Hiroshi Yoshida
Goya
4 Beğeni
Attığınız resimlerin bazılarının hikâyesi var gibi merak ettim gerçekten.
İyice araştırılacak olsa, her birinin mutlaka bir hikayesi olduğu görülür ama ben şimdi ayrıntılarına vakıf değilim. Sadece, ilk bakışta görsel olarak hoşuma gittiği için buraya attım. Bazıları mitolojiyle ilgili, bazıları savaş enstantaneleri, birkaç tanesi Hristiyan kültürüyle alakalı. Fakat hikayelerini bilmiyorum şimdi, işin doğrusu.
Benim resim yapma kabiliyetim hiç yoktur, çöp adam bile çizemem ama yine de resim sanatı ilgimi çekiyor. Son 4-5 yıldır, fırsat bulduğum her zaman interneti tarayarak, toplayabildiğim kadar tabloyu toplayıp bilgisayarımda biriktirerek çok geniş bir arşiv yapmıştım zaten. Bunlar arasından şimdi bir eleme yapıp, ilk bakışta gözüme hoş gelen tabloları seçerek forumdaki bu başlığa atıyorum.
Aslında her gün 10-15 tane tabloyu aralarından seçip bu başlığa atabilirim. Fakat -doğruyu söylemek gerekirse- biraz üşeniyorum. Çünkü bir düzenleme yapmak, belli bir zaman istiyor.
@azizhayri ve @yavanna da, eğer yanılmıyorsam, benim gibi klasik (realist) tablolardan hoşlanıyorlar galiba. Onlar için de atmaya çalışıyorum bu resimleri.
2 Beğeni
Resim sanatı iyidir. Bende yapamıyorum.Ama Allah bliiyor ya iyi bir ressam olamayı çok isterdim. Teşekkür ederim nezajetinize ve anlayışınıza…
1 Beğeni
Aynen… Ben de bir ressam olmayı ya da bir besteci olmayı çok arzu ederdim. Ama ne beste yapabilirim ne de resim çizebilirim. Benim için imkansız şeyler bunlar.
Gustave Dore
5 Beğeni
Jean-Baptiste Greuze - “broken eggs”
https://artifexinopere.com/wp-content/uploads/2019/12/Greuze-1757-Les-oeufs-casses-MET.jpg
7 Beğeni
Kesinlikle klasik tablolardan hoşlanıyorum. Daha doğrusu bir olay örgüsü olan, bir anı ölümsüzleştiren tabloları seviyorum ve klasik eserler de genelde böyle oluyor. Teşekkürler ince düşünceniz için:)
2 Beğeni