Evet bencede fantastik okumaya yeni başlayanlar ve başlayacaklar için güzel ve ideal bir seri ve yine dediğiniz gibi gedikli fantastik okurlar içinde hafif kaçması gayet normal.
Riyria serisini okumadım ama nasıl ki Brandon Sanderson çok çok güzel seriler yazmışken bazı serileri daha hafif ve basit kalıyor. Belki Sullivan’da buna benzer bir amaç gözetip basit bir evren, daha sığ karakterler ve kolay bir okumuş ile bu seri fantastiğe yeni başlayanlar hedef kitle olarak belirlenmiş ve onun üzerinden yürünmüş olabilir. Ha ayrıca hitap ettiği kesim için kitabın içinde fış fış olmasa bile bir nebzede olsun genç/yetişkin demek biraz mantıklı gelebilir gibi.
Tabi birde Riyria serisi ve diğer kitapları okuyanlar çevrilsede onları da okumak nasip olsa.
Şimdi bu şekilde yazınca acaba listeden çıkarsam mı diye düşündüm. Bu forumdaki üyeler kadar fantastik kitap okumadım. Her yıl bir iki seri okumaya çalışıyorum. Gerçi bu serinin tamamını basana kadar kaç yıl geçer. Unutulmuş Diyarlar ortada ona başladım. Oturup toplu okumak istiyorum ama kitaplar yok tabi.
O zaman okurken keyif alabilirsiniz bence. Ama bu tarz kararsız kalınan durumlarda da her zaman en iyisi ilk kitabı alıp deneyip beğenince devamını almak . Zaten devamının hepsinin çıkması epey sürer, ilk kitabı bir ara kampanyalı 10 liraya falan satılıyordu amazonda. 23 olmuş
Amazondan kitap aldıkça karşıma çıkıyor. Diğer kitaplara göre de fiyatı uygun. Fakat benim seri halde okuma gibi huyum var. Her şeyi kronolojik okumayı seviyorum. Devamı yazılmamış yada daha yayınlanmamış serillere başlamıyorum. Romanlarda insan ister istemez olay örgüsünü unutabiliyor. Bundan dolayı 1 yıl ara ile kitapları okumak hikayeden koparıyor beni. Ben başladım mı tüm seriyi ard arda okumalıyım.
Bu ay Savaşlar Çağı çıkacak diye heyecanla bekliyorum (canlı yayında mayısta çıkabilir denmişti) Bu yılın en heyecanla beklediğim kitabı bu kesinlikle. Kimse de seriyi bilmiyor kös kös tek başıma bekliyorum galiba
Aslında forum olarak çoğumuzun radarında. Hem bu seri hem örneğin Işıkyaratan serisi gibi…
İthaki her cilt arasında iki asırlık mola verdiği için ve bu kötü alışkanlığından bezdiğimizden ya kitapları alıp seri tamamlansın okuruz diyoruz ya da seri tamamlansın bakarız diyoruz.
Çıkmıyooor çıkmıyor! 2. kitap çıkar çıkmaz hemen gidip koşa koşa almıştım şimdi 3. kitap çıkınca önceki iki kitabıda hızlı bir okuma yapıcam kim kimdi ne neydi neredeyse hiç bir şey kalmadı aklımda.
Aslında seriyi sarkıtmadan bassalar bence satış oranları da artacak, seri tamamlandı diye millet alıp geçecek okuyacak tartışacak ama bu şekilde olunca bekle ki seriyi bassınlarda okuyalım.
@nehirthebooktuber ve @Korgi Ben de bu seriyi merakla bekleyenlerdenim. İki kitabı da çok ucuza almıştım kampanyalardan. 3. kitabın fiyatı ne olur bilemem ama ilerleyen dönemlerde alabilirim. Forumda incelemesi gördüğüm kadarıyla az yapılan bir eser. Ben keyifle okumuştum. Kitap okumalarımı not alarak okurum. Bu kitaplar için de notlarım vardı. Bulabilirsem iki kitabın da bir özetini paylaşırım.
Umarım bulursunuz, hızlı okumayla sizin özetleri birleştirince hatırlama süreci hem kısalır hemde farklı bir bakış açısı kazanmış olurum. Bu sayede belki gözümden kaçmış noktalar varsa onları da görürüm.
Bu seri bir de 6 kitap her sene 1 er 1 er gelecek ise bekleyenlerin işi zor, kolay gelsin .
Ben çıkan ilk iki kitabı okudum ama fazla beğenmedim o nedenle pek beklemiyorum açıkçası. Seriye devam edip etmeme adına da kararsızım, kalanların hepsi çevrilir de benim de boş vaktim olursa devam edebilirim diye düşünüyorum şimdilik.
2 kitabın da belli başlı olaylarının olduğu bir özetini yazacağım. Bütün olayları not almadım. Vikipedi gibi sayfalardan daha detay öğrenebilirsiniz.
kitap: Raithe bir tanırıyı öldürüyor. Raithe’nin babası da orada ölüyor. Suri ile Persephone tanışıyor. Raithe Tanrı Katili olarak anılmaya başlanıyor. Persephone’nin klanına Kanniper yeni reis oluyor. Suri, Persephone’yi yaşlı ağaca götürüyor. Malcolm ve Raithe, ağacın orada Suir ve Persephone’yi saldırıdan kurtarır. Hepsi birlikte Persephone’nin klanına geldiler. Bazı devler o klana sığındı. Devler hakkında bir toplantı yaptılar. Arion adlı karakter, o devleri öldürmek için klana gelmeye çalışıyor. Suri, Boz Grin hakkında yeni şeyler öğreniyor. Arion bu saldrıda başarısız oldu ve yaralandı. Persephone ona yardımcı oluyor. Fenelyus Prensi Mawylude adlı karakteri kışkırtan Gryndal olayların büyümesini sağlar. Suri, Boz Grin adlı ayı ile kapışacak. Bu arada Suri karakteri bu seride önemli karakterlerden biri. Klana yapılan yeni saldırı da başarılı olmadı. Persephone klanın yeni lideri oldu. Raithe ve Malcolm klanda kalacak. Arion ve devler de klanda kalmaya karar verdi. Brin Örf Bekçisi, Raithe Baş Muhafız, Suri Danışman oldu.
kitap: Yaşlı meşe ağacına yıldırım düştü. Klana yıldırım düştü ve köyün çoğu yerle bir oldu. Köye devler saldırdı. Klanı toplamaya başladılar ve ölüler için mezarlar açıldı. Saldırıyı yapan devlerden birini yakalayıp sorguladılar. Fenelyus’un planlarını öğrendier. Cücelerin icatları sayesinde köyü toparlıyorlar. Mawlyude tarafında İmoly ve Makareta adlı yeni kişiler var. Bütün klan, Tirre’ye yola çıktılar. Tirre lideri onları kabul etti. Mawlyude konseyden kovuldu. Raithe, Tesh adlı çocuk ile tanıştı ve onu eğitecek. Tirre’de dövüş eğitim yapan gruplar var. Cücelerin sorunlarını çözmek için Arion, Suri, Persephone, Brin, Maya ve Roan bir gemi yolculuğuna çıkacak. Konseyden kovulan Mawlyude, gizli bir gruba katıldı ama grubun planı farklı. Yolculuğa çıkan ekip, cücelere musallat olan iblis Balgargaath’ı öldürecek. Suri, sanat adlı sihir bilen birisi. Mawylude gizli grup sayesinde meclisi dağıttı. İblisi bulan ekip, onu durdurmak için Suri’yi kullandı. O saldırıda Suri’nin kurdu Minna öldü. Suri de yaralandı. Cücelerin sözlerine sadık kalmamaları Suri’yi delirtti. Şehri yıkmaya başladı. İstedikleri savaş malzemelerini alıp geri dönmeye başladılar. Birleşen klanların büyük lideri yapılan düello sonucu Persephone oldu.
Her seferinde aynı muhabbet dönüyor ama öğrendiğimiz ne oldu? Asla tamamlanmamış seriyi alma.
Ben uzun zamandır bu politikayı devam ettiriyordum. Ama bazen gaza gelip insan alıyor. Aldığım serilerden bir tanesi. İlk kitabını amazonda çok ucuzken aldım. Seri kaldı böylelikle.
Bu konu daha önceden yayınevi yetkilisi ile konuşuldu forumda. O da, İlk imparatorluğun efsanelerinin Ryria Revelations tan daha öncesini anlattığı için bir sorun teşkil etmediğini söyledi. Arada yüzyıllar var bildiğim kadarıyla. Aynı evren farklı zamanlar.