Bazı çok ciddi Spoilerler var diye biliyorum. Birde ticari anlamda pek mantıklı gelmiyor. Yeni bir yazarı tanıtacan önce asıl büyük, sevilen seriyi mi yayımlarsın yoksa daha az sevileni mi?
Ana serinin teklifi başka bir yayınevinde diye hatırlıyorum.
Beyaz Balina telif alıp kitap basmamaya yemin etmiş.
Başımızın belası resmen.
Mübarek bugün ithakinin mağdur ettiği başlıklar akıyor. Geçen yıl 2 kitabın kapağı paylaşılıp gelecek diye vaat edilmişti ve tarihte ilk defa ben bu söze güvenip bulaşmamıştım bu seriye. İyi yapmışım.
Bu konuya dairde genel bir cevap vardı. Neden Raymond E. Feist’in kitaplarına devam etmiyorsunuz diye sormuşlardı. Emre Beyde artık daha farklı fantastik yazarlara ve serilere(güncelde ön planda olan ve beğendikleri) yöneleceklerini söylemişti. Bakınız: Barut Büyücüsü, Merdivenler Kenti vs. Burada da benzer bir tutum olabilir. Yani ilk seri daha yüksek puanlar ama daha hafif bir içerik. İkinci seri zıttı gibi sanki. Bunlar sadece bir tahmin ve yorum tabi… Beyaz balina konusuna gelirsek , eskiden Malazan’ın telifi de onlardaydı ama İthaki sonradan devraldı. Çok engel olacak bir durum değil bence. Yayın takviminde ileri alırlardı önemli görseler.
29 Mayıs’tan sonra ayda 1 kitap basılma sistemine bile geçilir. Bu kriz derinleşecek ve herkes ebook üstünden korsana dönecek. Üzgünüm ama görünen köy kılavuz istemez.
Yaklaşık olarak bende aynı fikirdeyim. Kitap ihtiyaç listesinde zaten gerilerdeyken artık sonlara oynar. Hobilerimize ve ilgi alanlarımıza bu gidişle yavaş yavaş elveda diyeceğiz. Tek tesellim zamanında zam gelecek diye diye sürekli alıp yığdığım kitaplar. En azında o açıdan rahatım
Feist özelinde satmadığı için devam etmediler hocam, haklılardı da. Güncel serileri de reklam yapmadan basıp satmayınca (Bkz. Barut Büyücüsü’nün devam üçlemesi daha bile güzel ama basmadılar) ortada bırakıyorlar. Bilim kurgu olarak da fantastik kurgu olarak da günceli takip etmeyi bıraktıklarını gözlemliyorum. Telifi çok uyguna bulurlarsa bir deniyorlar (Bkz. çin fantastiği, single Nemisin vs.) ama onun dışında zorlamıyorlar artık yoksa basmak isteseler onlarca güzel seri var.
Ya pazarlamayı bilmiyor yurdum yayın evleri ya da koca ülkede bu forumdaki bir kaç yüz kişiden başka bk/fk okuru yok.
Ben 2021 Eylül - 2023 Nisan arası yaklaşık 600-700 kitabı yığdım. Çoğu da ingilizce. Son 50-100 kaldı, onları da son sürat veriyorum sipariş. Yazık, üzgünüm.
Bu açıdan bakınca da tabi mantıklı. Şartlar o kadar değişkenki dünki bilgiler ışığında vardığım vardığım sonuçlar şu an geçerli olmayabilir.
Pazarlama olsa bile bu ülkede fantastik kurguya ilgi ülke genelinde Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi ile sınırlı şeklinde bir izlenimim var. Bunun ötesinde ne kadar ilgi var başat seriler dışında tartışılır bence, pazarlama iyi yapılsa dahi. Çok çok iyi ve popüler olmaya müsait kitaplar olmalı ki geniş kitlelere ulaşabilsin. Pazarlama yorumu benim açımdan havada kalıyor genelde. Ve kriz zamanı kaynak ayırabiliyorlar mı ondan da emin değilim. Ve bu forumda yankı odasında kalarak bütün ülkeyi bizim gibi fantastiğe ve bilimkurguya aşık zannediyor da olabiliriz…
Bende bulabildiğim İngilizce kitapları istifliyorum. İngilizcem yeterli olmadığı halde hemde. Geliştirmeye çalışıyorum. Bakalım 29 mayıs nelere gebe. Yeni kitaplarla birlikte bir geleceğe mi, yoksa eskiler ve internetten İngilizce bulduklarımızla mı?
Yahu şu hayatta tat aldığımız 3-5 şey var onunda içinden geçiyorlar sağolsunlar…
Hayır öyle bir hale geldi ki, tek istediğimiz kitap alıp, basic gıda sorunu yaşamamak. Utanıyorum.
Bende…(20 karakter)
Daha old school serileri basmıyorlar. Onlar artık demode oldu.
Evet katılıyorum. Mesela Tad Williams’ı görmek çok isterdim. Ama çok imkanı yok gibi.
Ben bu demode sözünü inandırıcı bulmuyorum. Bu, İthaki yetkililerinin tekrar basım yapmayacağı seriler için uydurdukları bir bahane. Demode olsa Yüzüklerin Efendisi, Zaman Çarkı vb seriler de olurdu.
Ben de yıllardır Tad Williams’ı bekliyorum. Harika yorumlar var serileri hakkında.
Burada 1:30 da etkilediği yazarları listelemiş. Çok yabana atılır biri değil. Ama basılmasına yönelik çok beklentiye girmemeli maalesef. Sadece 6:45 te çıkan Altın gölgeler şehri var. Onda da ilk kitabı üçe bölüp bastılar.