Isaac Asimov Kitapları (İthaki Yayınları)

Problem olmaz, okuyabilirsiniz. Ama öncesinde Ben, Robot’u okursanız iyi olur. Oradaki hikayelere atıfta bulunuluyor zaman zaman.

2 Beğeni

İthaki asimov kitaplarını basmayı durdurdu mu? Uzun zamandır kitap çıkmıyor.

Bir canlı yayında, Asimov’dan yeni kitaplar geleceğini söylediklerini hatırlıyorum fakat herhangi bir tarih verilmemişti. :thinking:

Cahil sorusu olacak ama asimovdan neler basılabilir?

Ben öykü derlemesi bekliyorum. Bir de Karadul Bulmacaları Serisi var. İntikam Tanrıçası romanı da var orjinal diliyle Nemesis, basılabilir bence.

2 Beğeni

Fastastic Voyage 1 ve 2 basılmalı mutlaka bence. Kurgu dışı kitaplarından da Universal History serisi olabilir ama İthaki’nin ilgileneceğinden şüpheliyim. Tüm hikayelerini şöyle birkaç ciltte toplasalar ne güzel olurdu.

1 Beğeni

Öykü derlemesi, Nemesis ve Kan Damarlarında Yolculuk olabilir.

Merhaba forumdaşlar, Altın Kitaplardan çıkmış olan İntikam Tanrıçası adlı eser, orjinal metine sadık kalarak mı yoksa Altın geleneğine uygun olarak kısaltılmış metin olarak mı çevirildi merak ediyorum. Kitabı okudum 351 sayfaydı ancak Good Reads de 385 sayfa olarak gösteriliyor. Bunun haricinde İthaki Yayınlarının bu eseri basmak gibi bir niyeti var mıdır acaba? Şimdiden teşekkürler.

Birkaç bölümü kıyaslayarak kontrol ettiğimde kısaltma/kırpma görmedim. Fakat çeviride bazı hatalara denk gelince çevirmene baktım ve Mehmet Harmancı olduğunu gördüm. Genel anlamda idare eder bir çeviri gibi görünüyor ama bir kaç yıl bekleyecek sabrınız varsa İthaki bu kitabı yüksek ihtimalle basar.
O kadar az sayfa sayısı farkı rahatlıkla mizanpajdan vs. kaynaklanabilir.

2 Beğeni

İthaki herhalde İsaac Asimov 'la ilgili yeni kitap çıkartmayacak. Çok uzun zamandır tek ses yok.

1 Beğeni

Böyle bi’ okuma sırası yayınlamışlar. Okuyan arkadaşlar doğru mu bu sıra?

4 Beğeni

Here we go again :confused:

Doğru değil -bence. Buradaki okuma sırası olayların oluş sırası. Yani birleşik Vakıf ve Robot evrenlerinin tarihi üzerinden gidersen bu şekilde okuyabilirsin. Ben Robot, Robot Serisi, İmparatorluk serisi, Vakıfın Kurulması ve Vakıf şeklinde sıralanmış. Tamamen timeline’a göre hazırlanmış sıra. Ama Asimov vakıfın kurulmasını Vakıf serisinden çok sonra yazıyor. Daha çok yazılma sırasını baz alan bir liste var buralarda bir yerde. Müsait zamanda bakıp atarım başkası atmazsa.

7 Beğeni

Şu mesajında @Gelu paylaşmış okuma sırasını. Ayrıca konudaki mesajları da okuyabilirsiniz.

1 Beğeni

Vakıf serisini merak edenler diğer kitapları okumak zorunda hissetmemeli bence. Vakıf’ı da yazılış zamanlarına göre okumalı.

2 Beğeni

Bunu paylaştılarsa Robot Antolojisi geliyordur artık belki. Yoksa durduk yere herkes Asimov’un bu kitabını basacaklarına dair sözlerini unutmuşken ne diye hatırlatsınlar Asimov’u bize. Hiç mantıklı değil.

1 Beğeni

Bu forumu çok sevme sebebim sizlersiniz. Yayınevinin yaptığı hataların neden hata olduğunu doğrusunu göstermenize bayılıyorum forumdaşlar.

4 Beğeni

Forumdaki şu konular size fikir verecektir

2 Beğeni

@Gelu @midousuji @Cesur53 Teşekkür ederim.

3 Beğeni

Robotlar ve imparatorluk kitabı 560 sayfa denmiş ancak benim elimdeki kitap 523 sayfa. Kitabı ilk çıktığında almıştım, elinde olan kontrol edebilir mi?

Bendeki kitaba baktım 1. Baskı ve 523 sayfa

1 Beğeni