Profili gizli olan hiçbir kullanıcının mesajlarını görmek istemiyorum. Nasıl yapabilirim?
İlla kullanıcının profiline girmek gerekmiyor engellemek için diye biliyorum kendi profilinizde tercihlere girip kullanıcıları seçerseniz şöyle bir yer çıkıyor.
Bu soruyu sormak için özel konuşmanızın görüntüsünü paylaşmanıza gerek yoktu. Sormak istediğiniz şey metin halinde net olarak anlaşılıyor. Şahsen hoş olmadığını düşünüyorum. Zaten nasıl yapılacağını da yazmışlar, ekran görüntüsünü kaldırırsanız daha şık olur bence.
Enteresan, sizi engellemek istiyorum ama olmuyor, lütfen siz beni engeller misiniz? gibi kibar bir muhabbet dönmüş. Sevdim.
Doğru başlık altına yazıp yazmadığımdan pek emin değilim, gerçi doğru başlığı bulabileceğimi de pek sanmıyorum.
Merhabalar;
Forumun yeni haliyle ilgili yardıma ihtiyaç duyuyorum. Yaklaşık bir saattir geziyorum fakat aradığım cevaplara bir türlü ulaşamadım. Yardımınıza muhtacım.
Aslında derdimi nasıl paylaşabileceğimden de pek emin değilim ama en iyisini yapmayı deneyeceğim. Örnek vermek gerekirse şu an Clive Barker’dan “Cehennemlik Yürek” ’ i okumak üzereyim. Bunu yapmadan önce foruma bir göz atıp kullanıcılar hakkında ne demiş merak ettim. Arama bölümünü kullanarak Kayıp Rıhtım incelemesine ulaşabildim sadece. Bunun nedeni, kimsenin hakkında bir şey söylememiş olması mı ? Yoksa, bu kitaba ait bir başlık var fakat derinlerde bir yerlerde saklı ve ben mi bulamıyorum ?
Bu sorunum ikinci bir sorun çıkartıyor. Örneğin kitabı okudum ve bitirdim, hakkında bir kaç kelam etmek istiyorum. Nereye yazmam doğru olur ? Kayıp Rıhtım’ın yapmış lduğu inceleme başlığının altına mı ? Yoksa yeni bir konu açmak mı ?
Cehaletimin kusuruna bakmayın lütfen. Kayıp Rıhtım yeni forum sistemine geçtikten sonra pek vakit geçirip, kurcalama fırsatım olmadı. Forumu doğru şekilde kullanmak istiyorum.
Kitap incelemeleri genelde “Hangi Kitabı Okuyorsunuz” konusuna yazılıyor. Arama yaparken sol altta bir kutucuk var “Bu konuyu ara” diye. Bahsi geçen konuya gidip sadece o konu içinde arama yapabilirsiniz. Örnek:
Yine de ufak bir uyarı. Genelde kullanıcılar sürpriz bozan şeyleri Spoiler etiketi içinde yazıyor ama bazen unutuluyor. Yazmak istediğiniz zaman spoiler konusuna özen gösterin.
Yine “Hangi Kitabı Okuyorsunuz” başlığına yazın. İsmi yanıltıcı biraz, sanki okuduktan sonra değil de okurken yazılması gerekiyor hissi uyandırıyor insana ama sonuçta bu konu kullanılıyor.
Est, zamanla oturur her şey. Sorular için Rıhtım Kamarası daha uygun olur.
Detaylı ve ayrıntılı cevap için çok teşekkür ederim. Gösterdiğiniz yol üzerinden keşfetmeye devam edeceğim.
-ki, -de, -da, virgül kullanımı ve imlaya bazı arkadaşlar hiç dikkat etmiyor. Artık çok sıkıldım noktalama ve yazım kurallarına uyulmamasına. Sürekli aynı kişilerin bozuk dil ve imla yanlışlıklarından oluşan yazıları görüyorum.
Uyarmak istemiyorum çünkü uyarılan kişi konuyu kişiselleştirip, saldırgan üslupla cevap veriyor genelde.
Gözüme çarpan 2-3 kişi var, sürekli imla hatası yapan eğer modlar özelden sorarsa nicklerini söylerim. Mesela 100 satırlık kitap incelemesi veya yorum yazısı yazılmış ama hiç bir kurala uyulmamış. Arka arkaya mesaj yazarak flood yapılması gibi bir sorun da var.
Lütfen bu kişiler uyarılsın ve bir yaptırım mekanizması uygulansın en azından imla kurallarına uymamakta ısrarcı olanlara.
Floodlar, imla yanlışları forumda vakit geçirme isteğimi azaltıyor maalesef. Bu arkadaşlar uyarılmayacaksa da engelleyeceğim sanırım, bazı kişileri.
Ben de imla hatası yapıyorum elbette ancak düzeltmeye ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum, mesajı yazan kişinin hata mı yaptığı yoksa umursamadığı için mi bozuk bir dil kullandığı ve imla hataları yaptığı belli oluyor açıkcası. İnsanlar en azından kendilerini geliştirmek için bir çaba harcıyor olmalı.
Ne kadar önemli fikirler beyan ediliyor olsa veya iyi niyetle yazılmış olsa dahi, yetişkin insanların -de, -da ve -ki kullanımında sürekli olarak hata yapmış olduğu mesajları okuma isteğim oluşmuyor.
Moderatör arkadaşlara bir sitemde bulunmuyorum çünkü benim imla ve yazım hatalarımı da düzeltiyorlar iyi niyetle ancak ricam bu yanlışları düzeltmek yerine yanlış yapmakta ısrar eden kişilerin uyarılması ve yaptırım uygulanmasıdır. Düzeltmek elbette taktir edilesi bir davranış ancak kişinin kendisini geliştirmeye teşvik etmek daha önemli bence.
Ben neden modluktan ayrıldım sanıyorsunuz? Sürekli @MelihAntepli’in hatalarını görmekten gına gelmişti. Düzelt düzelt nereye kadar?
Elbette hepsi bir şaka ama son günlerde bu durum eskiye nazaran daha da çoğaldı. Noktadan sonra küçük harfle başlamalar. Noktayı boşluktan sonra koymalar. Yazı düzeninde bozukluklar vs vs.
Harbiden ya bir ara gönderim düzelti üstüne düzelti alıyordu, bak istifa bile ettirmişim. Bu aralar nazar değmesin hata yapmıyor gibiyim. Gönderilerden düzelti falan almıyorum. Üstün Türkçe kullanımı rozeti talep ediyorum forumdan.
Yine de @murgul benden mi bahsediyor diye endişe etmiyor değilim.
Ben olsaydım şimdi bildirim almış olurdun.
Bir uyarı da kendine yapardın.
Tüh yetişemedim düzeltmek için. Neyse ki diğer hatayı sen görmeden yok etmişim.
Onu da gördüm ama alıntı yapana kadar gitti.
Arada bir robotik devrelerim kendini ele veriyor. Olsun o kadar.
Bir yanlış bir doğru. Sanki biraz böyle rastgele -de -da yazılıyor gibi hissediyorum.
Yanlış anladın. “Onu da” doğru olan, “onuda” yazınca uyarı olması normal. “Bir uyarıda” yanlış, “bir uyarı da” olması lazım.
Bu işin uyarılara kalmaması lazım normalde.
Yanlış.
Doğru.
Ben pes ediyor, adminleri azimlerinden ötürü tebrik ediyorum.
Konunun özeti bu aslında. Ben de şahit oldum uyarılara, teşekkür edileceği yerde “sen kendi işine bak” tarzı cevaplar geldi hep. Bu konudaki çözüm umudum, doların 2 TL’ye düşme ihtimali ile aynı seviyede.
Moderasyonun kullanıcıya hatasını gösterip nasıl doğru yazacağını öğretmek yerine mesajı internet botu gibi sessizce düzeltmesini doğru bulmuyorum (eğer durum farklıysa affola). Böyle yapınca aynı hatayı iki mesaj sonra tekrarlıyorlar, çünkü kuralı hâlâ öğrenmemiş oluyorlar.
Ki moderasyon artık sessiz düzeltilere de tenezzül etmiyor sanırım. Abuk sabuk mesajlar ortada.