İthaki’nin Elric: Ruh Hırsızı’nı Tekrar Basmasını İsteyenler Cemiyeti

Elric Ruh Hırsızı’nı hiçbir sitede bulmak mümkün değil. İthaki’nin de kitabı tekrar basmaması nedeniyle seriye başlayamıyoruz. Kitabın tekrar basılması yönünde İthaki’ye belki baskı yapabiliriz diye bir cemiyet oluşturmak istedim. Tabi cemiyet konusu, işin espri yönü.

Elinde bu kitap olmadığı için seriye başlayamayan arkadaşlar katılım sağlarsa sevinirim.

12 Beğeni

Bu kitap zamanında D&R’larda 9.90’na(sadece 9 tl de olabilir) satıldı. Ben o şekilde almıştım. O zaman seriyi toplamıyordum bile. İyi ki de yapmışım.

2 Beğeni

Evet bunu daha önce de yazan oldu. Ne yazık ki denk gelmemişim :slight_smile:

1 Beğeni

Ben de bekliyorum.
İlk kitap olmadığı için serinin geri kalanını almıyorum. İlk kitap basıldığında da serinin diğer bir kitabının baskısı bitmiş olacak ve yine seriyi okuyamayacağım gibi hissediyorum. :man_shrugging: :man_shrugging: :man_facepalming: :man_facepalming:

3 Beğeni

Evet muhtemelen bu kez diğer kitapları bulamayacaksınız. İnsan ‘alsam mı almasam mı’ diye tereddütte kalıyor. Ben diğer kitapları almıştım. İthaki yetkilileri uzun zamandan beri ilk kitabı basacaklarını ifade ediyorlardı. Basılır diye aldım zaten devam kitaplarını. Ama şu ana kadar ses seda yok.

Bende de ilk kitap hariç diğerleri mevcut :pensive:

1 Beğeni

Bende epub hali mevcut dileyene atabilirim ama nasıl atacağını bilmiyorum.

2 Beğeni

Bana atar mısınız. mail ile gönderebilirsiniz, özelden mailimi yazdım.

Basılmadığından okuma fırsatı bulunamayanlar için desteklemek isterim. Ekseriyetinde, Hawkmoon, Corum, Erekose… tüm Eternal Champion hikayelerininde çevrilmesi darısı başına artık.

4 Beğeni

Umarım ciltli gelirler.

1 Beğeni

Onların çevirileri kesinlikle lazım. Elric serisinin tüm kitapları bende var. Hepsini okudum ancak Moorcock’s Multiverse’ü cidden merak ediyorum fakat Elric serisi dışında MMultiverse’ü anlatan çevrilmiş bir kitap yok. Ereköse ise sanırsam Elric-Tanelorn’u kurtarmak adlı kitapta geçiyordu. Bir hikayesi vardı en azından. Kont Aubec, Albino Zenith gibi karakterlerinde hikayelerine yine Elric serisinde yer verilmişti fakat Corum Jhaelen Irsei ve Dorian Hawkmoon gibi karakterler hakkında çevrilmiş hikaye hiç yok. Umarım yakın zamanda çevrilir hepsi.

Ruh Hırsızı’nı okudum kitabı bende var ancak şuan kitap basılmadığı için ikinci el kitap sitelerinde 100 lira ve üstü fiyatlara satılıyor. Seriye başlamak isteyen kişi sayısı da baya çok. Basılması lazım.

2 Beğeni

Destek için teşekkürler. Hawkmoon destanının basılmasını ben de çok istiyorum. Birkaç kez 6:45 basımı ikinci ellere denk geldim ama bir gün basılacağı umuduyla ikinci el almadım. Umarım basıldığını görürüz.
Moorcock’ın bence enfes bir dili var. Umarız İthaki bizi Moorcock’tan mahrum etmez

2 Beğeni

Ciltli basılırsa çok daha iyi olur. Kesinlikle alırım.
@Artorias, aslında İthaki yetkilisi Emre bey “Elric’siz bırakmayacağız” demişti. Ben ciltli basım olarak değerlendirmiştim, ama bazı arkadaşlar çizgi roman olarak değerlendirdiler. Bakalım göreceğiz. Şahsen ciltli basımı tercih ederim

Mottomuz kesinlikle bu.

1 Beğeni

Ekşide bir arkadaş çok güzel özetlemiş (incelemiş) Moorcock Çokluevreni’ ni fakat vereceğim linkler spoiler kabul edilecek bilgiler içermekte olup bu tür bilgilenmekten rahatsız olan arkadaşlar lütfen girmesin; giripte bana kızmasın. Yazılar içinde yazarın daha bir çok verdiği başvuruda diğer kavramlarada girdiği olmuş. Ben genişçe anlattığı kısımları aktarıyorum.

3 Beğeni

6.45 Hawkmoon çevirilerini okudum. Rahatsız edici bir yanı yok. İleride çevrilme ihtimali ile beklemek yerine bulabiliyorken edinmenizi tavsiye ederim.

2 Beğeni

Aslında haklısınız (20 krktr)

Serinin bütün kitaplarını %50 indirime girdiğinde aldım ama Ruh Hırsızı hiçbir yerde yok, sahaflar da 100 TL’den fiyat biçiyorlar. Onlara kazandıracağıma PDF okurum ama onu da sevmiyorum, tekrar bassalar da rahatlasak artık :upside_down_face:

2 Beğeni

Bunların bazılarını wiki den okumuştum. Yine de sağlam bilgiler ve insanın geri kalan serileri okumayarak neler kaçırdığını gözler önüne seriyor.

2 Beğeni

İthaki sayesinde insafsız sahaflara kaldık ne yazık ki.

2 Beğeni