İthaki Yayınları Soru Hattı

Merhabalar. Preg Efsaneleri serisini tekrar basmayı düşünüyor musunuz?

2 Beğeni

Bugün elime ulaştı. Gerçekten matbaada bi sıkıntı olmuş. Haberiniz olsun.

3 Beğeni

Hellboy serisinin ilk 3 kitabı her yerde tükenmiş gözüküyor.Tekrardan basılacakmı acaba ?

Ithaki yayınları hellboy’u artık basmayacak,bende de ilk 6 kitabı var ithakinin keşke kalan seriyileriyede devam etseydi çok güzel olurdu. Bakarsın jbc yayıncılık yayınlamaya başlar.

Merhaba şubat veya mart ayı içinde baskısı tükenmiş ve baskısı hiç yapılmamış Tolkien kitabı görme ihtimalimiz varmı @irbis.

Peki İthaki bu konuda bir şey yapamaz mı?

1 Beğeni

En fazla bir sonraki baskıyı düzeltebilirler belki. Onu da nasıl yaparlar bilmiyorum.

Şirkette katalog veya kitapçık basımlarında böyle sorunlar olduğu zaman baskıları matbaaya geri iade ediyorduk. Matbaada düzgün bir şekilde tekrar basıp o şekilde teslim yapıyordu. Yayın evlerinin matbaalara karşı böyle yaptırımlar uygulamıyor mu acaba?

1 Beğeni

Josiah Bancroft’ın The Books of Babel üçlemesinin yayınlamayı düşünüyor musunuz?

İthaki bunu dikkate almalı bence…

Snorri Sturluson kitaplarını İthaki’de görme ihtimalimiz var mı?

O kitapları zaten Yeditepe yayınları basıyor diye biliyorum ben.

2 Beğeni

15 Beğeni

Merhaba Emre bey, karanlık orman kitabını hemen satın aldim ve okumaya başladım. İlk sorun kitabın baskı kalitesi ile ilgili, sanki korsan kitap gibi bir baskı olmuş. Kapak rengi falan soluk ve dağılacakmis gibi bir hissiyati var. Elimdeki kitabın bandrollü orijinal olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca elimde ilk baski üç cisim problemi de mevcut. Karşılaştırıldığında aralarında kalite farkı olduğu bariz belli oluyor.

Ayrıca kitapta yazim hatalari mevcut. Eksik harf ve yanlış harf kullanımlarıyla karsilastim. Güney sözcüğü birkaç defa hatta aynı sayfada günay diye yazılmış. Birde Duvarabakan bazi yerlerde Wallfacer olarak kullanılmış. Hatta kitabın arkasında bile Wallfacer yazıyor. Çince’den çevrildiği söylenen bir kitapta böyle bariz hatalarin olması üzücü. Ve daha sadece 150 sayfa okudum.

Son olarak şunu sormak istiyorum. Death’s End için cok bekleyecek miyiz? Üç cisim problemi ve karanlik orman arasında 3 sene var.

İyi çalışmalar.

6 Beğeni

Aşağıdaki paylaşım da Karanlık Orman kitabından.

Klasik mi geleneksel mi?

1 Beğeni

Çok fazla yok açıkçası. İstediğimiz kitapların büyük kısmına ulaşmış durumdayız zaten. Eksikliği hissedilen yazar sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

İstedik, elimize bir gelsin, henüz bakamadık edisyona.

Tekrar baskıları olacak, evet.

Basılmayacak.

Bilmiyorum. Umarım.

Şimdilik hayır.

Var.

Evet, sıkıntıların farkındayız. Düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz.

7 Beğeni

Bi tarih verebiliyor musunuz?

Evet hem karton kalitesi iyi değil, hem de renk kalitesi.
Bu kötü baskılar elimizde mi kalacak?

1 Beğeni

Üç Cisim Problemini, Karanlık Orman’dan sonra aldığım için, Karanlık Orman’ı okumadım. Doğal olarak bu hataları görmedim

1 Beğeni

Birisi bana şu iki Hobbit kitabının farkını açıklayabilir mi lütfen. Birini alacağım da, hangisini bilemedim…

1 Beğeni