İthaki Yayınları

Katılıyorum. Satışları seriye devam etmelerine yetecek kadar olsun diye dua ediyorum.

5 Beğeni

Hocam Türk insanı olarak bizim, dünyanın bizim çevremizde döndüğü gibi garip bir yanılgımız mevcut. Malazan’ı bekleyen tabii ki var. Ama yakında çıkacak İthaki serileri arasında duyulan heyecan sıralamasında ilk beşe zor girebileceğini söyleyebilirim. Biz burada biraz birbirimizi gazlıyoruz bence, buna düşünerek davransak daha iyi olur :blush:

16 Beğeni

Ülkemizde fantastik (genç yetişkin hariç) okuyucusu aşağı yukarı bellidir. Tabii ki Malazan milyon satmayacak. İthaki de bunu mutlaka göz önünde bulundurmuştur. Ancak reklam yolu ile bu sayı artırılabilir diye düşünüyorum.

3 Beğeni

Şimdilik böyle bir planımız yok. Asla olmayacak demek değil tabii ki.

1 Beğeni

Zaman Çarkı çok hızlı bir şekilde yayımlandı zamanında. Eve gidince bakarım ama 6-8 ay arası yeni bir cilt yayımlandı diye hatırlıyorum. @Bunn-Y nin yazdıklarından böyle bir şey olmayacağını düşünüyorum. Kitaplığımın büyük kısmı İthaki, hala en çok takip ettiğim yayınevi İthaki ama İthaki eski İthaki değil maalesef.

5 Beğeni

Güven tazelemeye çalıştığınız şu sıralar bu açıklama olmadı. Eski seriler hakkında da atılım bekliyoruz okur olarak. İthaki’yi sevsem de güven vermiyor hâlâ. Lütfen bunun üzerine de yoğunlaşın.

8 Beğeni

Aslında her iki tarafa da hak veriyorum. @Bunn-Y diyor ki, ilk kitapların satışını görmeden devam kitaplarını basma planımız yok.

Kitaplar devam etmeyecek diye okurlar cesaret edip kitap almıyor, kitaplar satmıyor diye de yayın evi seriyi devam ettirmiyor. Bu kısır döngü bir türlü kırılamıyor.

12 Beğeni

Seçmeler dediğine göre tamamı değil. O zaman Yeşil Mars ve Mavi mars için hala umut var demektir.

1 Beğeni

Hayır yahu. Yanlış beyandan beni yakma :grinning_face_with_smiling_eyes:

Çok yakında ilk üç kitabın yayın tarihlerini paylaşacağız Malazan serisinin. Sadece böyle hiç kitap çıkartmıyormuşuz da Malazan da bunlardan biri gibi davranmayın diyorum. Arkadaşlar ayda 20-30 kitap arası çıkartıyoruz, bu kitaplardan birisi sizin istediklerinizden biri değilse belki başkalarının istediği bir kitaptır diyorum. Sizi seviyorum diyorum.:heart:

22 Beğeni

İşte yayınevi tarafındaki sıkıntı bu. Okuyucu kumar oynuyor bir seriye başlayarak. İlk kitabı alıyor, okuyor, beğeniyor, devamını bekliyor ama nasip. Yayınevleri o zaman serileri, özellikle de üçlemeleri vs. tek bir kitap gibi görüp de hesap yapmalı. Kurtaracaksa bas, kurtarmayacaksa basma. Okuyucunun sorumluluğu kitabı almak, yayınevinin sorumluluğu da devamını basmak. Kolay olmayabilir ama basit. Ha dersen ki yayınevi nereden bilsin, o da onun işinin bir parçası. İthaki için konuşursak 20 yıldan fazladır bu piyasadalar, önlerini az buçuk göremiyorlarsa bu onların sorunu. Bir de tabi reklam mevzu var hiç girmiyorum. Daha fazlasını yazıp siliyorum, benden bu kadar hocam, sana değil tribim.

3 Beğeni

Size yüzde yüz katılıyorum ancak suçun iki tarafta olduğunu düşünmüyorum. Suç net şekilde özellikle de yayınevi ismi vererek eleştireceğim; İthaki’dedir.
Bizi bu döngüye sokan, insanların şüpheyle yaklaşmasına sebep olan yine onlar. Verdikleri sözleri tutmadılar hiçbir zaman. Diğer kitaplar için yorum yapmayacağım ama seri konusunda İthaki’ye asla güvenmiyorum bundan sonra da bitmemiş hiçbir seri kitaplarını almayacağım. Onlar da kitap satmıyor diye devamını getirmesinler keyifleri bilir orjinal dilinden okurum. Görelim bakalım okuyucu mu kaybeder yoksa onlar mı.
En büyük örnek burada Zaman Çarkı karton kapaktır. İlk kitabı çıkardıkları zamanı hatırlarsınız. Aylarca 2. Bir kitap bekledik ortada yok. Mecburen ciltli set aldı çoğu insan. Dizi-Film söylentileri coşar coşmaz seri halinde takır takır çıkarttılar.
Bakın bunlar ticari kurumlar buna asla sözüm yok elbette farklı değişkenleri de göz önünde tutacaklardır. Ama ben böylesine okuyucusunu düşünmeyen, tamamen dış etkenlere göre hareket eden bir yayınevi görmedim. Benim gibi İthaki yayınlarından seri kitap devamı bekleyen herkese sabırlar dilerim.

4 Beğeni

Bir bilgi kırıntısı koparabildik :slight_smile:

Çıkarttığınız kitap sayısı ile ilgili kimsenin bir problemi yok zaten. Üretkenliğiniz sevindirici.

Biz de sizi seviyoruz ama okurlarınızı üzen 2 kronik sorun asla çözülemiyor. Serilerin devam kitapları arasındaki uzun zaman dilimleri hatta yarım bıraktıklarınız, çeviri ve yazım hataları.

5 Beğeni

Aynen katılıyorum zamanında dengesiz dengesiz konuşup insanlara gereksiz gaz veren editörler yüzünden okuyucudaki güven duygusu maalesef kayboldu ve kaybolan güveni kazanmak bayağı bir zaman alacak şu ortamda.

3 Beğeni

İthaki Hitler biyografisini ne zaman basacak?

2 Beğeni

Ben öyle anladım vallahi, bilemem. :joy:

Harika haber.

Yok ya öyle yapmıyoruz. Yapıyor muyuz? Yapmıyoruz yapmıyoruz. :angel:

Biz de seni seviyoruz. Hatta içimden bir ses yakında seni daha çok seveceğiz diyor. :slight_smile:

Hocam aslında yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. Hesap kitap yapıp hiç gelmeyebilir, bu sefer niye basılmıyor diye yaygara kopar. Basıp da satmayınca bu sefer yayın evinin canı yanıyor.

Belki ilk kitabı çok pahalı yapıp, tüm serinin maliyetini çıkartıp, sonraki kitapları da rahat rahat basabilirler. Aslında düşündüm de, kötü bir fikir olabilir bu. Bunu demedim varsayın. :slight_smile:

Buna da katılmamak elde değil.

Est, birini suçlama niyetinde değildim. Sadece durum tespiti yaptım (ki benden önce de çokça yapılmıştı).

3 Beğeni

Sevgili dostlarım konudan çok saptık, Yeni Çıkan Kitaplar başlığına giren insanları boş yere heyecanlandıracağız o yüzden fazla uzatmadan son diyeceğimi de deyip kaçıyorum.

Zaman Çarkı’nın çıktığı ülkede yaşamıyoruz artık. Bunu ne kadar erken fark ederseniz o kadar mutlu olursunuz. Doların 10 lira olmasını geçtim, bu kadar düzensiz bir ekonomide artık kimse eskisi gibi 14 kitaplık bir seriye gözü kapalı girmez.

Bu konudaki derdinizi anlamıyorum. Sizce de dizi ve film geliyor diye bir kitaba çok daha fazla önem göstermemiz normal değil mi? Son yıllarda ticaret ve reklamcılık konusunda bir şeyler değişti de bizim mi haberimiz yok?

Daha önce söylemiştim ama bir daha söyleyeyim, hepinizin mükemmel fikirleri var. Umarım bir gün yayıncılık sektöründe çalışır ve bu fikirlerinizi hayata geçirirsiniz. Biz de mükemmel kitaplara kavuşuruz. :heart:

15 Beğeni

Sizinle alakalı bir şey değil, Emre Aygün forumdayken oldukça ısrarlı bir biçimde böyle olmadığını iddia ettiği için tepki gösteriyor forum. :slight_smile:

11 Beğeni

O örneği bilerek verdim. o sayılmaz. Taht Oyunları tutuktan sonra bildiğim kadarıyla küçük orta ölçekli bir amerikan tv kanalının ona özenerek çıkardığı dizi. İthaki onun gazıyla 2 kitap bastı ama dizi tutmayınca, ses getirmeyince İtthaki’de devam etmedi, edemedi. Yukarda saydığım gibi yerlerden çıksa başka olabilir kaderi.

@Pyrewrath onunda etkisi var birde 1-2 sene boyunca hiç haberi duyulmayan serilerin kitaplarının dizi haberi duyurulduktan hemen sonra üzerlerindeki ölü toprağın silkelenmesi rahatsız ediyor. İlk başta reklamı buna göre verilseydi yada baştan önlem alınsaydı da diziye ihtiyaç kalmasaydı diyor insan.

2 Beğeni

45 mesaj görünce Malazan çıktı sandım :buyucu:

1 Beğeni

Eee hani malazan nerede?*

*Bakmadan okumadan serzeniş yapan insan mesajı. :smiley:

2 Beğeni