İthaki Yayınları

Bu Malazan nedir? Çok merak ettim, bence de basılsın :nerd_face:
“Lütfen siz de I Have No Mouth and I Must Scream’e bir umut olun” kampanyası açağım.

5 Beğeni

:slight_smile:

14 Beğeni

Muhtemelen yine göremiyeceksiniz. Yine de sorayım.
Açıklamalı notlarıyla hobbit için bir takvim sözkonusu mu?
Hobbit çizgi romanı tekrar basma düşüncemiz var mı?
Olumlu olumsuz cevap alabilirsem çok sevinirim.

1 Beğeni

Nope.

Yakın değil. Olursa 2022 içerisinde.

Hep 2021 içerisinde deniyordu, aralık gibi çıkar yılbaşı hediyesi olarak alırım diyordum üzdü bu :pleading_face:.

2 Beğeni

7 Beğeni

Yeeaap. Planladık ve planlarımız tutmadı.

3 Beğeni

Çok güzel haber . Umarım fiyatı çok yüksek olmaz .

1 Beğeni

Farklı bir soruyla geliyorum, basılan romanların arasında ciltli baskısı olacak olan var mı? Evet kur hepimizin malumu ama ciltliler farklı bi güzelliğe sahip oluyor, sormak istedim.

1 Beğeni

Cevap verme nezaketinizden dolayı teşekkür ederim.
Her ne kadar umduğum cevaplar olmasa da, Açıklamalı notlarıyla hobbit tekrar basılacağını duymak güzel.
HOBBİT çizgi roman özellikle de Ciltli Baskı olursa çok rahatlıkla tatmin edici satış rakamlarına ulaşacağını düşünüyorum.
Umarım kararınız tekrar gözden geçirilir.
Saygılar…

2 Beğeni

Tolkien’in ismi olan her şey satar. Bitmemiş Öyküler gibi en az satan kitaplarından birinin bile yayınevini zarara soktuğunu düşünmüyorum (tabii net olarak bilemem).

The History of Middle Earth için mesela İthaki 10 yılı aşkın bir süredir neyi bekliyor tam anlamış değilim. Sanırım teliflerle ilgili bilmediğimiz şeyler dönüyor, yoksa çoktan basılırdı.

Hobbit çizgi romanı da ayrı bir olay tabii. Zamanında 25 liraya almıştım baskısı varken, iyi ki de almışım. Telifi sorunludur ve muhtemelen bir daha hiç basılmayacaktır.

4 Beğeni

:blush:

:blush: :blush:

Ciltli kitaplar sanırım artık sadece çok çok çok özel kitaplara gelir. Kapsül serisi istisna, serinin olayı o biraz. :blush:

8 Beğeni

Arz talep meselesi bu biraz. Gençler ciltli ve janjanlı baskı seviyor. Yabancı’da X kitabı atıyorum 10 bin adet satıyor çünkü gençler “Ay, olamaz patateslibaklava(bir bookstagramhesabı) da almış. Harikaymış. Herkes alıyor. Ben de sahip olmalıyım!” şeklinde kontrolsüz bir popüler akımın içinde. Satış dinamikleri bu şekilde. Buna karşın fantastik ve bilimkurgu kitaplar 1000 adet satıyor. Benim de yayınevim olsa ben de 10 bin satacak olanı ciltli basarım.

Bizlerin anlamadığı durumlar muhtemelen hiç işveren üretici olmamamızla alakalı. Bunu da deneyimleyerek öğrendim. En ufak bir dükkan bile açsanız az satan malı getirmeyi bırakırsınız. Bir yerden sonra çok ucuza verip kalabalığından da kurtulursunuz. Sonra iki üç kişi gelip size patates neden satmıyorsun dese iki üç kişi için patates getirmezsin çünkü bir hesap yaparsın ki uğraştığına değmez.

Pegasus da artan kur fiyatlarını da düşünerek fiyatlandırır. Bu devirde artık etiket fiyatı değil en çok indirime girdiği fiyata göre bakmak gerekiyor. Pegasus yüzde 50 görür. Kod veya kampanyalarla artı yüzde 10 daha indirim alınabiliyor. Yani toplamda yüzde 55 gibi bir indirimle Pegasus kitapları alırsınız. Muhtemelen yüzde 65 iskontolu veriyordur kitapları da bu sebeple. Fiyatı da buna göre düşünmek gerekir. Yine bile piyasanın üstündedir. Bu da gelecek dolar yükselişinde bir kez daha zam yapmamak içindir. Genelde diğer yayınevleri iki üç kez zam yaparken Pegasus son noktaya kadar bekler ve ne zaman kurtarmazsa o zaman zam yapar.

Genel olarak iki sene önce dolar 5 lirayken 2000 dolar olan telif ücretleri şimdi 3000 dolar olsun diyelim. İki sene önce 10 bin tl tutarken telif şimdi 30 bin tutuyor. Kaba taslak diyebiliriz ki her kalemde maliyet 3 kat arttı. Muhtemelen bu 5 kattır da iyimser olalım hadi. Buna bir de pandemi süreci boyunca yaklaşık 10-15 ay kadar kitapçıların kapalı olduğunu da ekleyin.

Neyse, sözün özü ekonomimiz çohoştur.

Ek olarak İthaki kendi bünyesinde ciltli kitap basma konusunda bu ekonomide negatif yaklaşıyor. Bunu daha önce de demişlerdi. Ciltli planı olan kitapların da doların Mars’a doğru olan bu yolculuğunda hep ikinci planda olacaktır.

18 Beğeni

@Bunn-Y Mezarlık Kitabı çizgi romanı yeniden basılacak mı? Daha önce sadece ilk cildi basılmıştı.

1 Beğeni

İnanılmazsınız gerçekten. Bu kadar nefret iyi değil. :blush:

Abi Neil Gaiman’ın baskısı tükenen kitaplarıyla birlikte Mezarlık Kitabı çizgi romanını da basmayı planlıyoruz. Amerikan Tanrıları, Anansi Çocukları vs. Fakat muhtemelen bunlar da 2022 yılına kalacak en erken.

5 Beğeni

@Bunn-Y
Robot Öyküleri Antolojisi kitabını basacak mısınız?
Ben, Robot kitabını robot serisi özel kapak basmayı düşünüyor musunuz?

5 Beğeni

Evet ciltli ve özel baskılı Asimov kitabı istiyoruz. @Bunn-Y

7 Beğeni

Bu da iki ucu boklu değnek :grinning_face_with_smiling_eyes:

Yaparsak “Biz karton kapak aldık niye şimdi para kazanmak için ciltli bastınız? Aynı kitabın farklı versiyonunu basmaya utanmıyor musunuz? Önce X kitabını basın” diyecekler, yapmazsak “Bu serilere gereken ilgiyi göstermiyorsunuz!” diyecekler :grinning_face_with_smiling_eyes:

Açıkçası Alican ile konuştuğumda Vakıf ve Robot serisi özelinde ŞİMDİLİK böyle bir planının olmadığını söylemişti. Bundan iki yıl sonra Dolar 1 TL olur, ülkemiz genelindeki insanların alım gücü artar, o zaman basılırsa “Hani böyle bir planınız yoktu” demeyin :blush:

13 Beğeni

O zaman beklemeyelim :joy:

3 Beğeni

İleride Sonsuzluğun Sonu kitabının telifini alıp basmayı düşünüyor musunuz?

2 Beğeni