İthaki Yayınları

Bu konuda tam tersi geçerli gibi. Ünal bey bu konu hakkında olan konuşmalarında her seferinde -ki başlangıçları da öyle- mağazaların yayınevini finanse ettiğini söylüyor.

Diğer yandan yayınevi emekçilerine yapılanlar karşılarında gelen İK e-postaları dışında muhatap bulamamaları kabul edilebilir değil.

Bir gün anlatırım elbet <3

27 Beğeni

Neyse ki Ocak ayına daha çok var. Tüm bu olanları unutur ve yine '‘Enler’'de birinci seçeriz.

Bu arada Alican Bey’e büyük saygı duydum. Umarım hem kendisi hem diğer işten çıkarılan arkadaşlar daha iyi ve güzel bir iş bulurlar.

6 Beğeni

Bu konuda Ünal Bey’in sözlerine ne kadar güvenilebilir? Bir yayınevinin zarar ettiğini söylemek ile prestij açısından 30a yakını mağazası olan bi kitabevi/cafe’nin zarar ettiğini açıklamak arasında çok fark var. İthaki Yayın Grubu kitapları olmadan mağazaların durumunun ne olacağını da yakında göreceğiz gibi.

2 Beğeni

Bilmiyorum tabi, söyleneni aktardım. Sizin dediğiniz doğru olabilir.

1 Beğeni

Sadece İthaki özelinde bakmamak lazım. ‘Yayın Grubu’ gayet kârlıydı. Genç yetişkin kitapları (Yabancı), Wattpad tarzı romanları (Müptela), kişisel gelişim kitapları (Nova), çocuk kitapları (Çocuk)… Bunların hepsi “bestseller” avcısı markalar. Ki İthaki de kendi “bestseller” kitaplarını bulmakta zorluk yaşamayan bir yayınevi.

6 Beğeni

İthaki’nin içi epey karışmış meğer, hepsine geçmiş olsun. Bize de okurlar olarak geçmiş olsun, İthaki’nin de lastik patladıysa banka yayınevleri hariç kimse eski ölçeğinde kalamaz gibi artık :smiley: .

Bunca maliyet, gider, ÜFE… Kitap gibi bir ürün de insanların hobisi ve birincil gideri olmayınca fiyata tam olarak yansıtılamıyor. Ama yansıtıldığı kadarı bile biz okurların tüketimini azaltmaya yetiyor. Bu döngüye girildiğinde de aslında bu sonucun geleceği aşikar maalesef. Tabi uygulanışın böyle olması üzücü, kuvvetle muhtemel tüm sektör ufaktan küçülüyordur ve işten çıkarılanların devam edeceği yeni boşluklar da yoktur.

Mükemmel ekonomimiz ve yönetim kararlarımızın bir başka sonucu :roll_eyes: .

1 Beğeni

Eleştiriyi forum olarak dememiştim aslında ekşi, sosyal medya falan filan.

@Bunn-Y de söyleyemez bence şu durumda. Ortam çok karışık. Yasal sorumluluklar filan var. Her şey dindiğinde gerçeklerin ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır.

Açıklamayı okudum kelimelerin seçimindeki tedirginlik üzdü. Düzgünce açıklama yapılıp işten çıkarılsalar daha doğru olurdu ve böyle bir şey de yaşanmazdı.

6 Beğeni

Alican ve tayfası gittiyse eski ithakiyi unutalım. Ben bu olaydan sonra yarım kalmış serilerin devamları dışında ithakiden alışveriş yapmam daha kolay kolay

3 Beğeni

Sildim mesajımı ya. Gerek yok uzatmaya. Eleştiri kısmına pek katılmıyorum, o iş öyle yürümüyor bence çünkü. İthaki’nin vahşi sektörde diğer yayınevlerinin çekinceli davrandığı atmosferde kâr adına yaptıklarının hepsinin birer sonucu bunlar. Eleştiriler ve işten çıkarmalar. Sorumlu, şirket yani. Neyse, hakkında hayırlısı olsun herkesin umarım haklarını elde edebilirler.

1 Beğeni

O yüksek maliyetli serilere devam edileceğini düşünüyorsanız çok iyimsersiniz :slight_smile:

6 Beğeni

Yüksek maliyetli devam ettirdikleri bir seri var mıydı ki? Basmayı düşünüyoruz diyip ilerleme kaydettiklerini ben hiç görmedim. Zaten Japon Klasiklerinin çıkması ve bomba etkisi ile satış patlaması olunca diğer seriler hep arka planda kaldı

1 Beğeni

İthaki aslen fantastik ve bilimkurgu türlerinde kitap basmak için kurulmuş bir yayınevi. Kitlesinin büyük kısmıda bu tarzı okuyan kişilerden oluşuyor. Işıkyaratan ve Malazan gibi serilerin devamının gelmesinin ihitmalli çok düşükte olsa var. Ama yinede pek ümitlenmezdim. BBK’den ve Japon klasiği gibi serilerden devam ederler büyük ihtimalle.

17 kitabın tamamını aldım buradan. :slight_smile:

8 Beğeni

Hayırlı olsun. Keyifli okumalar :slight_smile:

Ben artık umut etmeyi bıraktım, bu son olaydan sonra 4 gelmez bence :frowning:

1 Beğeni

Kısmet. Gelirse alırım. Gelmezse elimde İngilizceleri var. 480 liraya aldım. Bedava vallahi.

3 Beğeni

Dil olsa alınır, bedavaymış fiyat gerçekten.

2 Beğeni

Eğer çalışan hakkı kovalarken işten çıkartıldı ise ASO hakkındaki tüm kötü yorumlarımı geri alıyorum, kendisinden de özür dilerim. Bu dönemde böyle insan bulmak imkansıza yakın bir şey. Kendisine adını çok yakıştırdım. Saygı.

19 Beğeni

Bazı eleştirileri hak ediyor ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler :slight_smile: Ben de hareketini takdir ettim.

Neyse Zaman Çarkı serisini tam zamanında tamamlamışım. Belki o bile tekrar basıma girmez.

3 Beğeni

Anladım ki üzerimize yıkılan ağır ekonomik bunalım yeni yeni kendisini hissettirmeye başladı. Çok canlar yanacak gibi görünüyor.

3 Beğeni