İnşallah gelişir desem çevirmenlerin hakkına girmiş olacağım gibi hissediyorum. Gelişmezse yayınevlerine muhtaç kalacağız. Yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal durumunu yaşıyorum
Vay arkadaş, bizlerden daha çok kini olan varmış, yayınevi nasıl ayakta kalmış, şaştım kaldım doğrusu…
İthaki başlığında her sene muhakkak tartışma çıkardı. Millet birbirine girerdi, sonra bi bakmışsın enlerde İthaki 1.olmuş Sevdikleri için kızıyorlar gibime geliyor.
Bu yayınevi, son yıllarda git gide gözümden düştü. En son hatırladığım olayı (aklımda doğru kaldıysa) Türk Edebiyatı yerine, Türkiye Edebiyatı yazma çabasıydı ve direniyordu fakat şimdi sitesine baktım da düzeltmişler, Türk’e dönmüşler. Üstüne böyle bir haber de çok nahoş durmuş.
Tabi neticede iddia ile sınırlı fakat işten çıkartılanlar olmuş ve tazminat almadıklarını söylüyorlar. Neyse. Hak yerini bulsun, kim hatalı ise ortaya çıksın tez zamanda inşallah.
Çevirmenlik son demlerini yaşıyor zaten, yukarıda pek bir bıyık kalmadı yani.
Bence Malazan gibi ZÇ gibi serilerden dolayı oraları zorluyor gibi. Bilmediğim için boş yorum yapmak istemem ana forumda detaylıca karanlık kitaplık veya japon klasikleri okuma etkinliği oluyor mu? Malazan entry’sinin 10 da 1 i kadar entry varsa başarıdır.
Şu an farkettim, 2.5 aydır ilknoktaya bile girmemişim.
Hiçbiri Malazan etkinliğinin yanına yaklaşamaz. @isos81 öyle bir baskın çıktı ki, yayınevi o kadar baskın çıkıp reklam falan yapamadı seriye Yine de bu son olaylarla yalan oldu seri gibi. Belki ZÇ tekrar baskısı bile gelmez ve diğer başka kitapların. Yeni yayın yönetmenine bağlı her şey.
Ben ara ara girip bakıyorum, ne var ne yok gibisine
Biz okurlar için ortada bir mağduriyet olduğu doğru. Ancak böyle bir mağduriyeti dava yoluyla gidermek mümkün görünmüyor. @Abraxas’ın da belirttiği üzere yayınevinin serinin tamamını basacağına dair açık bir taahhüdü yok. Basılmamış kitapların ücretini de bizlerden almış değil. Dolayısıyla hukuki yönden bir yaptırım göremiyorum hocam.
Ehm öyle bir hak olsa bile ülkemizde arayabileyeceğimiz bir hak olmayacağı kesin.
Valla açıkçası yeni gelecek arkadaşa da şimdiden başarılar. İşi zor. Vaatleri gerçekleştirmeyi bıraktım ama yarım serileri devam ettirmezse zedelenen prestiji yerle bir olur ithakinin. Gerçi birçoğumuzun gözünde zaten yerle bir. Alicangil iyi kötü götürüyordu durumu her ne kadar eleştirsek de. Şimdi nasıl olacak çok merak ediyorum. Bir açıklama falan gelir umarım devam eden kitaplarla ilgili.
Evet, ülkede haktan hukuktan bahsetmek ne yazık ki mümkün değil
Alican’ların ayrılmasıyla birlikte İthaki’nin ne yönde ilerleyeceği şimdilik meçhul bence. Bilimkurgu ve fantastik basmama ihtimali bile var. Bilinmezlik hâkim. Ne kadar eleştirsek de iyi işler de yaptı Alican’lar. Gönül ister ki yarım kalan serileri tamamlasınlar ama eski ekip bile bunu yapmamışken yeni gelen ekip yapar mı, düşük bir ihtimal. Bakalım göreceğiz.
Bi bakıyormuşuz Malazanlar peş peşe çıkıyormuş
Olur mu ki? Olsun çünkü
Büyük sürpriz olur . Bekliyoruz bakalım.
https://x.com/umut_sendikasi/status/1695371881371582581?s=46&t=Wmaj0sKyGzQeUzK5Jm9YIg
Şöyle bir takım şeyler olmuş
2’si bir arada 1.000 TL mi olur diyorsun :))
Etiket fiyatları üzerinden ciltsizleri hesaplarsam 1.200 lira tutar gibi. %50 yakalarsak 600-700 olur tahmini 2 kitabın fiyatı
Açıklama yapmış “çılgın” İthaki
Bomboş bir açıklama, açıkçası kuruma çok yakıştırdım bu açıklamayı.
Küçülme yokmuş aksine güçlenerek çıkacaklarmış süreçten. Göreceğiz bakalım devam eden serilerin ne kadar güçlü çıkacağını.
Geçen Temmuz ayında da asgari ücretin yüzde 34 oranında artırılması sonrası İthaki Yayınları ve Penguen Kitabevi çalışan ücretlerinin de yüzde 35 oranında artırılması kararı alındı
Ahahahahahahahah
Aradaki %1 çok önemli bir orana tekabul ediyor Çok cömert davranmışlar, harca harca bitmez
İleride ne olacak bakalım, gelişmeleri merakla takip ediyorum