9 ay bekledim Malazan çıksın diye. Malazan’ı alırım. Sonrası ile ilgili görüş bildirmiyorum. Zaten son 6-7 aydır alımımı ciddi oranda düşürmüştüm ithakiden. Bir Malazan bir de yarım seriler vardı radarımda. Çıkarsa onları alırım diyordum.
Boykot eden arkadaşları haklı buluyorum ve destekliyorum. Ama eski ekip o kadar uğraşmış kitapları hazırlamak için asıl basılmazsa haksızlık olur bence. Ama ithaki yaptıklarından dolayı batsın orası ayrı mesele. Keşke eski ekip kitaplarını da alıp gitseydi. O zaman millet arada kalmazdı.
Yazmıyacaktım ama dayanamadım.
Peki bu ithaki malazan satılmazsa mı kendisine döner biz "ne yaptık"der yoksa satış rakamları istediği gibi olursa mı?
Ben size söyliyeyim bence adamlar bikerek malazanı şuan ortaya attı. İnsanların yumuşayacagini, yelkenleri suya indireceğini bildiği için ki şimdiye kadar yazılanlardan haklı olabilirler diyebiliriz.
Bir sözümde devamlı “e heryerde var, herşeye boykot etsek yemek bile yiyemeyiz” minvalinde konuşanlara.
Arkadaşlar toplum olarak tepkisiz bir millet olduğumuz için kanunsuzluklar, hukuksuzluklar, adaletsizlikler bu kadar yayılmış olabilir mi? Eğer böyle bir toplum olmasak bu kadar boykotluk dosyalar çıkabilirmiydi.En kötü minimal düzeyde olurdu. Belki ithaki bu “sessiz itaat” e güvenerek yaptı bu işi. Yılların sessiz birikimlerini burda “e heryerde böyle napalım” diyerek geçiştirip kendi vicdanınızı rahatlatmayın. Deyin ki biz koyun bir toplumuz boykot moykot hikaye alır geçerim bende dürüstlüğünüze inanayım.
Başkasının işine karışmam normalde ama bu kadar yanar döner dün ithakiyi gömüp bugün malazan gelince yönünü değiştiren yorumlar atılınca dayanamadım sert olduysa kusurabakmayin.
Bundan gayrı kim ne yaparsa yapsın konuyu takipten çıkıcam keza midem kaldırmıyor artık.
@SJack sana cevap olarak yazmışım sözüm sana değil.
Bence de böyle bir ihtimal var, kitabın editörlük kalitesini bir görmek lazım. Editör çalışması yarım kalmış ve aceleyle matbaaya gönderilmiş bir eserle de karşılaşabilirsiniz. Ateş ve Kan ciltli 1. baskı veya Zaman Çarkı 2. Ciltte olduğu gibi
Ben arkadaşın boykot olayını abartması ve kitabı alacak alanlara laf çarpması üzerine söyledim diğer sektörlerin durumu. Abartıya abartıya bilerek karşılık verdim. Çünkü her iki durumda abes. Kimse boykot yapmayı veya tepki göstermeyi eleştirmedi. Zaten kitabı alacağını söyleyenlerin hepside tepkili olduklarını ama bu kitabı uzun süredir beklediklerini, para harcadıklarını söyledi. Olay da gereksiz uzadı bizler yüzünden
Ateş ve Kan’ın ciltli versiyonunda çeviri daha iyi diye duyduğum için ciltli almıştım.Hatta bugün geldi daha. Onun da mı 1.baskısı kötü? 1.baskı Kasım 2022 yazıyor şimdi baktım da. Üzüldüm
Bunun başka bir versiyonunu mesela “Fisherman veya herhangi bir seriye dahil olmayan tek atımlık bir kitap çıkartırsa alır mısınız?” şeklinde anket açar mısınız? Farklı bir sonuç çıkabilir.
Brandon Sanderson kitaplarını basarlarsa net alırım. Gizli projelerin hakları İthaki’de. Patrick Rothfuss’un kitaplarını basarlarsa net alırım. Şimdilik sadece 2.5 numaralı kitabı geliyor. Oldu ki Taş Kapılar’ı yazdı ve basıyor İthaki 50 tane alırım. Malazan’dan ne basarlarsa sonuna kadar alır tamamlarım seti vs.
Külliyatına sahip olduğum sevdiğim yazarların her kitabını alırım. Yukarıda da onlar yer alıyor. Centinmen Piç serisinin 4. kitabı çıkarsa ya da 5-6-7-8-9-10’uncu kitabı yine alırım. Tamamlarım setimi.
Ama Japon Klasikleriymiş, Çin Balonuymuş ne bileyim Hindistan’ın Tanrılarıymış bunları almam.
Ekleme: Zaman Çarkı ile alakalı bir şeyler basarsa direk cepte.
İlk ciltli versiyonda çeviri/editörlük baya kötüydü, şu başlıkta konuşmuştuk;
Hatta ben baya okuyamayıp, karton kapaklısını da alıp oradan okumaya devam etmiştim Ama bu baskı @murgul un dediği gibi Aralık 2019 baskısı. Sonrasında düzeltmişler sanırım ki karton kapak baskıda buna göre daha iyiydi zaten.
Kampanya bitmiş sanırım hocam bu tarz kampanya görürseniz haber verir misiniz? Şu an 10 kitap Amazon’da 3.300 tl civarı görünüyor. Sizinki kadar uyguna bulamam da 1-2 k civarına kadar denk gelirseniz haber verir misiniz?