Yani kitabın tadı da gözden geçirilmiş diyebilir miyiz? Bir denemek lazım…
Bir kibrit çak bakayım yanacak mı?
Baştan temiz bir çeviri yapmayı bize çok gören İthaki sağ olsun pek umutlu değilim güzel bir lezzeti olacağından, ama denemekte fayda olabilir.
@Ezheret karşılaştırmasını yapmış, pek bir şey beklemeyin o yüzden.
Şu satırı atlamışım, haklısın. Berbat durumdaki Biz baskını da yıllar boyunca yenilemeyen klasik İthaki. Hâlâ Üç Cisim Problemi’ni almaya çekiniyorum.
Bunu ve Fahrenheit’ı çeviri sorunlarından dolayı ben de alamıyorum ![]()
Üç Cisim Problemi’nin, özellikle ikinci ve üçüncü kitapların çevirisi gördüğüm en kötü çeviriler. Çevirmen konuyu kesinlikle anlamamış.
Kusura bakma sana katılmıyorum elimde 3 farklı yayınevinden çıkmış Biz baskısı var ve 3 kitabı karşılaştırmalı olarak okudum İthaki Baskısı bence en iyisi İş Bankası Kültür Yayınları sonra geliyor en son sırayı Can yayınları alıyor.
BKK’ya dahil edilmeden önceki siyah kapaklı versiyon -sanırım 8 baskı yapmıştı- ile ilgili ekşide uzun bir yazı var, zaten İthaki de BKK baskısı çıkarken gözden geçirilmiş baskı şeklinde reklamını yapmıştı.
Ekşi sözlük denen yere asla güvenmiyorum ben bir yorum veya inceleme okumak istiyorsam Goodreads’e girip kitabın Türkçe incelemelerini okuyorum.
Kitap duyurulduğunda bahsi geçmişti burada. İthaki’nin tanıtım görseli bile fikir verecektir size.
Ekşi benim de matah bulduğum bir platform değil ama örneklerle uzun uzun yazılmıştı, merak ederseniz diye linkini de bırakayım.
Bahsettiğim baskı da BKK içine konmadan önce uzun yıllar satılan siyah kapaklı baskısıdır. Sizin yorumunuzdan kitabın en azından yeterince düzeltildiğini anlıyorum, teşekkürler.
Karşı çıktığınız mesajda vurgulamak istediğim sadece İthaki’nin çeviri güncelleme konusunda sabıkalı olduğuydu.
Bu son baskı şu anda satışta mı ?
Evet hocam, hatta birkaç baskı da yapmış çıkışından sonra.
Ben teşekkür ederim böyle düzgünce beyefendi gibi birbirimizi kırmadan derdimizi anlattık.
Merhaba, Ejderha Mızrağı Serisinin kitapları basılmaya devam edecek mi? Eğer edecekse yaklaşık tarihleri belirlenmiş midir?
Bayağı geriden geldim ama Blood Meridian bombastik bir haber yahu. Türkçesi nasıl olacak hiçbir fikrim yok ama heyecanlandım.

Selamlar sevgili dostlarım. Birçoğunuz beni İthaki’nin “yayınevi temsilcisi olmayan temsilcisi” kimliğimle tanıyorsunuz ama ondan önce Rıhtım yazarı ve tabii ki Rıhtım Forum’unun bir üyesiydim.
Bildiğiniz gibi ağustos ayında İthaki Yayınları birbirinden berbat kararlar vererek 30’u aşkın elemanını işten çıkarmıştı ve bu işten çıkarmaları “tüm haklarını verdik” diyerek sevimlileştirmeye çalışmıştı. O zaman basına yansıyan bir röportaj haricinde hiçbirimiz bu konuyla ilgili konuşmadık zira hala içeride çalışan ya da haklarını alamamış arkadaşlarımız vardı. Daha sonra da İthaki Yayınları’nda çalışanlar olarak birçoğumuz çok daha güzel işlerde işe başladık, diğerleri kendilerini nadasa bıraktılar ama hepimiz yaşadığımız berbat günleri unutmak istedik.
Fakat İthaki Yayınları ve İthaki Yayınları’ndaki yönetim kadrosu ne yazık ki rezilliklerine devam ettiler. İşten çıkan insanların peşlerini bir türlü bırakmadılar. Bugün de rezilliklerine bir yenisini eklediler.
Bu zamana kadar 1000’den fazla kitabımızın kapağını tasarlayan Hamdi’nin ortaya çıkardığı gibi ağustos ayında işten çıkarılan çevirmenler, editörler ve tasarımcıların adlarını künyelerden çıkararak yerine İthaki Yayınları yazmaya başladılar.
Künye içindeki isimlerin en az kitabın yazarı kadar önemli olduğunun farkında olan Kayıp Rıhtım forum takipçilerinin bilgilerine sunarım.
Gün geçmiyor ki yeni bir ithaki rezilliği yaşanmasın, bu yaptıkları resmen hak gaspı, utanmadan sıkılmadan onca insanın emeğini yok etmeye çalışmak nedir?
Günü gelince konuşacağım demiştin Tavşan Reis, gün gelmedi mi hala?