İthaki Yayınları

Japon Klasikleri müthiş Cancım. Çok seviyorum. Shogun dizisinin gazıyla toparladım birkaç tane daha. Toranaga diye karakter falan açtım Elden Ring’de Samuray build gidiyorum. :joy:

4 Beğeni

Hepinize en çok faydası olacak kişi ben olacağım bu gidişle, tersine yaptığım yorumlar sayesinde ithaki gıcığıma bu kitapları basarsa hiç şaşırmam :smiley:

Hadi inş ya, duy sesimi ithakiiii

1 Beğeni

Ben de Shogun 2 Total war’ a başladım dizinin gazıyla. İlk Total war oyunum. İlk 2 denememde çuvalladım ama 3. fena gitmiyor. Bu hafta Shogunluğumu ilan ederim.

2 Beğeni

Bu dedikleriniz de birer hata elbette ve bunlara forum olarak gereken tepkiyi gösterdik zaten. Özellikle künyeden isim silme konusuna hemen tepki verildi.

1 Beğeni

Diziden spoiler içerir.

2 Beğeni

Tepki verenlere helal olsun. Diğerleri de şapkalarını önlerine koysunlar.

2 Beğeni

Bu konu hakkında yeterince konuşuldu bana kalırsa. Bundan sonrası insanların sergileyecekleri tutum kendi özgürlükleri ve fikirleri ile alakalıdır. Hâlâ şapka, takke konuşmak yerine başka başlıklarda başka fikirler ve düşünceler paylaşsak da sırf ithaki için burada olduğumuz belli olmasa. Sonuçta reklamın iyisi kötüsü olmaz değil mi? Bu şekilde bile markaya katkı sağlanıyor olabilir.
İsteyen istediği tutumu sergilemekte özgürdür. Bence konu hakkında yeteri kadar detay verildi insanlara.

4 Beğeni

Ben de bıktım yeminle ya, laf anlatıp duruyorum. Yeni bir skandala kadar konuyu kapatalım, haklısınız.

2 Beğeni

Zeytinyağı gibi üste çıkmak diye buna derim ben :slight_smile:. Neyse konu fazla uzamasın bence de.

1 Beğeni

İlginç olmuş insanları mahalle ağzıyla itham edip üzerine bu kelimeleri kullanmak.
Biz de biraz kanırtsak kimbilir sizin forumda başka hesaplarınız da ortaya çıkar.

6 Beğeni

Benim tek bir hesabım var. Konuyu kapatalım dediniz tamam dedim, kapatılmıyor. Ne diyeyim isterdiniz.

Neyse konuyu gerçekten kapatıyorum, dediğiniz gibi reklamın iyisi kötüsü olmaz durumuna döndü.

1 Beğeni

Tam da kendinize yakışır bir üslup kullanmışsınız. Şaşırmadım. Ancak ben bu seviyeye inecek değilim. Burada herkes kimin mahalle ağzı kullandığını görüyor. Biz forumda bu tür bir üslup kullanmıyoruz.

Neyse bir daha sizinle muhatap olacağımı da sanmıyorum.

12 Beğeni

Bu tür konular geçtiğinde söylediklerimi bir kere daha söylemek istiyorum. yayıncılar kendi aralarında bir birlik oluşturmlılar-belki de vardır- Bu birlik veya var olan birliğin bir bölümü bu tür istatistikleri tutmalı. Hangi kitap kaç baskı yaptı ve toplamda kaç adet sattı. Böylece herkesin kolayca ulaşabileceği gerçek satış rakamları elde ederler. Ve biz okuyucularda kangi romanın kaç baskı yaptığını ve kaç adet sattığını öğrenebilriz. Büyük yayıncılar bu işe ön ayak olmalıdır

2 Beğeni

Batu’ya katılıyorum 2018den beri bir fiil Ankara Kitap Fuarına giden biri olarak Drizzt yada Ejderha Mızrağı serisini soran görmedim Bilimkurgu Klasikleri, Japon Klasikleri, Karanlık Kitap ve Fantastik edebiyatı soruyorlar.
2019 kitap fuarında balya balya Dune kitabı sattılar sırf filmi geliyor diye.
Kitapyurdunu kontrol edersiniz Drizzt serisinin devam kitapları çok az satmış bu yüzden devam kitaplarını basmaktan vazgeçmiş olabilirler.

3 Beğeni

Yalnız o editörün yazdığı twitte o kitabın editörünün bundan sorumlu olmaması gerektiği yazıyor. Yeni çizerlere şans vermek istiyorsanız böyle yan etkileri var, bunu editöre yükleyemezsiniz denmiş. Okuduğunuzu anladınız mı?
Ayrıca haksızlığa uğrayanları itibarsızlaştırmaya çalıştığını nasıl çıkardınız mesaj attığı forum yazarı dahi daha önceden sohbet ettiği bir editör olduğu için ve bu konuda tartışmaya girdiği için kendisine bu künye meselesinden vazgecildiğini haber verdiğini belirttiği halde?

3 Beğeni

Bir de serinin hiçbir yerde baskısı yok. Yani nasıl “satmayan seri” oluyor onu da anlayabilmiş değilim. satmamış olsa stoklarda olurdu. olmadığına göre satılmış işte.

1 Beğeni

2013 yılında son basılan kitap hala bulunabiliyor. İmparatorluk üçlemesinin 2. ve 3. kitabı o kadar uzun süre ellerinde kaldı ki en son tanesi 2.25TL’den satıldı. 2002’de yayınlandı ilk kitap. 10-15 yılda stok tükenmesi maalesef satmadığı anlamına geliyor. Sizi anlıyorum, İthaki forumdayken çok darladım onları ama bu konuda haklılar, satmıyor yeterince.

1 Beğeni

Sırf depo masraflarından kurtulmak için bile geçmiş yıllarda bayağı ucuza satmaya çalışmışlardı diye nedense aklımda kalmış, sorsanız kaynak gösteremem. Ellerinde kalanları da geri dönüşüme göndermiş olsalar hiç şaşırmam.

Kesin ve net olan bir şey var. Bu seri çıkmayacak, ne kadar sorarsanız sorun. Hiçbir yayınevi özellikle geçmiş satışları da göz önünde bulundurulursa bu seriye bir daha girmez. Bugün uyarlaması çıksa en fazla ilk üçleme ve İmparatorluk Üçlemesinin belki tekrar baskısını görürsünüz, diğer serilerin çıkması imkansıza yakın.

5 Beğeni