İthaki Yayınları

Depoda kalanları kitabevlerine çok uygun fiyattan yolladılar diye duymuştum.
Fuarlarda kimse sormuyor Ankara-İzmir-Eskişehir fuarlarına giden insanlarla konuştum kimse sormamış herkesin sorduğu seriler İthaki Bilimkurgu Klasikleri, Japon Klasikleri, İthaki Modern, Karanlık Kitaplar bu serilerden yeni gelecek kitapları merak ediyorlarmış o yüzden Ejderha Mızrağı ve Drizzt serilerinin telif haklarını bırakmış bile olabilirler.

1 Beğeni

Ben de Ejderha Mızrağı ve Drizzt için bu talebi anlayamıyorum. Bu iki seri de Wizards daha fazla D&D merchandise satsın diye özellikle uzatılan, yazıldıkları dönemde dahi türünün iyi örneklerinden olmaktan çok uzak, “cash grab” odaklı, edebi yönü zayıf ve türe herhangi bir yön vermemiş kitaplar.

Şimdi kitap satmak için bir yerde yeni nesile de hitap etmeliler. Son yıllarda giderek popülerleşen litRPG, Progression Fantasy kitaplarına ağırlık verebilirler. (Dungeon Crawl Carl?) Bir şekilde kitlenin büyümesi lazım kısaca. Ben etrafımdan 2 kişiyi kendimle beraber Malazan’a başlattım misal. :smiley: Bence biraz misyonerlik faaliyetlerine ağırlık vermek lazım. Çoğu okur adayı iyi bir yönlendirmeden yoksun kaldığı için ve sosyal medya da konsantrasyon kabiliyetini körelttiği için okunabilir ne var diye bakmadan belli yazarlar veya oyunlara saplanmış durumda.

Mesela Rings of Power döneminde şahit olunduğu üzere çok ciddi bir Lotr Fandomu var bu ülkede. Bu kitlenin sabah akşam konuştuğu şey Tolkien. Malazan’a, Stormlight Archive’a veya The Wheel of Time’a çekebilir miyiz? Witcher severleri veya Game of Thrones kitlelerini de aynı şekilde. Türkiye’de ciddi bir spekülatif kurgu sever kitle mevcut. Bunlardan okur devşirmek gerekiyor. O da fısıltı gazetesiyle olacak iş, reklam bir yere kadar.

9 Beğeni

Benim duyduğum şuan baskısı olan kitapların bile en az 1200 kopyası depoda duruyormuş ve hiçbir satış sitesi sipariş geçmemiş belli ki onların deposunda bile kalmış kitaplar.

3 Beğeni

Versinler Amazon’a 30 TL’den satsınlar. Misal Güç Kalıtları serisi. Bu serinin dizisi bile çıksa kimse girmez. Mesela Shannara tutsa, 36 kitabı basacaklar mıydı?

2 Beğeni

Bu ekonomide uzun soluklu serilere girişmek veya devam ettirmek her babayiğidin harcı değil. Keşke Türkiye’deki yayınevleri ve okurlar e-kitap konusunu daha çok içselleştirebilse. Böylece basım maliyetleri ortadan kaldırılarak yarım kalmış seriler okuyucuyla buluşturulur.

2 Beğeni

Onu da sordum Dijital ürün vergisi varmış ve normal kitaplardan alınan vergiden fazlaymış o yüzden yayınevleri düşünmüyormuş.
Çünkü Türk edebiyatına katkı yasası diye bir yasa var bu yasa sayesinde çevirdikleri bir eser için vergi indirimi alıyor yayınevleri.

4 Beğeni

Öyle olmuyor işte Amazon elindeki kitaplar bitince sipariş geçen bir firma dağıtımcılar bile istemiyormuş.

2 Beğeni

Açsınlar depoyu 1 gün, isteyen istediğini alsın :slight_smile: çok yöntem olabilir, ama Türkiye’de zor.

2 Beğeni

Bu görsel yapay zeka ile oluşturulmuş değil mi? Herbert fotoğrafı mı kalmadı paylaşacak da bunu yaptınız

9 Beğeni

Merhaba arkadaşlar, İthaki Yayınları’ na sormak istediğim birşey var. Burada yetkilisi var mı bilemedim açıkçası ama sorum şu: 2025 Ocak ayı Adana Tüyap Kitap Fuarı’ na katılacaklar mı? Geçen sene malesef katılmamışlardı. İnstagram dan mesaj atamıyorum, mail attım ama yanıt alamadım. Ulaşıp sorabilecek arkadaşlar var mı? Katılmayacaklarsa, alacağım kitaplar için boşuna fuarı beklemek istemiyorum.

1 Beğeni

Yok. Vardı eskiden kaçtı sonra.

5 Beğeni

Sordum ben şimdi. Cevap gelirse paylaşırım hemen.

2 Beğeni

Kötü olmuş.

Çok teşekkür ederim.

2 Beğeni

Güzel yazar, güzel haber.

3 Beğeni

Bu yazım burada dursun, belki İthaki vs görür ve sizi kıramam ve basıyorum der. Umut işte :sweat_smile:

Ben çocuktum ve okuyanları görüyordum. Şimdi büyüdüm ve aşırı merak ediyorum ama okuyamıyorum. Neden? Çünkü baskısı yok. Bahsettiğim kitap Christian Jacq’nun Ramses serisi kitabı. Seri sanıyorum 5 kitaptan oluşuyor. Bu seri bir basılsa ve seriyi bir alsam aşırı aşırısı mutlu, mesut olacağım :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Kütüphanelerde bulabilirsin bence seriyi.

2 Beğeni

Sadece al, oku için olabilir ama ben kitaplığıma katmak istiyorum.

1 Beğeni

Seriyi Dolap uygulamasında görmüştüm. Fiyatını hatırlamıyorum ama 5 kitap kutulu set vardı. Şimdi baktım hala var. Kitapların kondisyonuda iyi görünüyor bir göz atın isterseniz. :slight_smile:

3 Beğeni

Yazın sun eater serisini çevirecekleri hakkında ufak resim paylaşmışlardı ama onun üstüne hiç ses çıkmadı. Haberi olan var mı ya ne zamana çevrilebilir seri :sweat_smile:

1 Beğeni

@AlperYlcnky1903 bilir onu.

1 Beğeni