İthaki'den Yeni Bir Epik Fantastik: Destanlar Çağı

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: İthaki'den Yeni Bir Epik Fantastik: Destanlar Çağı – Kayıp Rıhtım

image

Michael J. Sullivan’ın yurt dışında epey ses getiren İlk İmparatorluğun Efsaneleri serisi birinci kitabı “Destanlar Çağı” ile artık Türkçe. (DEVAMI…)

11 Beğeni

Açıkçası duyduğumdan beri merak ettiğim bir kitaptı kendisi, çevrileceğini öğrendiğimde de çok mutlu olmuştum. Okumak için sabırsızlanıyorum.

4 Beğeni

İlknokta’dan ön sipariş verdim. Kapağı, konu özetleri bende Tolkien, Eddings tarzı bir tat taşıdığı kanısını uyandırdı.

Umarım beğenirim, umarım dizi tutulur, ve yine umarım İthaki devamını getirir… Çok fazla umuyorum artık… :thinking:

6 Beğeni

Ağaçlara, doğaya, manzaralara karşı zaafım vardır. Bu kitabı ben bulalı bir yerlerde çok uzun zaman oldu. İlk gördüğümde kapağıyla beni büyüleşmişti zaten. Sonra arkadaşıma arka kapağı atarak “Ne diyor bu tam olarak? Ben şunu anladım, doğru mudur?” diye sormuştum. O da bana çevirmişti sağ olsun. :smiley: Nightingale’den sonra bu kitap da uzun süredir beklediklerim arasındaydı. Aynı zamanda bir şey fark ettim kapaklarla ilgili. Görsel hafızam daha iyi olduğu için mesela bu forumda olmasam ve başka kapakla çıksaydı muhtemelen asla dikkat etmezdim. Orijinal kapak olması benim gibi insanlar için ayırt edici oluyormuş. Siparişini verdik bakalım idefix bize yamuk yapmazsa gelecek ama yine de okumak için hepsini bekleyeceğim maalesef…

4 Beğeni

Aslına bakarsanız kapak tam olarak bilinçaltımıza hitap ediyor. Çünkü Yüzük Kardeşliği’nin Gandalf’lı kapağını çağrıştırıyor. Aynı yeşil, ağaç, çimenler, hemen dibinde kahramanlar. Dolayısıyla çok iyi olduğunu bildiğimiz, sevdiğimiz, benzerini arzuladığımız bir esere dair duygularımızı tetikliyor. Eyyorlamam böyle :slight_smile:

9 Beğeni

Bir arkadaşım beni ağaca benzetir. Bende biraz ağaç takıntısı var. Galerim sürekli ağaç fotoğraflarıyla dolu. Hoşuma gidenlerin hepsini çekerim. Dediğiniz gibi belki de bilinçaltıma hitap ediyor. Kendimi en çok doğada huzurlu hissediyorum. Bir de şu çöp atanların kafasını kırabilsem keşke… :roll_eyes:

7 Beğeni

Yazarın The Riyria Revelations adlı serisinden haberim vardı ama kitaplarının temelini ele alan başka bir serisi olduğundan haberim yoktu. Bu haberle baya mutlu oldum. Önce Lightbringer, şimdi de Riyria Serisi. Bu sene İthaki baya iyi geliyor açıkçası. Benim ilk kitabını baya beğendiğim Merdivenler Kenti’nin 2.kitabını bastılar, üzerine Joe Abercrombie’nin o çok merak ettiğim -zamanında yarım kalmış- First Law serisi de geliyor…

Umarım kitaplar hakkettiği değeri görür ve iyi satılır. Diğer serisini oldukça merak ediyorum ve onu da dilimizde görmek isterim.

10 Beğeni

Bu kitabı okumuş olup, mini bir inceleme yada kategori bazlı puanlama yapabilecek olan var mı?

3 Beğeni

Eyvallah bende listeye aticam o zaman o da girsin sepete.

3 Beğeni

Kitabın ilk beş bölümünü bitirdim ve oldukça ilgi çekici başladı. Açıkçası beklediğim ve aradığım tadı bulacakmışım gibi duruyor. :slight_smile:

7 Beğeni

Kapaktaki fotoğraf çok nefes kesici ve güzel ama destanlar çağı yazısındaki yazı tipi çok kıro gibi geldi. Kitabı okumadım ama daha iyisini hakediyordu bence. “Çağı” nın “destanlar” dan daha büyük olması da uymamış hiç yavan kalmış. Malesef okumayacağım. Bu kararımda kitabın kapağını beğenmemem, alacak paramın olmaması kadar önemli bi unsur. Ya da her türlü almazdım, diğer dillerdeki kapaklarına da bakmam gerek. Onları alırdım, çünkü param olsa da bunun kapağı hala kötü. Bana göre yani.

Hayatımda okuduğum en iyi yorum. @irbis bunu yayıneviyle paylaşmalı.

3 Beğeni

Ben ise tam zıt düşüncedeyim. Orijinal kapak kullanıldığı için de ben memnunum. Kapak çok hoşuma gitti ama asıl önemli olan da zaten içeriği. Ne saçma kapaklarım var ama içerikleri bir harika. :blush: Tabii size de saygı duyuyorum. Hepimizin zevki bir olamaz. Olması da imkansız zaten. ^^

8 Beğeni

Aslında ‘Destanlar’ ve ‘Çağı’ sözcükleri aynı büyüklükte olsa pek bir sorun kalmayacakmış

1 Beğeni

Zaten ortada bir sorun yok ki. Gayet güzel bir kapak.

2 Beğeni

Kapağa lafım yok, ki zaten orijinali ile aynı. Benim de beğendiğim bir görsel. Yukarıda bir arkadaş Çağı sözcüğünün büyük yazılması uyumsuz olmuş demiş. Ben de kendisine katılıyorum. Orijinalinde Age ve Myth sözcükleri aynı büyüklükte daha güzel görünüyor. Yani Destanlar ve Çağı aynı font ile yazılsa daha güzel olurdu. Tabi siz aynı düşünmeyebilirsiniz…

1 Beğeni

Orijinal adı: Age of Myth. Belki de bu yüzden bir büyük-küçük seçimi yapılmış olabilir. “of” ufak olduğundan sanırım görünmüyor. :smiley:

1 Beğeni

Yok, of’u görmüştüm zaten :slight_smile:
İngilizce olan kitap kapakları veya film afişlerinde of ve the sözcükleri çoğunlukla küçük yazılır. Of’un küçük yazılmış olması, Çağı’nın büyük yazılmasını gerektirmiyor ne yazık ki :slight_smile:
Her iki sözcüğün aynı fontla yazılması estetik açıdan daha güzel olurdu bence.
Neyse, zaten çok büyütülecek bir konu değil :slight_smile: sonuçta kitabı alacağım. Sadece fikir alışverişi yapmış olduk :slight_smile:

2 Beğeni

Kesinlikle öyle. Herkes başka düşünebilir. Zevkler ve renkler meselesi sonuçta. :slight_smile:

3 Beğeni

Aynen öyle :slight_smile: (20 karakter)

1 Beğeni