Jules Verne Kitapları (İthaki ve Alfa Yayınları)

5 Beğeni

Yazarın romanlarında ya neşeli karakterler, eğlenceli olaylar ve serüvenler var; ya da olaylar karamsar bir atmosferde geçiyor. Chanteleine Kontu’da ikinci kategoride galiba. Ruh haline göre okunmalı kitapları. Örneğin Covid nobetinden cıktınız kafam dağilsın diyorsunuz, elinize Michel Strogof alirsanız hafakanlar basabiliyor. Böyle durumlarda özellikle İskoç karakterlerin olduğu romanlar daha sarıyor. Jules Verne anne tarafından İskoç olduğu için galiba bu romanlar hep birinci kategoride. Orta Asya, Kuzey Afrika yazarın gözünde biraz karanlik bir coğrafya olarak kalmış sanki. Hatta Orta Doğuya belki de bu yüzden hiç girememiş. Daha önce deginildiği gibi Alfa biraz da Uzaya açılmalı bence, Amazon ormanları seriye girmeli artık. Merak ettiğim bir konu da Jules Verne’in Yunanistanın bağımsızlığını kazanmasını konu eden romanı Alfa’nın yayınlayıp yayınlamayacağı. Ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

2 Beğeni

Bir sonraki kitap Dünya’nın hâkimi olacakmış

8 Beğeni
6 Beğeni

Son kitap Alfa’nın kendi sitesinde neden gözükmüyor

Matbaadan gelmemiştir, o nedenle satışa açmamışlardır, yarın açarlar satışa.

Teşekkürler simdi satışa açılmış.

1 Beğeni

Elma yayın evi böyle bir şey duyurmuş. Anket için linkte ekleyeceğim. Anket hikayede.

Profil linki

5 Beğeni

Şu 3 kitaplık baskıyı tek cilt yayınlayacaklar galiba.

Daha önce bastıkları bu 3 kitabı esas alarak aynı içerikle ciltli basıyorlarsa. Türkçede yayımlanmamış Eserler ifadesi tam olarak doğru değil. Belki ilk baskı yılı olan 2015 için doğru diyecek olsam yine bu 3 cilt içerisinde olan tüm öyküler için bu da doğru değil ve tam metin olması konusunda biraz şüpheliyim.

Elma

Alfa

)

2 Beğeni

Çok bilgim yok ama güzel bir ciltli baskı gelirse ben alırım :relieved:

1 Beğeni

Doğrudur, instagram hesaplarında bunu sordum ve cevapları, geçmişte yayımlanan 3 kitabın tek ciltte yayımlanacağı şeklinde oldu

1 Beğeni

Elma yayınevi’nden çıkan özel baskı satışta ciltli 13.5x21 cm 624 sayfa

2 Beğeni

Sipariş verildi. Sınırlı stok olarak satışta deniliyor. Bilginize…

1 Beğeni

Alfa Yayınları’na ait 29 kitabı sipariş ettim. İthaki Yayınları’nın piyasada bulunmaması ve ne zaman tekrar çıkacağı belli olmamasından Alfa Yayınları’na karar verdim. Sorum şu:
Arkadaşlar Alfa Yayınları şimdiye kadar 29 kitabı yayınladı değil mi?

1 Beğeni

Merhaba,

“Kitaplığı” yazan konularda ilk mesaja bakarak kaç kitap yayınlandığını görebilirsiniz. Buna göre şu ana dek 29 kitabın yayınlandığı görülmektedir.

2 Beğeni

Ben de aldım. Çevirisi iyidir inşallah.

30 . Jules Verne kitabı “Dünyanın Hakimi” olmuş.

Opera Anlık Görüntü_2021-01-21_133502_www.alfakitap.com

Dünyanın Hakimi Jules Verne Alfa Yayınları Etiket fiyatı: 19 TL - Yüzde 35: 12.35 TL

14 Beğeni

Çok güzel yeni kitap çıkmış, bir sonraki kitabi öğrenen oldu mu acaba?

İnşallah ‘Ay’a Yolculuk’ olur veya ‘Ay’ın Çevresinde’ olur…

1 Beğeni

Jules Verne - Chanteleine Kontu - Olağanüstü Yolculuklar 28

Gerçek tarihsel olayların kurgunun arka planına dahil edildiği sürükleyici ve bir solukta okunan Jules Verne romanı Chanteleine Kontu Fransız devrimlerinin en karanlık dönemlerinden birisi Vendee isyanının son günleri ile başlıyor.

Kitabın hemen ilk başlarında isyana ve iç savaşa neyin neden olduğu anlatılmakta.
Cumhuriyetçilerin kiliselerde yeni düzenlemeler yapmaları ve bölge halkını asker olmaya zorlamaları neticesinde köylüler silahlanarak, bazı soyluların da katılımı ile cumhuriyetçi güçlere karşı saldırılarda bulunurlar. Kendilerine kralcı ve büyük Katolik ordusu diyen isyancılara karşı Cumhuriyetçi hükümet sert bir karşılık verir ve tarihin ilk modern soykırımı olarak kabul edilen bir terör dönemi yaşanır.

Kitaba adını veren hikayenin ana karakterlerinden birisi olan Chanteleine Kontu tarihsel bir kişilik midir veya dönemin isyancılarından esinlenerek yaratılmış bir karakter mi bilmiyorum.

Cumhuriyetçi güçlerin isyancıları yendiği, tamamen yok etmek üzere olduğu zaman diliminde hikayeye dahil oluyoruz. Kont’un eski bir çalışanı tarafından ihanete uğradığını öğrenmesiyle birlikte hizmetkarı ve aynı zamanda süt kardeşi olan Kerman’la birlikte şatosuna ulaşarak karısının ve kızının akıbetini öğrenme çabasıyla akıcı ve bir solukta okunan hikayenin içinde okur olarak biz de dahil oluyoruz.
İhanet, dostluk, sadakat ve onur gibi kavramların ön plana çıktığı güzel bir hikayeydi. Kitabı merak eden okurlara ve Jules Verne okurlarına kitabı okumalarını öneririm.

10 Beğeni