Jules Verne Kitapları (İthaki ve Alfa Yayınları)

9 Beğeni

Yeni

31. Bayrağa Karşı

8 Beğeni

Elinde Alfa Yayınları’nın Buzlar Arasında Bir Kış kitabı olan varsa içindeki bölümlerin adlarını öğrenebilir miyim?

1. Kara Bayrak
  2. Jean Cornbutte’ün Planı
  3. Umut Işığı
  4. Geçitlerde
  5. Liverpool Adası
  6. Buz Depremi
  7. Kışlama Demirbaşları
  8. Keşif Planı
  9. Kardan Ev
  10. Canlı Canlı Gömülenler
  11. Bir Duman Bulutu
  12. Gemiye Dönüş
  13. İki Rakip
  14. Sıkıntı
  15. Kutup Ayıları
  16. Sonuç
2 Beğeni

Bir sonraki kitap hakkında bilgisi olan var mı?

Bir hafta önce Instagram’dan sorduğumda “herhangi bir bilgi ve tarih veremiyoruz” dediler. Baştan savma bir cevap (olduğunu düşünmüyorum) değilse sırada ki kitap ufukta görünmüyor.

Konunun içinde de yer aldığı gibi her ay bir kitap şeklinde ilerleyip seriyi tamamlayacaklarını dile getiriyorlardı. Ama 2018 de 5, 2019 da 5 ve 2020 yılında 6 kitap çıktı. 2021 yılının ilk 5 ayında ise sadece 2 kitap. Ortalama senede 5 kitap çıkıyor. En son 31. kitap çıktı.

Serinin en az 60 kitap olacağı belirtilmişti. Gidişata bakıldığında kalan 30 kitap 5-6 senede ancak çıkar.

Sürenin uzunluğu serinin yarım bırakılması endişesi oluşturuyor. Umarım böyle bir şey olmaz.

3 Beğeni

En son Mart ayında çıktı şimdi Haziran’dayız bakalım bu ay çıkacak mı

Jules Verne’ün birkaç eserini almak istiyorum ama Alfa’dan mı İş Bankası’ndan mı alsam bilemedim. Bir tavsiyesi olan var mı?

Ben İş Kültürden alıyorum ama basım konusunda Alfa kadar hızlı değiller, diğer yönden Alfa, İş Kültüre göre daha pahalı. Denizler Altında 20.000 Fersah 2 yayınevi arasında 2 kat fiyat farkı oynuyor ama Alfa resimliymiş.

2 Beğeni

Alacağınız kitaplar İş Kültür’de varsa orayı tercih edebilirsiniz. Alfa neredeyse tüm eserlerini basıyor seri şeklinde. Benim gibi seri toplamak veya daha geri planda olan eserlerinden almak istiyorsanız Alfa’yı tercih etmelisiniz :blush:

3 Beğeni

Alfa ve İthaki basımlarını, çevirilerini karşılaştıran oldu mu acaba? Ben hep Alfa’dan aldım şimdiye kadar ama İthaki’de de aklım kaldı doğrusu. Genelde İthaki’nin çevirilerini beğeniyorum, o yüzden merak ettim.

Alfa

İthaki ve alfa’dan “iki yıl okul tatili” kitabının ilk sayfalarını attım. bence aşırı fark yok
İthaki artık basmadiğı için Alfa’dan ilerlemek daha mantıklı bence

1 Beğeni

Çok teşekkürler. Haklısınız, Alfa’dan devam etmek daha mantıklı o zaman. Attığınız fotoğraflarda, Alfa Yayınevi’ne ait olan daha iyi, daha canlı - okunası bir çeviri olarak görünüyor. Ayrıca birinde 8, diğerinde 9 Mart olması çok ilginç olmuş :slight_smile:

1 Beğeni

Rica ederim, o bir günlük fark benimde dikkatimi çekti neden acaba?

Altın Kitaplar Yayınevi de 9 demiş. Muhtemelen 8 olan dikkatsizlik sonucu yazılmış. Eğer anlatım uyuşmasa günler çakışsa misal, adını hatırlamadığım İş Bankası modern klasiklerden çıkan bir Bulgakov kitabında olduğu gibi çevirmen altına not düşerdi.

1 Beğeni

İngilizce pdf’sine baktım şimdi, onda 9 Mart olarak geçiyor. Dediğiniz gibi dikkatsizlik sonucu olmuş gibi görünüyor.

Ben Alfa’dan almayı tercih ettim. Diğer yayınevlerine göre pahalı fakat basım konusunda hızlı ve istikrarlılar. Buna rağmen ciltli baskıları da sevdiğim için İş Kültür’den çıkan ciltli versiyonları da almaya gayret ediyorum. İş Kültür hızlı şekilde külliyatı tamamlayacak olsa Alfa’dan almaya gerek duymazdım.

2 Beğeni

Ben de çevirmenleri inceledim biraz. Genelde iki tarafın baskılarında da çevirmenler gayet yetkin duruyorlar yorumlara göre. Alfa’nın kitaplığı da daha geniş. O yüzden Alfa’dan aldım üç tane kitap. Belki ileride başka okumak istediğim eseri olursa yine Alfa’dan çıkmış olma ihtimali de yüksek zaten.

3 Beğeni