Jules Verne Kitapları (İthaki ve Alfa Yayınları)

Mantıklı bir tercih. İş Kültür’ün külliyatı bitirmesi kaç yıl sürer Allah bilir. Ki bütün eserleri basacaklar mı bu konu da belirsiz.

2 Beğeni

Basacağız demişlerdi Instagram’da yorum yaptığımda cevap olarak. Ama kaç yıl sürer ya da fikir değiştirirler mi meçhul.

1 Beğeni

Olağanüstü Yolculuklar 32 Meteor Avı kitabı olacakmış, ayrıca sonbaharda daha sık olarak kitaplar gelecekmiş.

2 Beğeni

Teşekkürler sonunda belli oldu

1 Beğeni

Bunu söyleyen kim, İşKültür mü Alfa mı, anlayamadım?

Alfa Yayınları. (20 karakter)

1 Beğeni

Alfa Yayınları’ndan Mustafa Küpüşoğlu bilgi verdi.

2 Beğeni

Merhaba, Jules Verne’nin Alfa Yayınları’ndan çıkan Olağanüstü Yolculuklar Serisini okuyup kendi youtube kanalımda yorumlarımı paylaşıyorum. Şu ana kadar 13 kitabın yorumunda bulunduğum kanalım linkini paylaşıyorum ve hedefim Alfa’dan çıkan bütün kitaplarına video hazırlamak. Belki bazı kişilere faydalı olabilir.

14 Beğeni

Emeklerine sağlık, önemli bir eksikliği kapatıyorsun, videolarının devamı da gelsin …

1 Beğeni

Verne’den okuduğum tek kitap olan “Balonla Beş Hafta” videonuzu izledim, gayet güzel olmuş. Özellikle kitap içeriği dışında yapılan araştırmalar çok kıymetli bana göre. Verne okudukça gelip videolarınızı izleyeceğim.

Bu arada kitap yorumum da yazmıştım ama size de sorayım. Kendisi Fransız olmasına rağmen bu kitapta 3 İngiliz’in hikayesini anlatmasının özel bir sebebi var mı yoksa tamamen kurgusal mı?

1 Beğeni

Bende bu sabah ikinci kitabim olan balonla beş haftaya başladım 80 günde devri alemden sonra be baktim yine ingiliz karakterler var ve aynı soruyu kendime sordum Jules Verne Fransız değilmiydi diye?:thinking:

@caraburq baştan sorayım videolarda spoiler varmı?

2 Beğeni

Bence kurgusal çünkü Verne eserlerine baktığımızda karakterlerin çoğu farklı milliyetlerden. Arzın Merkezine Seyahat kitabında da İskoçlar falan vardı. Farklı böyle ve milleti kullanmayı seviyor…

Spoiler vermemeye çalışıyorum, sadece ufak tefek, merak unsurunu düşürmeyecek bilgiler olabilir.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim.

Jules Verne kitaplarında İngilizler ve imparatorlukları için eleştiriler, göndermeler de var.

İngilizler daha doğrusu Britanya imparatorluğundan pek hoşlanmıyor gibi, kitaplarında İngilizler ve imparatorlukları için eleştiri ve göndermeleri çok. Örneğin hatırladığım kadarıyla Kaptan Grant’ın Çocukları kitabında bir çok yerde İngiliz sömürgeciliği için eleştirileri var.

Ama bunları sömürgecilik karşıtı olduğu için mi söylüyor Fransız olduğu için mi bilmiyorum. :slight_smile:

Sömürgecilik karşıtı olmasa bile dönemin ve öncesinin İngiliz - Fransız çekişmeleri düşünülünce Fransız Jules Verne 'nin bu tavrı anlaşılabilir.

6 Beğeni

Uğur Bey, forumda olduğunuzu bilmiyordum. Bu vesileyle fark etmiş oldum. Kanalınızı ilgiyle takip ediyoruz. :slight_smile:

1 Beğeni

Ben zaten aboneymişim, :slight_smile: muhtemelen forumdan değil de 1000kitap paylaşımınızdan ulaştım kanalınıza.

1 Beğeni

Kitaplarında tüm dünya onun sahnesi oldugundan her milleti kullanır. Bazı milletleri sever özellikle Iskoçları ve tabi Fransızları. Anne tarafından Iskoç olduğu çok belli olur. Fransizlari bazen ufaktan elestirir ama Iskoçları asla. Bazı milletleri sevmez mesela Ingilizleri ama bunu her kitabinda açığa çıkarmaz, şahsi görüşüm somurgeciliklerini kıskandığı yönünde, sadece fikrim. Bazı milletleri aşağı görür uzakdoğu, ortadoğu, orta Asya, kuzey afrika, tüm siyah tenli insanlar. Bu insanları bazı kitaplarında maymuna benzetir hatta. Bazı ırklara ise nötrdür.
Kitaplarının bir kısmını tekrar tekrar okudum, bir kısmında o kadar rahatsız oldum ki yarıda bırakıp direkt çöpe attım.
Balonla Beş Hafta’da biri Iskoç, diğeri Fransız asıllı diye hatırlıyorum. O kitaptada rahatsız edici yönler vardı bence.

5 Beğeni

Kutuplara ne kadar yaklaşırsanız hikaye o kadar keyifli oluyor bence

4 Beğeni

Bende şuan balonla beş haftanın yarısındayim dediğiniz gibi rahatsız edici ifadeler birhayli var, sabrediyorum ama benim için daha sadece ikinci kitabını okuduğum Verne, hayal kırıklığı oldu :confused:

1 Beğeni