Jules Verne Kitapları (İthaki ve Alfa Yayınları)

Sağolasın Erdoğan… İnşallah aceleye gelmemiştir ve çeviriler özenli ve güzeldir. Arkadaşlar size sormak istiyorum, Alfa Jules Verne çevirilerini nasıl buluyorsunuz?

beklemedeyiz, 2021 yılında sadece 3 kitap çıktı yıl bitmeden en az 2 kitap çıkmalı

1 Beğeni

4 kitabını okudum. Çeviriler de bir problem görmedim

1 Beğeni

Ben Jules Verne okumalarını Alfa’dan yapıyorum. 15 kitabını okudum ve genel olarak çeviriler gayet iyi. Ayrıca youtube ‘‘Karanlık İzler’’ kanalımda her kitaba ayrı video çektim. Videoları merak edenler için link bırakıyorum.

7 Beğeni

Güzel, aydınlatıcı bir video olmuş, emeklerine sağlık :clap::clap::clap:

2 Beğeni

Üstat nasıl olduysa youtube üzerinden size denk gelip, sizi takibe almıştım. Kitaplarla alakalı tek takip ettiğim youtube hesabı sizindi. Ara ara videolarınızı izliyordum. Sizle burada karşılaşmak tesadüf oldu.
Jules Verne serisine başlarsam sizin sayenizde olacak.

2 Beğeni

Çok mutlu oldum, teşekkür ediyorum. Şimdiden keyifli okumalar dilerim.

3 Beğeni

Teşekkür ederim. Bütün seriye video çekeceğim.

3 Beğeni

Beklenen video geldi! Jules Verne’nin Alfa’dan çıkan bütün kitaplarından bahsettiğim video yayında! Keyifli seyirler…

13 Beğeni

Arkadaşlar konuyu gözden geçirdim ama tam bir cevap bulamadım. Kitaplar zamlanmadan 7-8 adet Alfa serisinden kitap almak istiyorum(Serinin hepsi çok pahalıya geliyor, zaten battık :slight_smile: ). Biliyorum garip bir istek ama tavsiye kitap önerisi alabilir miyim?
Kitapların hepsi hikaye olarak seri değil ama Jules Verne’in bazı kitaplarının birbirinin devamı olduğuna dair birşeyler de okumuştum.

@caraburq videonuzda çok beğendim dediğiniz birkaç kitabı listeme ekledim.

2 Beğeni

Benim önerebileceğim:
Seksen günde devri alem
Kaptan grant’ın çocukları
Denizler altında 20000 fersah
Arzın merkezine seyehat
İki yıl okul tatili
Mişel strogof
Güney yıldızı
Chancellor
Esrarlı ada
Bir çoğu iyidir ilk aklıma gelen bunlar.

Esrarlı ada’yı Kaptan grant’ın çocukları ve Denizler altında 20000 fersah’tan sonra okuyun.
Devam kitabı değildir ama o kitaplardan bazı karekterler içerir. Esrarlı ada tarih olarak onlardan sonra geçer.

6 Beğeni

Çok teşekkür ederim üstat. Sadece sipariş listesi değil sıralı güzel bir okuma listesi de oldu.

2 Beğeni

Jules Verne zamanının en üretken yazarlarınadan biri olmasından dolayı yenilikler hakkında çok roman ve hikaye yazmış. Bazıları konu bakımından zayıf kalsa da o dönemde yeni bulunan yada araştırılan konular olmasından dolayı ilgi çekici olmuş. Jules Verne’yi sevsem de gezi romanları beni biraz sıktı.
En son okuduklarımdan Yüzen Şehir ve Altın Volkan bunlardan.

3 Beğeni

En kötü çeviri Esrarlı Ada kitabında. Çeviri sorunları olarak beni rahatsız eden tek kitaptı. Bütün öyküler ve son basılan üç kitabı okumadım ama.

2 Beğeni

Verne sıfırdan yılda iki adet roman yazmış, biz mevcut romanları çevirip basamıyoruz bir türlü

3 Beğeni

Çok sıradışı bir tespit belki ama genel olarak ekvator cizgisi ile 45° kuzey paraleli arasında geçen öyküler hariç hepsini zevkle okudum diyebilirim. Güzel Sarı Tuna gibi istisnalar var tabi. Alfa’dan ilk beşim: Kaptan Grant ,Esrarlı Ada, Dünyanın Merkezine Seyahat, Buzlar Sfenksi, Iki Yıl Okul Tatili. Mümkün mertebe güney yarımkürede ve kuzey kutbuna yakın takılın derim. Ve mümkünse kitaplarla birlikta bir dünya küresi siparişi verin, okurken yanı başınızda bulunsun.

6 Beğeni

@Epichan @anon39497017 Çok teşekkürler arkadaşlar.

Sağolasın AhmedGumus, bunu dikkate alacağım, okumadıysam da kitabı satın almıştım, İşKültür Esrarlı Ada’yı basarsa, iki baskıyı karşılaştırıp gerekirse oradan okurum.

Ne zamandır kitap çıkmıyor. Bu sene umudum bitti.

1 Beğeni

Arkadaşlar 2 ocak tarihinde 80 Günde Devrialem’in dizisi geliyor…

11 Beğeni