Ben biraz farklı düşünüyorum, bu konuda hassasım yani. Kitaptan soğuyorum.
Ben hepsini okudum, şimdi denizler altında 20.000 fersah kitabını tekrar okuyorum.
Denizler altında 20.000 fersah
Balonla 5 hafta
Arzın merkezine yolculuk
Robinsonlar okulu
iki yıl okul tatili
Chancellor
Buzlar sfenksi (daha önce pym 'in öyküsü okunmalı onun devamı çünkü)
Esrarlı ada (daha önce kaptan grant ve denizler altında okunmalı)
Kaptan grantın çocukları
İnatçı keraban (Türkiye’de geçiyor)
Bunlar aklıma gelenler, hepsi güzel ama bunlar ayrı bir güzel.
Ben de alfa yayınlarını ve yazı pontunu beğendim. Evet bir iki kitabında alışık olmadığımız kelimeler var. Ama onlarada bir süre sonra alışıyoruz. Bazı kitaplarda da çevirmenler diğer yayınevinin çevirmenleri oluyor. Yani aynı çevirmenler ama yayınevleri farklı.
Verne’den baska bir yazardan deniz konulu macera kitabı önerebilir misiniz hocam? Verne tadında olacak ama. Alfa’nın yeni baskıları çıkana kadar okumak için. Zevklerimiz aynı gibi geldi bana üstteki kitapları da görünce.
Robert Louis Stevenson - Kaçırılan (Yedi Yayınları)
İlk aklıma bu geldi. Ben Yedi Yayınlar’ından okudum. Elbet başkası da tercih edilebilir ama çeviri olsun, redaksiyon olsun çok beğenmiştim.
Merhaba
Denizle ilgili bir çok kitap vardır ama şu an bendekiler ve aklıma gelenler bunlar.
Jules Verne kadar sevdiğim diğer yazar Michael crichton dır. Onun korsan günlükleri kitabı güzeldir. Edgar alan poe nin pym 'in öyküsü kitabı da güzel ama Jules Verne buzlar sfenksi kitabından önce okunmalı, buzlar sfenksi bu kitabın devamı. Onun harici diğer kitapları da beğendim. Hepsi denizde, okyanus derinliklerinde geçen macera kitapları. Şu an aklıma bunlar geldi.
Bir de türk yazar kayıp rota ve mavi tuzak kitabı var onlarda müthiş di. Kitapların 3. 'sü yazılıyor onu bekliyorum.
Tesekkürler. 3-4 gündür okyanuslarda geçen tarihi kurgu eserleri arıyordum. Michael Crichton’u ilk defa duydum ve kitabı sipariş ettim.
Wilbur Smith de dikkatimi çekti onu da ilk fırsatta Stevenson’un Kaçırılan’ı ile birlikte sipariş vereceğim.
Deniz Kurdu ile ilgili tereddütlerim var açıkçası. Benim istediğim derin karakter analizleri, hayatı anlamlandırma çabaları içermeyen denizin kokusunu ve serinliğini, rüzgarı hissettirecek, güvertedeki sesleri duyacağınız, olayları gerçekten hissederek yaşayabileceğiniz kitaplar. Bu açıdan Moby Dick, Lord Jim ve Deniz Kurdu’nu alsam mı bilemedim.
Aslında deniz/okyanuslarda geçen romanlar diye ayrı bir konu olsa güzel olurdu.
Steinbeck’in Altın Kupa kitabını da ben tavsiye edeyim. Okuyalı çok çok uzun zaman oldu ama ismi aklımda kalan kitaplardandır.
Deniz kurdu belki sizin ilginizi cekmeyebilir. Moby dick henüz okumadım.
Merhaba arkadaşlar burada ne demek istemişler? şuan basılmış 32 kitap var ama burada 37 yazmışlar. Şimdi külliyat 37 kitap olacak anlamına mı geliyor bu paylaşım
2023’te tamamlanması da, 37 kitapta btmesi de imkansız. Daha yarılanmadı bile, 39 eksik var :
From the Earth to the Moon / Dünyadan Aya
The Adventures of Captain Hatteras / Kaptan Hatteras’ın Maceraları
Around the Moon / Ay’ın Çevresinde Seyahat
The Adventures of Three Englishmen and Three Russians in South Africa / Üç Rus ve Üç İngiliz’in Güney Afrika Serüvenleri
The Fur Country / Kürkler Ülkesi
Off on a Comet
The Child of the Cavern / Madenin Esrarı
Dick Sand, A Captain at Fifteen / Onbeş Yaşında Bir Kaptan
The Steam House
Eight Hundred Leagues on the Amazon / Jangada
The Archipelago on Fire
The Lottery Ticket / Piyango Bileti
North Against South
The Flight to France
Family Without a Name
The Purchase of the North Pole / Ne Altı Var Ne Üstü
César Cascabel
Mistress Branican / Bayan Branican
Claudius Bombarnac
Foundling Mick
Captain Antifer
Propeller Island
Clovis Dardentor / Clovis Dardentor
The Mighty Orinoco
The Will of an Eccentric
The Castaways of the Flag
The Village in the Treetops
The Sea Serpent
The Kip Brothers
Traveling Scholarships
A Drama in Livonia / Livonya’da Bir Dram
Invasion of the Sea
The Waif of the Cynthia
The Golden Volcano: The Claim on Forty Mile Creek and Flood and Flame / Altın Volkanı
The Thompson Travel Agency: Package Holiday and End of the Journey
The Secret of William Storitz / Wilhelm Storitz’in Sırrı
The Barsac Mission: Into the Niger Bend and The City of the Sahara
Backwards to Britain
Yesterday and Tomorrow
Bu yıl 5 kitap çıkacak diye yorumladım ben. Ama 2023te tamamlanır mı tahminim yok. Ya bu yıl editörlük kasacaklar, 2023e arka arkaya çıkaracaklar ya da Verne’in kitapları bizim bildiğimiz sayıda değil yayınevine göre?!
Bu hızla tüm külliyatın 2023 de bitmesi imkansız
32 kitap basıldı seri 37 kitaptan oluşuyor diye anladım ben ama 60 a kadar romanı var sanıyordum
Bu ay 5 kitap basacaklar, 2023’te de hepsi basılacak anladım ben de😀
o da olabilir çünkü seri 37 kitap değil diye biliyorum
Üç-dört kelime daha yazıp doğru dürüst ifade etmeyi bile beceremiyorlar kendilerini. Susayım diyorum yine yapamıyorum.
Bu sene ilk 37 kitap Alfa tarafından yayımlanacak. Tamamlamaya giden yolda da hedef 2023 arkadaşlar.
Basit bir şeyde bile kafa bulandırmayı başarmak da ayrı bir marifet.
Mustafa Bey’den gelen yanıt;
Romanlarını 56 olarak kaydetmişiz. İşi karıştıran hikayeleri. Bazıları kısa roman uzunluğunda.
Ama sonuçta biz hepsini basma niyetindeyiz.
Bugün Kürkler Ülkesi’ni baskıya gönderdik.
Sonra da Ender Bedisel çevirilerini peşpeşe basmaya devam edeceğiz.
merakla bekliyoruz teşekkürler