Kimse size saldırı amaçlı bir şey yazmamışken bu kadar celallenmenizin sebebi nedir? Sakinleşin biraz.
Buzullar Arasında Bir Kış
O zayıf eserlerinden bir tanesidir, evet.
Sinirli olduğumu nerden çıkardınız? Verilen her cevabı neden asabiyet çerçevesinde değerlendiriyorsunuz? Agape birşeyler yazdı bende katılmadigı mı nedenleriyle birlikte yazdım. İnsanlar sakince tartışamaz mı?
Hâlâ asabi şekilde yanıt veriyorsunuz. Tartışmak bu değil.
Jules Verne kitapları konusunda yazarın bana hitap etmediğini ikna etme çabasını anlamıyorum. İnsanlar genelde beğendiği veya sevdiği şeyleri anlatırken ilgiyle anlatır. Konuya yeni bildirim görünce yazar ilgili haberdar olmak için giriyorum. Nedense yazarın başka bir okura hitap etmediğini yine aynı okur nezlinde ikna olma çabasının kabul edilmesi yönünde yorumlara denk geliyorum. Ben de ikna oldum Jules Verne’nin size hitap etmediğini… Şimdi müsade ederseniz Jules Verne konusunda yazar ile ilgili paylaşımlara yönelik bildirilmeleri görelim. Hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ederim.
Bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Bir kişiye yanıtını verdim sebepleri ile halen daha konu uzatılıyor yok jules verne donem dersleri verilmeye çalışılıyor, gayet sakince cevap yazıyorum yok sinirli siniz filanlar falanlar.
Bir salın arkadaş forumu da beni de gereksiz meşgul etmeyin…
@AntoineRoquentin kusurabakmayin son bir entry girmek zorunda kaldım artık.
Forum kurallarına yeni bir madde öneriyorum, kayıtlara geçsin:
Iyi niyetle, sohbet babında olsa bile fikir paylaşımı, görüş belirtme kişiyi zorlama, ikna etme çabası sayılacağından; bilgi paylaşımları kişiye ders verme niteliginde olacağından; ve bu tarz davranışlar şahısları ve başlıkları gereksiz meşgul edeceğinden yasaklanmıştır.
Her yazar veya her kitap için yeni başlık açacak değiliz. Kitaplık konuları aynı zamanda yazar ve kitapları için fikirleri paylaşma başlıklarıdır. Sadece yeni kitaplar paylaşılıp tartışılacak diye bir durum yoktur.
@yates232 kendi adıma konuşursam mesajım sizi ikna etmek amaçlı değildi. Gönderiyi okuyanlara bir fikir vermek amacıyla yazdım. Sizin Jules Verne beğenmenizin bana bir faydası yok. Sizi de tanımıyorum. Siz hoşlanmadığınızı söylediniz, diğer arkadaşlar da haliyle merak edip yorum yapmak istemişler. Beğenmiyorum kardeşim bana göre tırt, diyorsanız bu bir bakış açısıdır. Sizin pencerenizden bakanlar da bu şekilde göreceklerdir. Bu da onlara bir izlenim kazandırır. Kaldı ki bir yerden sonra çoğumuz size saygı duyduğumuzdan sizi yok sayıp kendi aramızda konuşmaya başladık. Her mesajda ikna ediliyormuşsunuz gibi hissetmeniz sizin probleminiz. Gönderilerimizi başka pencereden bakan arkadaşlar için yazıyor ve öneriler yapıyoruz. Sevip sevmemenizi kimse önemsiyor değil çünkü saygı duyduk ve kapattık o mevzuyu.
Evet hocam, http://julesvernetrilogy.com/ şöyle de bir site var, kitaplar ingilizce olarak online okunabiliyor, rotalar, karakter tanıtımları falan var. Rus öğrenciler hazırlamış. Hikayeyi bildiğim ve sevdiğim zaman ingilizce kelime ögrenmek daha kolay geliyor.
@anon39497017 Hocam sanki ilk sırada Kaptan Grant olması gerek. Verdiğin linkte de ilk sırada Grant var (ben de ilk Grant’le başlamıştım).
Kaptan Grant’ın Çocukları- Denizler Altında Yirmi Bin Fersah- Esrarlı Ada
sıralama bu şekilde olması gerekiyor.
Eğer suikaste kurban gitmeyeceksem ben sıranın elzem olduğunu düşünmüyorum. Ben önce Kaptan Grant sonra Denizler Altında kitabını okudum. Bir sorun yaşamadım. Evet, gönderme var ama bence bağımsız da okunabilir.
Son kitabın Esrarlı Ada olması önemliymiş. Diğer ikisi kendi arasında değişirse çok sorun olmazmış ama Esrarlı Ada bu ikisinden sonra okunmalıymış.
Onu da okuyacağım. Sonra buraya geri döneceğim.
İş Bankası’nın serinin ikinci kitabını basıp diğerlerine hiç dokunmaması garip olmuş bu durumda Goodreads’e girip yazarın kitaplarını popülerlik durumuna göre sıralayıp yukarıdan aşağı doğru ilerliyorlar sanırım
Hâlâ merakla bekliyorum. Özellikle şu 15 yaşında kaptan ile 3 rus 3 İngiliz kitaplarını merak ediyorum. Bu arada evet esrarlı ada en son okunmalı.
Alfa Jules Verne yeni kitap Kürkler Ülkesi.
Nihayet yeni kitap geldi.
Bu sene Jules Verne kitapları geçen yıla göre daha sık aralıklarla olacak demişlerdi.