Jules Verne Kitapları (İthaki ve Alfa Yayınları)

Bilim serisinde John Gribbin’in Evrimin Kökeni adlı kitap küçük boyutta basıldı. Bilim serisine ait kitaplarımı yarın kutudan çıkarıp karşılaştırma için bir görsel eklerim. Seri olduğunu göz önünde bulundurursak bence kitapların aynı boyutta olması önemli. Ama Alfa buna çok dikkat eden bir yayınevi değil sanırım.

Jules Verne serisi içinse Kürkler Ülkesi’ni sipariş verdim ama henüz elime ulaşmadı. Yukarıdaki yorumlarda büyük boyutta basıldığını okudum. Gerçi sizin eklediğiniz görselde aynı boyutta görünüyor. Resim mi yanıltıyor bilemiyorum.

1 Beğeni

"Evrimin Kökeni " almamıştım ama o dizide zaten sabit bir boyut durumu yok. Örnegin Kara Delikler küçük, Kuantum ve Zimmer Evrim normal boyutlarda olan kitaplardan daha büyük.

Kürkler ülkesi fotoğrafta tam belli olmamış çok küçük bir fark olduğu için ama diğer kitapların yanına dizilince net anlaşılıyor. Denildiği gibi aynı boy değil diğer kitaplar ile.

Arkadaşlar yazmış zaten Alfa bu konuda pek iyi değil. Boyut bir yana kapaklarda da başladıkları gibi devam edemiyorlar. Mark Twain kitaplığı yaptılar, her kitapta kapak değişti. Galiba 3 kez.

2 Beğeni

Bilim serisinde benim satın aldığım kitapların boyutu hep aynı: 13,5x21 cm. Sanırım bi’ 10 kitap falan almışımdır. Arada küçük basılan varsa onlar denk gelmemiş demek ki.

Evet, boyutlar kadar kapaklar da önemli tabii.

1 Beğeni

Aklıma geldi hatta normal boy ciltli olanları da sayarsak 4 farklı boy var bilim serisinde. :slight_smile:

Belki hatırlarsınız, denk gelmiş olabilirsiniz. Tübitak kitaplarının bazıları o küçük boylarda basılıyordu. Özellikle şömizli ciltli olanların baskı kalitesi, kağıdı çok iyi olurdu.

2 Beğeni

O zaman desenize Alfa işi iyice abartmış, 4 farklı boy :smiley:

Dediklerinize denk gelmemiş olabilirim. Yarın elimdeki kitapları çıkarıp bi’ bakayım.

1 Beğeni

:slight_smile:

Zamanın Daha Kısa Tarihi (sert kapak) ortadaki kitaptan yaklaşık 1 cm civarı daha büyük.

Ama Mesela Zimmer Evrim normal boy olsaydı resimler nedeniyle iyi olmazdı.

3 Beğeni

Resimli kitaplarda size katılıyorum.

1 Beğeni

Kitabım geldi, ama maalesef diğerlerinden 3-5 milim uzun bu kitap ve sırayı bozuyor.

2 Beğeni

Evet o uzunluğu belirtmiştik kötü oldu.

2 Beğeni

Yeni kitap çıkmış arkadaşlar.

13 Beğeni

Oğlanüstü Yolculuklar 34 baskıdan gelmiş… Acaba boyutu kısa mı? Kürkler Ülkesi uzun kesilmişti.

5 Beğeni

Neden Verne okuyoruz? Şu fotoğrafa bakınca daha net anlaşılıyor.

3 Beğeni

Alfa Yayınları biraz hız kazandı bu yıl, nazar değmesin.

9 Beğeni

Tavsiye ederim kendi tarzının dışında, değişik biraz politik görüşünude yansıtan bir kitaptır.Bence en derin anlamlı kitabı.

10 Beğeni

15 yaşında bir kaptan beklediğim bir kitaptı. çok iyi oldu

1 Beğeni

Kitap yeni elime ulaştı. Boyut eskiye dönmüş arkadaşlar sorun çözülmüş lakin bi değişiklik var bu kitap eskileri gibi parlak kapak değil mat bi kapak yapmışlar siz de fark ettiniz mi?

2 Beğeni

Üç Rus ve Üç İngilizin Güney Afrika Serüvenleri için mi diyorsun? Evet, kapak bana da garip geldi.

1 Beğeni

Aynen o kitap için diyorum. Bana gelen kitap kapağı mat diğerlerinden hemen fark ediliyor

1 Beğeni

Arkadaşlar bu konuya hiç değinildi mi bilmiyorum ama Alfa’dan Jules Verne Hakan Tansel çevirilerini nasıl buluyorsunuz, Elimde 'Dr.Ox’un Bir Fantazisi 'kitabı var ve çevirisi çok tuhaf geldi, okuyanlar görüş belirtebilir mi?

100.000’lik soruydu

Videoyu da ekleyeyim. Kenan İmirzalıoğlu’nun şaşkınlığı :slight_smile:

2 Beğeni