Bilim serisinde John Gribbin’in Evrimin Kökeni adlı kitap küçük boyutta basıldı. Bilim serisine ait kitaplarımı yarın kutudan çıkarıp karşılaştırma için bir görsel eklerim. Seri olduğunu göz önünde bulundurursak bence kitapların aynı boyutta olması önemli. Ama Alfa buna çok dikkat eden bir yayınevi değil sanırım.
Jules Verne serisi içinse Kürkler Ülkesi’ni sipariş verdim ama henüz elime ulaşmadı. Yukarıdaki yorumlarda büyük boyutta basıldığını okudum. Gerçi sizin eklediğiniz görselde aynı boyutta görünüyor. Resim mi yanıltıyor bilemiyorum.
"Evrimin Kökeni " almamıştım ama o dizide zaten sabit bir boyut durumu yok. Örnegin Kara Delikler küçük, Kuantum ve Zimmer Evrim normal boyutlarda olan kitaplardan daha büyük.
Kürkler ülkesi fotoğrafta tam belli olmamış çok küçük bir fark olduğu için ama diğer kitapların yanına dizilince net anlaşılıyor. Denildiği gibi aynı boy değil diğer kitaplar ile.
Arkadaşlar yazmış zaten Alfa bu konuda pek iyi değil. Boyut bir yana kapaklarda da başladıkları gibi devam edemiyorlar. Mark Twain kitaplığı yaptılar, her kitapta kapak değişti. Galiba 3 kez.
Bilim serisinde benim satın aldığım kitapların boyutu hep aynı: 13,5x21 cm. Sanırım bi’ 10 kitap falan almışımdır. Arada küçük basılan varsa onlar denk gelmemiş demek ki.
Aklıma geldi hatta normal boy ciltli olanları da sayarsak 4 farklı boy var bilim serisinde.
Belki hatırlarsınız, denk gelmiş olabilirsiniz. Tübitak kitaplarının bazıları o küçük boylarda basılıyordu. Özellikle şömizli ciltli olanların baskı kalitesi, kağıdı çok iyi olurdu.
Kitap yeni elime ulaştı. Boyut eskiye dönmüş arkadaşlar sorun çözülmüş lakin bi değişiklik var bu kitap eskileri gibi parlak kapak değil mat bi kapak yapmışlar siz de fark ettiniz mi?
Arkadaşlar bu konuya hiç değinildi mi bilmiyorum ama Alfa’dan Jules Verne Hakan Tansel çevirilerini nasıl buluyorsunuz, Elimde 'Dr.Ox’un Bir Fantazisi 'kitabı var ve çevirisi çok tuhaf geldi, okuyanlar görüş belirtebilir mi?