fiyatlar uçmuş iyice. vay be bu kitabı 2 sene önce amazonda 8 tl ye almıştım

Jules Verne’nin Alfa Yayınlarından çıkan kitaplarını yorumladığım youtube kanalımda 20. kitap olarak Bayrağa Karşı kitabını yorumladım. Ve en son çıkan iki kitabı gösterdim.
Sıradaki kitap hangisi bilen var mı??
Alfa Yayınları herhangi bir açıklama yapmadı.
Yeni kitap haberi var mı?
Arkadaşlar Alfa Yayınlarına 37. Verne kitabı hangisi olacak diye sordum.
Kaptan Hatteras. Baskıya göndermek üzereyiz.)) dediler. Haberi vereyim sizlere de…
bu ara kaptanlardan devam iyi oldu beklediğim sevdiğim bir kitaptı.
Teşekkürler hocam, beklediğim kitaptı. Bu arada Kürkler Ülkesi’ni okudunuz mu? Ilk bölümü neredeyse bitirmek üzereydim ama devam edemedim. Kitap son derece sıkıcı geldi bana. Ikinci bölüm de aynı tempo ve anlatım tarzıyla mı gidiyor merak ediyorum doğrusu . Kitap elimde kaldı.
"Kürkler Ülkesi’ni henüz okumadım. Ama sıkıcı olma ihtimali olabilir yazarı çok seviyoruz ama her eseri de aynı kalitede değil bildiğiniz gibi. Yine devam edin derim, belki açılır metin. Keyifli okumalar dilerim. Ben gelecek bir Verne daha okurum. Bu ay dinleniyorum.
İthaki tekrardan Jules Verne basmaya başlamış. İlk iki kitap Doktor Ox’un Deneyi ve İnatçı Keraban. Ayrıca yeni çeviriler yapmışlar. Kitapların acaba boyutu normal boy mu yoksa eskisi gibi daha ufak mı?
Konuya İş Bankası baskıları da eklense güzel olur gibi sanki. En azından üç yayınevi açısından farklılıkları görmüş oluruz.
İş Kültür’ün uyuşukluğu yüzünden İthaki’ye geçeceğim sanırım.
Ben de İş bankasından ciltlileri topluyordum. Yavaş çıkarmaları işime geliyordu aslında Alfa için geç kalmıştım, çok sayıda kitap çıkardılar. İthaki kapaklarını çok beğendim, yavaştan çıktıkça almayı düşünebilirim.
Ben hep fiyat-kapak açısından İş Kültür tarafındaydım ama dediğimiz gibi bu hızla seriyi tamamlamaları zaten mümkün gözükmüyor.
Bence İş Kültür JV 'nin tüm kitaplarını yayınlamayacak zaten. Tüm kitaplarını yayınlama niyetinde olduğu yazarların kitaplarının arka kapaklarında “Bütün Eserleri …” diye yazıyor.
Çeviri kıyaslaması yapmadan bence iş kültür ciltli baskı nedeniyle alınır ama ne yazık ki Alfa baskıları gibi resimli değil.
Ben Alfa ve iş Kültür ciltlileri topladım. İthaki resimli baskı ise onları da toplarım herhalde.
O zaman İthaki start diyoruz.