Jules Verne Kitapları (İthaki ve Alfa Yayınları)

ilknokta da 13,5 x21 demişler kitap ebatları için…

Karanlık ve BKK ile aynı ebatlarda. Daha küçük ebatları forumda sevmeyen arkadaşlar var ama ben en azından 12,5 x 19 ( Japon klasikler ebatları gibi) veya Alfa JV’ler gibi 12x20 olmasını isterdim.

Opera Anlık Görüntü_2022-11-18_124124_www.ilknokta.com

3 Beğeni

Evet, onlardan biri benim :grinning:
Ama tabii Alfa’nın artısı kitapların resimli olması.
Alfa’dan 20’nin üzerinde JV aldıktan sonra İthaki’nin JV basması :smiling_face:

Sanırım İnatçı Keraban’ı alacağım. Hoşuma giderse devam ederim.

1 Beğeni

Bu arada İthaki’nin yaptığı kapakları beğenmedim. Karmakarışık olmuş. Ne gerek var böyle karmaşıklığa. Örneğin İnatçı Keraban’da sadece alttaki görseli büyütüp tüm kapağa yaysalar çok güzel olurdu.

2 Beğeni

İki farklı kompozisyon yapmışlar. Ben beğendim. Jules Verne’in çok bilinen hikayelerinin simgelemişler. Alt kısım da kitapla ilgili olmuş.

Bir seri konsepti olarak bence güzel düşünülmüş.

Mesela kapsül gibi mukavva kapak da olsaydı çok daha güzel bir baskı olurdu ve umuyorum o orjinal çizimler vardır.

3 Beğeni

Kapakları ben de beğendim. F/P şeklinde düşünüp iş, alfa, ithaki arasında paslaşarak toplayacağım JV kitaplarını. Japon klasikleri gibi tutarsa alfadan önce tamamlar ithaki seriyi yalnız.

1 Beğeni

Çok karmaşık olmuş. Ne bulmuşlarsa koymuşlar. Kapak konseptinin sadece konuyla ilgili olması daha güzel olurdu. Mesela Alfa’nın kapaklara koyduğu görseller, kitaba ilişkin.

Yani şu JV resmini ve sağındaki solundaki ıvır zıvırı çıkarıp alttaki resmi büyütseler enfes bir kapak olurdu. Alttaki görsel çok hoş. Yazarın adı aynı yerde, kitabın adı ise alta kaydırılacak şekilde.
resim

6 Beğeni

Biraz farazi konuşacağım çünkü İthaki’nin yayın proğramını ve ne planladıklarını bilimiyoruz ama yllar önce @irbis forumda tüm eski bastıkları (galiba 43-44 kitap vardı) J.V eserlerinin yeniden üzerinde çaloşacaklarını söylemişti. Yeni iki baskıda olduğu gibi bu çalışma yeniden çeviri ise Alfa’yı yakalama ihtimalleri yok gibi.

Alfa en son galiba 35. kitabı yayınladı. İsimlendirmede orjinal seriye bağlı kalarak " Voyages Extraordinaires" alt başlığını kullanıyor ve yanlış hatırlamıyorsam- bakmak lazım- bu seride 60 civarı kitap var. İthaki eski çevirileri olduğu gibi basmayacak ise yakalaması bence zor olur.

@Blackheart Ben seri konsepti olarak bir çizim yapılmasını beğendim, en bilinen iki kitabı ile simgelenmiş tüm seri boyunca kapaklarda o çizimi görmek bence güzel olacak ama belki kapağın daha büyük kısmı kitaba ayırılıp o kısım Jules Verne ismi kadar br boyutta da olabilirmiş.

O kısmı yüksek çözünürlüklü olarak paylaşsalar güzel olurdu. Poster olarak çıktısını alırdık. :slight_smile: @Bunn-Y

6 Beğeni

Arkadaşlar merhaba, Alfa’dan çıkan Buzlar Sfenksi’ni okudum, peşine kitap numara sırasıyla Kaptan Grant’ın Çocuklarını okudum.
Şimdi sırada okumak - dinlemek istediğim kitap Denizler Altında 20.000 Fersah mı olmalı?
Daha önce burada Kaptan Grant’ın Çocukları, Denizler Altında 20.000 Fersah ve sonunda Esrarlı Ada sıralamasıyla okunması tavsiye edilmişti, tam hatırlayamadım.

2 Beğeni

Evet üstat, sıralama böyle.

4 Beğeni

Çok teşekkür ederim üstat

3 Beğeni

Keşke İthaki Esrarlı Ada’yı bir an önce bassa. İki yayınevinden de okudum, İthaki’nin çevirisi çok daha başarılıydı.

1 Beğeni

Evet, Alfa’da çevirmen Hasan Fehmi Nemli değil…

1 Beğeni
4 Beğeni

Aynı sayfa sayısına sahip Kaptan Grant’ın Çocukları ilk çıktığında 31 liraydı. Demekki ekonomi tepetaklak olmasa biz bu kitabı 31 liradan gönül rahatlığıyla alabilecektik, ah ah.

5 Beğeni

tamam ekonomi kötü ama 175 tl de etmez bu kitap ya.

8 Beğeni

Alfa işin suyunu çıkardı. Telifsiz ciltsiz bir eser bu ya.

6 Beğeni

Bu anormal fiyatları umarım 6 ay sonra normal bulmayız.

Şu an düşüncem, 36. kitap ile J.V toplamaya son verdim, 37. kitap ve sonrasını almam herhalde.

3 Beğeni

Sanırım ben de Alfa’nın JV’lerini toplamayı bırakacağım. Ortalama 18-20 liraya geliyor diye toplamaya başlamıştım ama fiyatlar nerelere geldi.
İthaki’nin fiyatlamasına göre oradan toplayabilirim, hoş İthaki’nin de Alfa’dan aşağı kalacağını sanmıyorum ama yine de duruma bakacağım.

4 Beğeni

Okuduğum bir kaç yazardan biriydi. Bu fiyata ben de almam artık. Benim gibi bir Verne hastası bile almazsa kolay kolay satılmaz ve sonra da basılmaz da bu kitaplar. Çoluğumun çocuğumun rızkını buna veremem denir ya, iş bu raddeye gelmiş artık.

3 Beğeni

Alfa’nın tüm Verne külliyatını tamamlamak için 30 kitap daha basması gerekiyor :
1865 Dünyadan Aya (De la terre à la lune)
1870 Ay’ın Çevresinde Seyahat (Autour de la lune)
1877 Güneş Sistemi’nde Seyahat (Hector Servadac)
1877 Madenin Esrarı (Les Indes noires)
1880 Buharlı Ev (La Maison à vapeur)
1881 Jangada (La Jangada)
1884 The Archipelago on Fire (L’Archipel en feu)
1885 Denizde Bulunan Çocuk (L’Épave du Cynthia)
1886 Piyango Bileti (Un billet de loterie)
1887 Güneye Karşı Kuzey (Nord contre Sud)
1887 Fransa Yolu (Le Chemin de France)
1889 İsimsiz Aile (Famille-sans-nom)
1889 Ne Altı Var Ne Üstü (Sans dessus dessous)
1890 Araba ile devrialem (César Cascabel)
1891 Bayan Branican (Mistress Branican)
1892 Bir Gazetecinin Yolculuk Notları (Claudius Bombarnac)
1893 Foundling Mick (P’tit-Bonhomme)
1895 Uskurlu Ada (L’Île à hélice)
1896 Clovis Dardentor
1898 Serüven Nehri (Le Superbe Orénoque)
1899 The Will of an Eccentric (Le Testament d’un excentrique)
1900 The Castaways of the Flag (Seconde Patrie)
1901 Afrika Ormanlarında (Le Village aérien)
1901 Deniz Yılanı (Les Histoires de Jean-Marie Cabidoulin)
1902 Kip Kardeşler (Les Frères Kip)
1903 Antiller’e Seyahat (Bourses de voyage)
1904 Livonya’da Bir Dram (Un drame en Livonie)
1905 Denizin Hücumu (L’Invasion de la mer)
1906 Altın Volkanı (Le Volcan d’or)
1910 Wilhelm Storitz’in Sırrı (Le Secret de Wilhelm Storitz)

Türkçe baskısını bilmediklerim için ingilizce başlığını yazdım. Ortalama 100 liraya alınsa 3 bin tl tutacak.

Fiyatlar iyice zorlamaya başladı. Önceliklendirme şart; ben de her bastığını alırım dediğim bazı seri ve yayınevlerinden fireler vermeye başladım, fumetti’leri almayı da bıraktım. Arada nette kapaklarına bakıyorum sadece :slight_smile:

Verne külliyatına gelince, Alfa’yla tamamlayamazsam bir daha zor… İthaki’nin seriyi tamamlaması on seneyi bulur. O yüzden ben devamke.

5 Beğeni