Daha yeni fark ettim. Wilhem Storitz’in Sırrı kitabının iç kapağın Kaptan Hatteras’ın iç kapağıyla karışmış. Ama romanda sorun yok. Böyle basit hataları nasıl yapıyorlar garip.
Gerçekten büyük şaşkınlık içerisindeyim, koskoca Alfa yayınevi bu hatayı nasıl yapar ? Aynı şaşkınlığı imlâ yanlışlıklarıyla dolu Don Quijote baskısında yaşamıştım. Sanırım bu yayınevine koskoca demekle hata ediyoruz, gözümüzde büyütüyoruz bu sallapati işler yapan yayınevini.
Haklısınız 1. baskının hepsi böyle basılmış. Ben mail de attım, dönüş yapmadılar.
Hatalı basılan pulların ve paraların koleksiyon değeri olduğunu biliyorum. Peki hatalı basılan kitaplarda böyle bir durum yok mu?
Sosyal medyacı arkadaş ne kadar hakim bilmiyorum ama hatalı baskı tamamında değil, isterseniz değişim için gönderin gibi bir cevap verilmiş.
Aynen, o dikkatimi çektiği için attım oradaki mesajlaşmayı. Ne Jules Verne ne de Philip K. Dick bitmez bu sene söyledikleri gibi…
Yıl olmuş 2023, Türk yayıncıları ve özellikle iki köklü yayınevi hâlâ Jules Verne Ustanın eserlerini tamamlanması konusunda mazeret ileri sürüyor. Bence bu en seçilebilecek en hafif kelimeyle saygısızlık; hem edebiyat dünyasına hem de ben gibi Jules Verne hayranlarına.
Ben açıkcası Alfanın külliyatı 2023 yılında tamamlayacakları düşünmüyordum. Yeni kitapları belli bir zaman aralığında bassınlar razıyım.
İthakinin yeni basım küllayatını tamamlayacağını ise hiç sanmıyorum.
Benim beklentim JV - PKD - LEM vb yazar külliyatlarında senede 5-6 kitap ideal. Daha fazlasını okuyamam.
Kitaplığımda olan 39 Alfa kitaptan daha okunacak 17 JV kitabı var. İki sene yeni kitap basmazlarsa yetişirim.
Benimde JV okuma oranım 39’da 14. Yılda 2-3 tane ancak JV okuyabiliyorum. Zaten yetişme derdim yok,(böylesi daha güzel, çünkü her zaman önünde okunacak kitap kalıyor) Tek derdim kitaplar daha da pahalanmadan JV kitaplığını tamamlamak.
Benim demek istediğim bu külliyat basılmalı. Jules Üstadın Türkçeye çevrilmemiş eseri kalmamalı. Aradığımızda özel veya kamu kütüphanelerinde bulabileceğimizi bilmeliyiz.
İş Kültürden takip ediyorum ben seriyi size bir 50 yıl sonra yetişirim
Bu durumda Melih bence senin Alfa ve İthaki JV seri takipçilerini yakalama ihtimalin hiç yok.
Hem bak aklıma geldi İş Kültür de o güzelim çizimler de yok. Sırf baskı güzel diye İş Kültür sert kapak baskıları alıyorum ama tek bir kanaldan takip edecek olsam bu saatten sonra tek mantıklı yer 39 kitabı yayınlamış Alfa olurdu.
İş Kültür’ün “Bütün Eserler” planı yaptığı yazarlar için arka kapaklarında şu “Bütün Eserler” ifadesi bulunuyor. Jack London 'da var ama Jules Verne de yok.
50 yıl sonra bile yetişemezsin mi demeye çalışıyorsun Alfa ile İş Kültür arasında çok fiyat farkı var o yüzden hiç bulaşmadım ama belki ileride bulaşmak zorunda kalırım
Sorduğumda hepsini basacağız demişlerdi, bir umut bekliyorum şimdilik
“Önümüzdeki ay yayın programımızda yok” dışında cevap veriyormuymuş İş Kültür.
Bence öyle gibi.
Bana bir ara öyle cevap vermişlerdi soralı 2 yıl oldu sanırım. Evet 2 yıl falan oldu. 2 yıl…
Yayınevi ile konuştum önce hatadan haberimiz yoktu kimse de bize bildirmedi dediler sonra telefonla dönüş yapıp hatayı gördüklerini iletip yeni baskıda düzelteceğiz dediler ama ben kitabı almış bulundum. Tamadres sitesinden almıştım artık oradan değişim işlemini yaptıracağım.
Alfa yetkilisi JV’nin 103 adet kitabını basacağız diye yazmıştı önceki gün.