Jules Verne Kitapları (İthaki ve Alfa Yayınları)

JV 103 tane kitap mı yazmış yav? Denizler Altında 20k Fersah var, Dünyanın Merkezine Yolculuk var. Etti 2. Hadi 2-3 kitap daha yazmış olsun. En fazla 5.

Benden söylemesi… Alfa yalan söylüyor.

3 Beğeni

Ben genelde Jules Verne’i İş Bankası Yayınlarından okuyorum çünkü İş Bankası Yayınları :smiley: Merak ettiğim İthaki veya Alfa orjinal dilinden mi çeviriyor, yoksa çeviriyi mi çeviriyor? Bilen var mıdır?

1 Beğeni

:slight_smile: 60-70 tane kitabının olduğunu hepimiz tahmin ediyoruz mutlaka, ama demek ki irili ufaklı 103 eseri var.

1 Beğeni

@Alladierre hazırladığı detaylı külliyat listelerimiz var.

Eski mesajlardan görülebilir, ben linklerini paylaşayım.

3 Beğeni

Benden söylemesi… En fazla 5 kitabı var. Bana mı yoksa listelere mi inanacağınız size kalmış.

@Blackheart Evet hocam, 103 sayısı başta cidden şüpheye düşürdü ama 10 tane tiyatro oyunu, 10 tane öykü kitabı, 5 tane kurgu dışı falan filan derken, kısacası JV’nin iliklerini kurutursak 110’u buluyor gerçek sayı. :slight_smile:

1 Beğeni

Alfa seriyi unuttu galiba bu sene sadece 2 kitap çıktı

3 Beğeni

Herkese merhaba, Jules Verne sevenleri olarak “Jules Verne Buluşmaları 1” etkinliği düzenliyoruz. Tarih olarak Keraban Ağa’nın yolculuğa çıktığı 16 Ağustos Çarşamba günü tarihini belirledik. 16.08.2023 Çarşamba günü saat 18.00’de yine Keraban Ağa’nın yolculuğa başladığı Tophane’de buluşuyoruz. Tüm Verne sevenleri bekleriz.

5 Beğeni

Sürpriz konuk Celal Şengör :grinning:

3 Beğeni

Makedonca Denizler Altında 20.000 Fersah.
Üsküp’ten hediye geldi. Kâğıt kalitesini ve kapağını beğendim.

12 Beğeni

@alper
Abi alfa da JulesVern serisinde Aya Seyhati göremiyorum hala. Toplu öyklerde yer alıyor mu nedir durum_?

2 Beğeni

Alfa Bütün Öyküler baskısında şunlar var.

3 Beğeni

Ay’a Seyahat roman değil miydi?

1 Beğeni

@ Alpaer Abi aya seyahat basılacak mı basılmayacaksa yayın evi önerin var mı?

1 Beğeni

Alfa basar ama ne zaman basarlar bilmiyorum.

Resimler önemli değilse İş Kültür çevirisi Bertan Onaran’ın. Tavsiye olarak demeyeyim de Bertan Onaran çevirileri beğenilen bir çevirmen.

@MelihAntepli Evet roman.

2 Beğeni

Ben İş Bankasından okumuştum, bir sıkıntı yaşamamıştım.

Orijinal metni okuyacak dilim olmadığı için çeviri iyi,kötü diyemem ama okurken bir sıkıntı görmedim ben. Anlaşılır ve akıcıydı.

1 Beğeni

Alfa çevirilerini topluyorum ama sert kapak baskıları nedeniyle iş Kültür sert kapak baskılarını da alıyorum.

İş Kültür sert kapak baskıları çok daha güzel ama resimlerin olmayışı büyük eksiklik.

4 Beğeni

Evet resim yok maalesef :frowning_face: Biraz da hızlı bassalar tadından yenmeyecek.

2 Beğeni

Alfa Yayınları Ay’a Yolculuk çeviride demişti 2-3 ay önce.

2 Beğeni

Göklerde Bir Dram hikayesine bayılmıştım. Gerçekten güzel bir hikaye.

1 Beğeni

Üç Rus ve Üç İngilizin Güney Afrika Serüvenleri kitabının incelemesi yayında! Ayrıca Alfa Yayınları’ndan çıkan 24 tane Jules Verne kitabının yorumunu da kanalımda bulabilirsiniz! İyi seyirler dilerim.

11 Beğeni