Jules Verne Kitapları (İthaki ve Alfa Yayınları)

Jangada ile birlikte Ender Bedisel çevirileri tamamlanmış oluyor.

2 Beğeni

6 Beğeni

Uzun zamandır Jules Verne koleksiyonu yapan Murat Haser ile Jules Verne koleksiyonunu çektik. Jules Verne ile alakalı neredeyse her şey var. Kitap, film afişi, bıçak, pul vs… İki uzun bölümden oluşan belgesel tadındaki video yayında. Keyifli seyirler dilerim Jules Verne sevenlere…

15 Beğeni

Murat Haser foruma da üyeydi ama uzun süredir yazmıyor. Videolara hızlıca göz attım, keyifli bir sohbet olmuş gibi görünüyor. Sonra izle’ye aldım, daha müsait zamanda hepsini izlerim.

3 Beğeni

çok güzel olmuş teşekkürler

2 Beğeni
4 Beğeni

İthaki’nin bu kitapları gereksiz bence. Kapaklar da kötü.

6 Beğeni

Arkadaşlar merhaba. Alfanın serisi kaç kitapta sonlanacak belli mi acaba?

1 Beğeni

103 kitap basılacağı söylenmişti sonrası için ne karar alındı bilmiyorum.

1 Beğeni

Benim hesabıma göre 42 yayınlandı, 29 kaldı. Eder 71 roman toplamda. 103 olacaksa kurgu dışı filan da olacak demek ki.

Benim listeye göre kalan 29 şunlar :

Title Year Title
De la terre à la lune 1865 From the Earth to the Moon
Autour de la lune 1870 Around the Moon
Hector Servadac 1877 Off on a Comet
Les Indes noires 1877 The Child of the Cavern
La Maison à vapeur 1880 The Steam House
L’Archipel en feu 1884 The Archipelago on Fire
Nord contre Sud 1887 North Against South
Le Chemin de France 1887 The Flight to France
Famille-sans-nom 1889 Family Without a Name
Sans dessus dessous 1889 The Purchase of the North Pole
César Cascabel 1890 César Cascabel
Mistress Branican 1891 Mistress Branican
Claudius Bombarnac 1892 Claudius Bombarnac
P’tit-Bonhomme 1893 Foundling Mick
L’Île à hélice 1895 Propeller Island
Clovis Dardentor 1896 Clovis Dardentor
Le Superbe Orénoque 1898 The Mighty Orinoco
Le Testament d’un excentrique 1899 The Will of an Eccentric
Seconde Patrie 1900 The Castaways of the Flag
Les Histoires de Jean-Marie Cabidoulin 1901 The Sea Serpent
Les Frères Kip 1902 The Kip Brothers
Bourses de voyage 1903 Traveling Scholarships
Un drame en Livonie 1904 A Drama in Livonia
L’Invasion de la mer 1905 Invasion of the Sea
Le Volcan d’or 1906 The Golden Volcano: The Claim on Forty Mile Creek and Flood and Flame
L’Agence Thompson and Cº 1907 The Thompson Travel Agency: Package Holiday and End of the Journey
L’Étonnante Aventure de la mission Barsac 1919 The Barsac Mission: Into the Niger Bend and The City of the Sahara
Voyage en Angleterre et en Ecosse 1989 (1859) Backwards to Britain
Hier et Demain 1910 Yesterday and Tomorrow
2 Beğeni

2023 yılında tüm külliyatı basacaklar. O zamana anlarız kaç kitap basacaklarını.

4 Beğeni

Başlığı görünce dayanamadım sizlere danışmak istedim. 2008 yapımı Dünyanın Merkezine Yolculuk filmindeki kitabın baskısını bulmak mümkün mü sizce? Ben baya bir araştırdım ama yayınevini dahi bulamadım. Bir fikriniz var mı, bulunur mu yoksa bu sevdadan vaz mı geçmeliyim? :smiling_face_with_tear:

2 Beğeni

Gerçekten güzel, mümkün olsa, ben de bu film karesindeki aynı baskıya sahip olmak isterdim…

2 Beğeni

Goodreads’de kayıtlı 4713 farklı baskısı mevcut. Bunların içinde yoksa muhtemelen film için özel yapılmıştır.

3 Beğeni

Harikasınız, demek ki 4713 farklı baskı arasına bir umutla dalıp bulmaya çalışmam lazım, teşekkür ederimm

2 Beğeni

Aynı baskıya sahip olmak hatta filmdeki bazı sahnelerde gösterilen sayfalardaki notları aynı sayfalara not etmek gibi bir düşüncem de var… tabi bu kolay kısmı. bakalım belki mümkün olur

2 Beğeni

Nadirkitap benzeri…

2 Beğeni

Çok teşekkürler, buna ben de denk gelmiştim. Aslını bulamazsam bunu alabilirim gibi duruyor, hatırlatmanıza sevindim :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni
4 Beğeni

Bir konu kafama takildi @alper abi
Şimdi alfadan okumaya yeni başladım. İyi başladık vs derken balonla 5 hafta romanın bu görsel attığım sayfasına geldik. burada bir İskoç avcı, bir doktor ve uşağı balon için tartılıyor. En ağırları olan İskoç avcı kıyafeti ve şapkasıyla birlikte 69 kilo geliyor.

Kitabı Gutenberg ten İngilizce arattım. orada da ;

159 pound çevirince 69 kilogram çıktı diğer elemanlarda 54 ve 60 kilo.

Jule Verne de böyle acayip şeylere rastladın mı hiç zira bu ağırlık erkek için çok çok düşük bir ağırlık. Bilimsel herşeyi en ince detayına kadar bu kadar hesaplı yazarken bu durum bana çok ilginç geldi. Birde karakterlerin genel özelliği dikkate alındığında çok abes kalıyor kafama takıldı.

2 Beğeni