Jangada ile birlikte Ender Bedisel çevirileri tamamlanmış oluyor.
Uzun zamandır Jules Verne koleksiyonu yapan Murat Haser ile Jules Verne koleksiyonunu çektik. Jules Verne ile alakalı neredeyse her şey var. Kitap, film afişi, bıçak, pul vs… İki uzun bölümden oluşan belgesel tadındaki video yayında. Keyifli seyirler dilerim Jules Verne sevenlere…
Murat Haser foruma da üyeydi ama uzun süredir yazmıyor. Videolara hızlıca göz attım, keyifli bir sohbet olmuş gibi görünüyor. Sonra izle’ye aldım, daha müsait zamanda hepsini izlerim.
çok güzel olmuş teşekkürler
İthaki’nin bu kitapları gereksiz bence. Kapaklar da kötü.
Arkadaşlar merhaba. Alfanın serisi kaç kitapta sonlanacak belli mi acaba?
103 kitap basılacağı söylenmişti sonrası için ne karar alındı bilmiyorum.
Benim hesabıma göre 42 yayınlandı, 29 kaldı. Eder 71 roman toplamda. 103 olacaksa kurgu dışı filan da olacak demek ki.
Benim listeye göre kalan 29 şunlar :
Title | Year | Title |
---|---|---|
De la terre à la lune | 1865 | From the Earth to the Moon |
Autour de la lune | 1870 | Around the Moon |
Hector Servadac | 1877 | Off on a Comet |
Les Indes noires | 1877 | The Child of the Cavern |
La Maison à vapeur | 1880 | The Steam House |
L’Archipel en feu | 1884 | The Archipelago on Fire |
Nord contre Sud | 1887 | North Against South |
Le Chemin de France | 1887 | The Flight to France |
Famille-sans-nom | 1889 | Family Without a Name |
Sans dessus dessous | 1889 | The Purchase of the North Pole |
César Cascabel | 1890 | César Cascabel |
Mistress Branican | 1891 | Mistress Branican |
Claudius Bombarnac | 1892 | Claudius Bombarnac |
P’tit-Bonhomme | 1893 | Foundling Mick |
L’Île à hélice | 1895 | Propeller Island |
Clovis Dardentor | 1896 | Clovis Dardentor |
Le Superbe Orénoque | 1898 | The Mighty Orinoco |
Le Testament d’un excentrique | 1899 | The Will of an Eccentric |
Seconde Patrie | 1900 | The Castaways of the Flag |
Les Histoires de Jean-Marie Cabidoulin | 1901 | The Sea Serpent |
Les Frères Kip | 1902 | The Kip Brothers |
Bourses de voyage | 1903 | Traveling Scholarships |
Un drame en Livonie | 1904 | A Drama in Livonia |
L’Invasion de la mer | 1905 | Invasion of the Sea |
Le Volcan d’or | 1906 | The Golden Volcano: The Claim on Forty Mile Creek and Flood and Flame |
L’Agence Thompson and Cº | 1907 | The Thompson Travel Agency: Package Holiday and End of the Journey |
L’Étonnante Aventure de la mission Barsac | 1919 | The Barsac Mission: Into the Niger Bend and The City of the Sahara |
Voyage en Angleterre et en Ecosse | 1989 (1859) | Backwards to Britain |
Hier et Demain | 1910 | Yesterday and Tomorrow |
2023 yılında tüm külliyatı basacaklar. O zamana anlarız kaç kitap basacaklarını.
Başlığı görünce dayanamadım sizlere danışmak istedim. 2008 yapımı Dünyanın Merkezine Yolculuk filmindeki kitabın baskısını bulmak mümkün mü sizce? Ben baya bir araştırdım ama yayınevini dahi bulamadım. Bir fikriniz var mı, bulunur mu yoksa bu sevdadan vaz mı geçmeliyim?
Gerçekten güzel, mümkün olsa, ben de bu film karesindeki aynı baskıya sahip olmak isterdim…
Goodreads’de kayıtlı 4713 farklı baskısı mevcut. Bunların içinde yoksa muhtemelen film için özel yapılmıştır.
Harikasınız, demek ki 4713 farklı baskı arasına bir umutla dalıp bulmaya çalışmam lazım, teşekkür ederimm
Aynı baskıya sahip olmak hatta filmdeki bazı sahnelerde gösterilen sayfalardaki notları aynı sayfalara not etmek gibi bir düşüncem de var… tabi bu kolay kısmı. bakalım belki mümkün olur
Çok teşekkürler, buna ben de denk gelmiştim. Aslını bulamazsam bunu alabilirim gibi duruyor, hatırlatmanıza sevindim
Bir konu kafama takildi @alper abi
Şimdi alfadan okumaya yeni başladım. İyi başladık vs derken balonla 5 hafta romanın bu görsel attığım sayfasına geldik. burada bir İskoç avcı, bir doktor ve uşağı balon için tartılıyor. En ağırları olan İskoç avcı kıyafeti ve şapkasıyla birlikte 69 kilo geliyor.
Kitabı Gutenberg ten İngilizce arattım. orada da ;
159 pound çevirince 69 kilogram çıktı diğer elemanlarda 54 ve 60 kilo.
Jule Verne de böyle acayip şeylere rastladın mı hiç zira bu ağırlık erkek için çok çok düşük bir ağırlık. Bilimsel herşeyi en ince detayına kadar bu kadar hesaplı yazarken bu durum bana çok ilginç geldi. Birde karakterlerin genel özelliği dikkate alındığında çok abes kalıyor kafama takıldı.