Jules Verne Kitapları (İthaki ve Alfa Yayınları)

Alfa’nın Jules Verne diğer basılmayan kitapları için yayın programını bilen var mı?

1 Beğeni

Mustafa Bey den gelen bilgi;

Yayın hakkı alıp da sözleşmede verilen süre içinde basamadığımız kitaplarla uğraşmamız gerektiği için 2024’te Jules Verne pek yapamadık.

Ama çevirileri bitmek üzere.

Yani Jules Verne külliyatını tamamlama kararlığımız ve arzumuz devam ediyor.

Mayıs-Haziran gibi durmamacasına başlarız sanki.

5 Beğeni

Alfa JV serisinde bakalım nasıl bir yol izleyecek?
Bu seride elden kayıp gitti mi yoksa ?

1 Beğeni

Jules Verne’nin telif hakkı olmadığı için en azından PKD gibi yarıda kalmaz.

4 Beğeni

Bu seferde çeviri hakkını kaybeder tıpkı pegasus ve hyperion gibi

1 Beğeni

Pegasus Yayınları çeviri telifini vermediği için İthaki Yayınları yeniden çeviriye verdi.

1 Beğeni

Alfa Jules Verne kitaplarını “Olaganüstü Yolculuklar” başlığı ile yayımladığı için ben Hetzel’in 68 kitaplık “Voyages extraordinaires” serisini yayımladığı düşüncesindeydim.

Alfa bu seride olmayan bazı kitapları da yayımlayınca Alfa’nın kendi “Olaganüstü Yolculuklar” serisini yaptığını düşünmeye başladım. :slight_smile:

Örneğin Normalde Hetzel’in serisinde ayrı kitaplar olarak basılan bazı öyküler “Toplu Öyküler” içerisinde yayımlandı.

Yine mesela bildiğim kadarıyla;

• Yirminci Yüzyılda Paris
  • Zacharius usta
  • Doktor Ox’un Deneyi
  • Chanteleine Kontu

Hetzel’in serisinde yok.

Ayrıca mesela Alfa’nın yayımladığı yazarı olarak sadece J.V adı ile bastığı “L’épave du Cynthia - Cynthia’nın Yetimi” Jules Verne ile birlikte Paschal Grousset romanı deniliyordu ama Wikipedia göre bu roman J.V’nin değil tamamını Grousset yazdı.

@Alladierre hazırladığı Jules Verne Bibliyografisi başlığında olan listeden öyküler ve kurgu dışı olanları hariç tutup romanlar için kendime yaptığım listelere göre Alfa çevirmeye - yayımlamaya devam ederse en az 25 kitap daha yayımlayacak.

5 Beğeni

Olağanüstü Yolculuklar serisi 45 kitap mı olacak?

1 Beğeni

Herkese merhaba bir iki hafta içinde kitabım çıkıyor. Umarım keyifle okunur.

21 Beğeni

Ne güzel bir haber, burada sanki bir aile üyesi gibiyiz ve çevirisi veya kitabı yayınlanacak olan üyelerin haberini almak beni mutlu ediyor. Yolun şansın açık olsun Uğur, alışveriş sitesine düşer düşmez siparişimi vereceğim…

3 Beğeni

Çok teşekkür ediyorum. Destekleriniz benim için çok önemli. Ayrıca Jules Verne gibi bir yazarın Türkçede inceleme kitaplarının olmaması ilginç. Umarım keyifle okursunuz.

4 Beğeni

Merhaba amazona gelir mi kitap?

2 Beğeni

Merhaba, evet gelecek. Ben yine buradan duyurmaya çalışacağım, ilginiz için teşekkür ederim.

6 Beğeni

Kitabım yayımlandı. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Şu an Kitapyurdu sitesinde ileride diğer satış sitelerinde de olacak. Şimdiden keyifli okumalar dilerim.

Jules Verne’in edebi serüveni yalnızca birer çocukluk hatırası değil, aynı zamanda modern dünyanın tahayyül kapasitesine dair güçlü bir mirastır. Olağanüstü Hayaller, Uğur Karabürk’ün Verne külliyatı üzerine kaleme aldığı kapsamlı makalelerden oluşuyor; hem bir okur, hem de edebi bir keşif yolculuğu. Paris distopyalarından buzullara, ütopyalardan denizlerin karanlık derinliklerine dek uzanan bu metinler, Verne’in dünyasına yeniden ve derinlemesine bakmak isteyenler için önemli bir eşik. Karabürk, Verne’in bilim ve macera eksenindeki romanlarını sadece birer anlatı değil, aynı zamanda dönemin bilimsel hayalleriyle örülmüş kültürel belgeler olarak da ele alıyor. Bilim kurgunun kökenlerinden Esrarlı Ada’nın ütopyasına, Oppenheimer’dan Dr. Oxa, karanlık makinelerden hayranlık uyandıran keşiflere uzanan bu incelemeler, okuru hem yazarın zihnine hem de onun çağını öngören hayal gücüne yaklaştırıyor. Bu kitap, Jules Verne’in hayal gücünün, yirminci yüzyılın kıyısında insanlığa çizdiği olağanüstü yolculuklara bir saygı duruşu; aynı zamanda da bilim, edebiyat ve geleceğe dair derinlikli bir sorgulama.

17 Beğeni

Kitabınız için tebrik ediyorum.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim.

1 Beğeni