Kadim Kanunlar Serisi

Kanlı dokuz’un delirip dost düşman herkesi öldürmesi, gibi örnekler demek istemiştim. Bunların ucu açık. Üçlemenin bitmesine 250 sayfa falan kaldı. Cevapsız biteceği ufukta gözüküyor.

10 kitap boyunca kesin cevap alamadığımız birkaç soru var.

2 Beğeni

Pegasus’un bastıkları bu evrene dahil mi? Zaten çevrilmediyse toplam 10 kitap okumam mümkün gözükmüyor.

1 Beğeni

Değil, başka bir seri o.

1 Beğeni

Bu serinin çizgi romanı da varmış eğlenceli gözüküyor.

1 Beğeni

Reddit de bir harita çalışması bulmuştum. Bence çok iyi. Burada da bulunsun.

15 Beğeni

Arkadaşlar ithaki çevirisi nasıl? Bir kaç yerde çeviri rezalet yorumu gördüm sıkıntı yaşayan var mı ?

1 Beğeni

Beni rahatsız eden bir durum olmamıştı okurken.

Pek iyi bir çeviri değildi ancak şu an örnek verecek kadar hatırlamıyorum. Okuyalı çok oldu. Yine de alternatifi ana dili olduğu için okunabilir düzeyde diyebilirim.

1 Beğeni

Anladığım kadarıyla seriyi beğenmemişsiniz. Yeterince karanlık ve şiddet yokmuş. Karakter gelişimi yokmuş, vs.

Peki var mı beğendiğiniz fantastik seriler? Hangi seri bu özellikleri taşıyor? Asoiaf serisini çok beğendim ve benzerini arıyorum ama yok, bulamadım.

Serinin sonu ucu açık bitti ve bayağı mutsuz sondu. Devam kitapları varmış ama anladığım kadarıyla tam olarak serinin devamı değil de evrende geçen başka olaylar ve karakterlerle ilgiliymiş. Keşke onlar da yayınlansa.
Ben bu seride konudan daha çok karakterleri sevdim. Üç kitaplık bir seride olabilecek en iyi karakter gelişimleri yaşanıyor bence. Okuyan büyük çoğunluk gibi benim de favori karakterim San dan Glokta.
Logen, Bayaz ve Jezal da okuması zevkli karakterlerdi. Sanırım en çok West bölümlerinde sıkıldım. Uzun uzun savaş tasvirleri ve taktikleri beni bayıyor azıcık hızlı, atlayarak okuyorum o kısımları.
Ferro ve Ardee çok yorucu karakterlerdi. Birinin intikam intikam diye gezmesi diğerinin sürekli depresif ve kendine acıyan hali beni çok sıktı.
Neyse sonuç olarak heyecanlı, akıcı ve karakterleri çok iyi bir seriydi beğendim ben.

7 Beğeni

Bugün başladım, bakalım nasıl bir şey :slight_smile:

7 Beğeni

Kadim Kanunlar Fantastik edebiyattın en iyi 10 serisinden biridir.

5 Beğeni

Aynı fikirdeyim, en azından Türkçeye çevrilmiş fantastik kitaplar arasında benim de en beğendiklerimden bu seri.

5 Beğeni

İlk kitabı bitirdim. Çevirisi kötü değildi gibime geldi. Kitap giriş kitabı olduğu için inanılmaz değildi diye düşünüyorum. Puanım 7.5/10.

Karakterler;

Logen: sevdim
Luthar: Nötr
Glokta: sevdim
Bayaz: öfkesinden baydım
Ferro: öfkesi aşırı sıktı.
West: iyi adam.
Ardee: etkisiz.
Malacius: çok ezik. İçinde başka biri mi var nedir?
Logen’ın fedaileri: çok çok iyi. Logenla inşallah buluşurlar
Sult: eh.

Edit: 2.kitap sonu güncelleme

Bu serinin haricinde 2 seri daha var. Devamı olmadığını başka evrenlerde başka karakterler ile devam ediyor diye anlıyorum, doğru muyum?

4 Beğeni

Birinci üçleme → 3 tekil kitap → öykü derlemesi → ikinci üçleme diye gidiyor

İkinci üçleme de ilk üçlemedeki birçok karakteri görüyorsun. Aradaki kitaplar ise iki üçleme arasında dünyada neler olup bittiğini gösteriyor ve onlarda da tek tük ilk üçlemedeki karakterleri görüyorsun.

5 Beğeni

Üçlemenin sonu çok kötüydü. En iyi 10 seriden biri midir bilemem ama en saçma-kötü sonlar sıralamasında ilk üçe rahat girer benim için

Ben de 2.seri var, 3.yü de alayım o zaman, teşekkürler. Değişik bir tarzı var, okutuyor.

2.seri türkçe baskısı yok değil mi ?

O kadar da kötü değildi. 2. kitabın sonu daha kötüydü. Birde Kadim Kanunlar olay örgüsünden çok karakterleri için okunacak bir seri.

@Cathodic çevirisi yok.

2 Beğeni