Kadim Kanunlar Serisi

Bunun üzerine mutlu, sıcacık ve kelebekli bir şeyler okumam lazım.

6 Beğeni

Ben de tam bu doğrultuda bir şey sormak için gelmiştim aslında. İlk kitabın son 20 sayfası kaldı ve ara verip Moby Dick’e mi başlasam diyordum (yeni İş Bankası basımını görünce dayanamadım aldım). Yoksa arayı hiç soğutmadan serinin ikinci kitabı ile devam mı etsem?

Arkadaşlar seri bende var. Kitaplığımda 16 yaşındaki erkek yeğenim gördü beğendi. Ona da bir set hediye almayı düşünüyorum. Yaş açısından bir sakıncası olur mu?

Gerçi benim yeğen birçok Beyza Alkoç kitabı okumuş. Kitap kapaklarından wattpad kitabına benzettim.

Yeğeninizin olgunluk durumuna göre değişir. Standart gençliğe tabii birisiyse ben önermem. Şiddet içeren ciddi çok sahne var. Serinin atmosferi çok karanlık ve vahşi. Siz daha iyi bilirsiniz. :slight_smile:

@beachsam0rai ben ara vermeden okudum. Tavsiyem de bu yöndedir.

4 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Ona Belgariad ile Malloryon serisi alayım o zaman ben. Başlangıç için onları tavsiye etmiştiniz.

2 Beğeni

Hâlâ kendimle aynı fikirdeyim. Fantastik maceraya atılmak için en uygun seri olduğunu düşünüyorum.

1 Beğeni

Ben de @Agape gibi düşünüyorum. Ara verince karakterlerin bazılarını hatırlamakta zorlandım maalesef. Ara vermeyi düşünüyorsanız notlar alarak okuyun derim. Bazı kitaplar var ki unutmana pek müsade etmiyor zaten, örneğin Zaman Çarkı serisi. İlk 7-8 kitap hep öncülü olan cildi hatırlatacak açıklamalar barındırıyordu (uzunluğunun bir kısmını biraz da buna borçlu diyebilirim) Ama Kadim Kanunlar Serisi böyle değil.

2 Beğeni

Bence de doğru tercih. Kadim Kanunlar 16 yaş için biraz erken olabilir.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Sol eli değil mi?

Forumda bunu konuşmuş, doğru el demiştik galiba. Yanlış mı hatırlıyorum. @isos81

Ayna baskı gibi mi olmuş. Ters olmuş :slight_smile:

Bende barutu ateşleyen seri Ejderha Mızrağı olmuştu. 14 yaşında okumuş ve hastası olmuştum. Ejderha Mızrağı’nın ilk üçlemesini de düşünebilirsiniz belki. Kapakları da hoş ve temaya uygun, o yaş grubu için kapak da önemli malumunuz. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Onu da listeye alalım. Teşekkür ederim.

Bence de en güzeli Ejderha Mızrağı ve Anayurt üçlemesi olur.

1 Beğeni

Merhaba yaklaşık 3 ayda 3 kitabı art arda okuyarak bitirdim -evet kendime inanamadım- ve Kadim Kanunlar en sevdiğim seriler arasına girdi. Öneride bulunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

14 Beğeni

Serinin ikinci üçlemesini İthaki’ye soran olup bilgi alabilen oldu mu? Yakın bir zamanda görme ihtimalimiz var mı?

Bu sene içinde yarım ağız çıkacak dendi ama pek umudum yok. Açıkçası God of war ragnarokdan bile daha çok bekliyorum bu kitapların devamını.

1 Beğeni

Önce ara kitapları göreceğiz demişlerdi. Onlar ne zaman gelir ben de bilmiyorum ama.

1 Beğeni

3-4 gün önce seriyi bittirdim ve artik benim için kesinleşti bu seri okumuş olduğum en iyi 5 fantastik seriden biri. Sanırım Joe ne yazsa okuyacağım bir yazar. Okumam dediğim genç yetişkin serisini bile okuyacağım.

Forum sayfalarında dokuzparmağın şeytan kanı taşıdığına dair teoriler okudum. Forumdaşların düşüncesi ne acaba bu konuda?

5 Beğeni

Bende bu duyguları yaşamıştım, umarım diğer kitaplar çok hızlı çevrilir. Çok büyük heyecanla bekliyorunm

5 Beğeni

Ben de bekliyorum. Olay örgüsü harika olmayabilir ama karakterleri harika. Sanıyorum fantastik edebiyataki en ilginç karakterler bu seride.