Kadim Kanunlar Serisi

Arttırıyorum demek isterim siz iki usta oyuncuyu koymuşsunuz ama benim teklifim ise;

Graham McTavish

4 Beğeni

Dikkat aşağıda First Law ile ilgili spoilerımsı şeyler var. Tam spoiler olmadığı için blurlamıyorum.

Kendisi çok iyi oyuncu ama biraz fazla tehdit edici duruyor. Bayaz’ı oynayacak oyuncunun iki farklı karakteri oynaması lazım. Biri Gandalf tarzı iyi huylu yaşlı büyücü diğeri ise öfkeli bir megalomanyak. İkinciyi oynayabileceğine eminim de ilkinden emin değilim, o tarz bir rolünü görmedim. Ayrıca karakterin biraz zayıf durması lazım. Kitaplarda bazı insanlar Bayaz’ın Bayaz olduğuna inanmıyorlardı mesela. McTavish olsa insanlar gerçekten büyücü olduğuna inanırdı, öyle bir havası var adamın. Bir de çoğu Joe Abercrombie karakteri gibi Bayaz’ın da hafif alaycı bir yönü var ve McTavish’i hiç komedi oynarken izlemedim nasıldır bilmiyorum. @M3rett0’in önerdiği Jeff Bridges aklıma yattı ama Graham McTavish konusunda şüphelerim var.
@Korgi yazmayı unutmuşum. Dediğim kriterlere en uygun oyuncular Patrick Stewart ve Anthony Hopkins bence. Fazla yaşlı oldukları için ikisini de yazmadım ama 10-15 yıl öncesinde olsak ilk iki tercihim o ikili olurdu.

2 Beğeni

Şimdi sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra dediklerinize hak verdim.

Ben henüz ilk kitabın ortasındayım ama Bayaz konusunda yazdıklarınız şu an bile gayet net. İlk önce bi sakinden bekliyor sonra sapıtıp kasıp kavuruyor ortalığı.
McTavish konusunda ki tehdit edici fikrinize katılıyorum. Oynadığı bütün rollerde sevdiğim bir oyuncu ve gerçekten Men in Kilts dışında komediye yaklaşan bir rolü yok ki o da zaten bir tv şovu.

Hopkins efsane bir seçim ama maalesef artık iyice yaşlandı, olsa çok güzel olurdu ama.

Madem bütçe sıkıntısı yok o zaman ben müsadenizle teklifimi geri çekip daha sonra uygun bir rolde değerlendirilmesini rica edeyim.

Logen için kafamda bir aday var ama sırası onun gelmesini bekleyeceğim.

1 Beğeni

Succession’ı izledikten sonra Brian Cox’u hep Bayaz olarak canlandırdım kafamda.
x52kdphffpb71
Logen: Ray stevenson veya mickey rouke diye düşündüm ama aklıma gelmeyip de cuk oturan bir oyuncu kesin vardır. Vikings dizisinden kaslı bir abi daha uygun olur belki.
Glokta: Bariz Andy Serkis ya.
Jezal: Ortalama bir Hollywood yakışıklısı oynar. Çenesi sivri olmalı ama :joy:.
Cosca: GoT’un Bron’u cuk oturur.
Shivers: İlk üçlemede önemsiz ama favori karakterim olduğundan es geçemedim. Bill Skarsgard hakkını verir bence.

4 Beğeni

Hadi biraz çarşı pazarı karıştıralım. :joy:
@HamdemitAbi ‘ninde adayı güzel ama hani şimdi moda ya yapımcıların senaristlerin kendi cast yazmaları onun için Bayaz için yeni adayımız Morgan Freeman diyelim mi?

Logen için Ray Stevenson güzel bir seçim ama yanına birde Tom Hardy ekleyebilirmiyiz acaba?
Yani nasılsa bütçe sıkıntmız yok.

Glokta için Andy Serkis cuk oturur bencede. :+1:t3:

Köpek adam içinde teklifim Michael Sheen kendisi oldukça burunlu bir oyuncu bence. :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

image

Logen’e Manu Bennett olma mı?

1 Beğeni

Mickey Rourke iyiymiş ama o rol için fazla yaşlı bence. Game of Thrones’un Hound’u Rory McCann iyi olabilir. Tabi biraz daha yakışıklı biri de seçilebilir. Ben Logen’ı yara izleri olmasa yakışıklı bir adam şeklinde düşünmüştüm. Ayrıca oyuncunun çok iri veya uzun olmamasına da dikkat etmek lazım. Fenris’i oynayacak oyuncu Logen’dan bariz şekilde daha iri ve uzun olmalı çünkü. O etki CGI ile de verilebilir ama ne kadar az CGI o kadar iyi diye düşünüyorum ben.

Glokta ilk üçlemede 35 yaş civarında olmalı. Gördüğü işkencelerden dolayı olduğundan daha yaşlı görünüyor evet ama bence Andy Serkis o role biraz fazla yaşlı kaçar. Benim tercihim Cillian Murphy olurdu. James McAvoy da fena olmazdı.

Ben de birkaç ilginç bulduğum yan karakter için cast fikri ekleyeyim.
Arch Lector Sult: Charles Dance
Coleem West: Michael Fassbender
Bethod: Mads Mikkelsen

1 Beğeni

Doğru hatırlıyorsam Logen oldukça çirkin bir adam, hatta kadınlara karşı olan özgüveni yüzünden böyle düşünmemizi sağlayıp sonrasında ters köşe yapan yazara şapka çıkarmıştım. :smiley:

1 Beğeni

Çirkin olduğunu biliyorum. Ben bu çirkinliği yara izlerine bağlamıştım. Yani zamanında yakışıklıymış ama düeollalarda ve savaşlarda yüzünden defalarca yaralanmış. İyileşen yarasının olduğu yerden bir daha yaralanmış. Muhtemelen burnu birkaç defa kırılmış. Bu sürecin sonunda da bizim gördüğümüz çirkin adama dönüşmüş. Kadınlara karşı özgüveni de yakışıklı olduğu gençlik yıllarından kalma olabilir. Birkaç defa kendisini beğenmeyen kadınlarla ilgili tipim daha iyiyken bu tepkiyi almazdım tarzı ifadeler kullandığını hatırlıyor gibiyim.

Hep beyaz yakışıklı oyuncu seçmişsiniz. Ve de çok para isteyecek oyuncular :smiley:
Yapımcının kar etmesi lazım Bayaz, Glokta, :Jezal üçünden ikisini siyahi düşünün bence
Ve de kitaptan kötü bir senaryo…
Zaman çarkı rezaletinden sonra yapımlar güvenim kalmadı. House of dragon birazcık umut verdi ama şimdi yüzüklerin efendisi dizisi içinde yorumlar kötü. Dizisi filmi yapılmasın böyle güzel bence

1 Beğeni

Tamam o zaman, Bayaz olarak Giancarlo Esposito fena olmaz bence.

1 Beğeni

Best Served Cold başrolde Rebecca Ferguson’la filme çekiliyormuş. Muhtemelen bu İthaki’nin kitabı yayınlamasına da sebep olur. :slightly_smiling_face:

8 Beğeni

Filimden beklentim yok ama ithaki’nin kitabı çıkaracak olması fikri çok heycan verici. Fantastik edebiyata Abrecombie üzerine yazar tanımıyorum (Henüz Malazan ve Buz ve Ateşin Şarkısını okumadım)

4 Beğeni

Bunu paylaşmaya gelmiştim ben de :smiley: İthaki göreve çağrısına katılayım hemen o zaman :smile: .

4 Beğeni

Devam kitapları olduğunu bilmiyordum. Şimdi baktım da 10 kitap görünüyor. Filmin gazıyla 7 kitap basar mı ithaki?

Bu arada seriler hep 4. kitapta kalmış. Malazan 4, Kara Prizma 4, Kadim Kanunlar 4, Drizzt 4. üçleme, Expanse 4, Ejderha Mızrağı 3x/7y+ neyse onu karıştırmayalım şimdi. Bu 4 sayısı bir eşik haline gelmiş ithaki için bunu bir aşarsa süper şeyler olabilir. Bir de 2 sayısı var da neyse.

3 Beğeni

İlk 3 kitap kendi içinde bir bütün oluşturuyor. Sonraki 4 kitap ara kitap tadında, ilk üçlemedeki karakterlerin sonraki yaşamını anlatıyor. 2. üçleme ise yeni bir üçleme. Bazı eski ve yeni karakterler geri filan dönüyor.

3 Beğeni

Hikayeyi değiştirme ihtimallerinden çok korkuyorum. :frowning:

3 tekil kitap arasında tek başına filme uyarlanacak en uygun kitap.

@M3rett0 Senaryoyu Abercrombie kendisi yazmış sonuçta, değişse bile çok kötü değişiklikler olmaz. Bir de filmi yöneten Tim Miller(Deadpool’un yönetmeni ve Love, Death and Robots’un yaratıcısı) büyük bir First Law hayranı. Love, Death and Robots’ta Abercrombie’nin yazdığı bir bölüm vardı hatta. Ben Deadpool’un mizahının ve bol kanlı aksiyon sahnelerinin de First Law’a çok uzak olduğunu düşünmüyorum.

@Lorien_archers ilk üçleme kendi içinde tamamlanıyor. Üç tane ilk üçlemedeki yan karakterleri konu alan yan kitap var, biri filme uyarlanan Best Served Cold. Bir öykü derlemesi var.
Sonra da ikinci bir üçleme var. Hepsi aynı evrende ve zaman ilerliyor ama tekil kitaplar ana seriye çok da bağlı değil. Şu karaktere ne oldu sorusununun cevabı gibiler.

7 Beğeni

Senaryoyu Abercrombie kendisi yazmış sonuçta

Orayı görmemişim.

1 Beğeni

Zevk ve renk meselesi bu kimse kimseye karışamaz ama Malazan, en az, 3 gömlek üstün bir seri. Naçizane görüşüm. :slight_smile:

1 Beğeni