Kayıp Rıhtım Bahçeleri

Marangozluk ve elektrik işi hallolmuş şimdiden işin yarısı tamam.

Tanıdık birini bulmadan prefabrik işi biraz sıkıntı. Normalde 45 bin TL’ye yapılanlar tanıdıkla 26 bine bitti. Öyleyken bile kar bırakıyor. Arazi işine de ufak ufak bakıyorum ama seneye daha hangi şehirde yaşayacağımız belli değilken havada kalıyor. Mersin taraflarına gidersem hem arazi hem ev işi çok kolaylaşacak ama önce İstanbul’dan gitmem gerek :slight_smile:

Birkaç sene önce eşim bu toprakla uğraş işine çok soğuk bakıyordu, o da küçüklükten beri fındık bahçesinde çok çalışmaktan fakat çocuk doğduktan sonra hayata bakış açımız biraz değişti. Şu son 1 aydır da düşünmeye çok zaman kaldığından hız kazandı planlar.

İnşallah isteyen herkesin olur, belki seneye bu zamanlar biz de kendi bahçemizin fotoğraflarını burada paylaşabiliriz.

4 Beğeni

arazi benim işim. :slight_smile: Ama şehir önemli.

4 Beğeni

Arkadaşlar bahçeye ekilen sebze fideleri damlama yöntemi ile ne kadar sulanmalıdır bilen var mı?

Hayarımda ilk kez sebze fidesi alıp ektim ama her gün mü sulamak lazım? Sistemi ne kadar açık bırakmak lazım bilmiyorum. Netten araştırdım ama çiçeklenme, mevye bağlama, vejeletaif gelişme falan diyorlar bir şey anlamadım :slight_smile:

Hergün sulanmaz. Ne ektigine bağlı.

1 Beğeni

Zor bir soru sebzenin ne olduğu bulunduğunuz yer toprağın bünyesi kullanılan sistem gibi değişkenler önemli. Ufak bir yerse hiç uğraşmayın toprak kuruyunca hortumla falan sulayın. :slight_smile:
Daha ayrıntılı bilgi verirseniz yardım edebilirim

1 Beğeni

Teşekkürler. Ağırlıklı olarak Domates, salatalık ve sivri biber fidesi ektim. Bir sırada 20 tane olacak şekilde 9 sıra ekim yaptım. Yaklaşık 200 fide ediyor. Damla sulama sistemini de her fideye bir küçük kırmızı musluklardan gelecek şekilde yaptım ama ne kadar açık kalması gerektiğini bilemedim :slight_smile: Toprağı geçen sene attırmıştım fakat yapısı hakkında hiç bir fikrim yok malesef :slight_smile:

Fideler arasının 30 cm, sıra arası 30 cm olduğu varsayımıyla metrekareye 9 damlatıcı düşer. Kırmızı musluk ( ayarlanabilir olmayan damlatıcı) standart su akımı 3.75 litre/ saat standatdı üzerinden hesaplanırsa bahsettiğiniz sebzeler günlük 7 mm su ihtiyacı dikkate alınarak( hatfada merekareye 50 mm) haftada iki defa 40 dk sulanmalıdır.
Tabi bu 30 cm ve 3.75 verilerini genel standart üzerinden hesapladım. Farklı ise aynı bu usulde hesaplayabilirsiniz. :slight_smile:

Çok teşekkürler. Evet dediğiniz gibi 30-35 cm aralıklı ekmiştim. Dediğiniz gibi yapıyım o halde. Tekrardan sağolun…

1 Beğeni

Vişne zamanı. :grinning: tabi bi de toplaması var bakalım kaç gün sürecek. :roll_eyes:
Edit

Arkadaş vişne yemeye gelmiş sanırım. :slightly_smiling_face:

15 Beğeni

Çok özeniyorum bu başlığa bakınca. :frowning:

6 Beğeni

Güncelleme

Tohumlarım boyumu aştı bile :grin::grin: büyümesine büyüdüler ama sanki bu yıl toprakta bir gariplik var :thinking:
(Ayçiçeği sandığım bitkiler bezelye imiş :smiley: )

8 Beğeni

Bu da benim çiçeklerim. :blush: Bazılarının adlarını biliyorum. Kalanxoe, aloe, kaktus. Geri kalanların isimlerini bilmiyorum

12 Beğeni

İkinci fotoğraf açılmıyor nedense. :thinking:
Gerçi diğerlerinin de bazı fotoları kırık.

Güzelmiş bunlar. Ben de istesem de mevcut şartlar elverişsiz maalesef.

4 Beğeni

Eşimin yıllardır hayali olan “Hobi Bahçesi” olayını sonunda gerçekleştirebildik. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinin köylerinden birinde, 500 m2’lik bir bahçe satın aldık. Aslında satın da almadık, son zamanlarda revaçta olan Kooperatif hissesi aldık. Şu anda kaçak yapı (kimse duymasın) ve peyzaj ile ilgileniyoruz. Tahminim, 1 aya kadar hepsi biter. Bittiği zaman da şöyle bir şey olmasını hedefliyoruz:

10 Beğeni

Misafir kabul etmeye ne zaman başlıyorsunuz. Ona göre bilet alacağım Ankara’ya :grimacing:

3 Beğeni

Biter bitmez! Hatta Rıhtım Ankara buluşması için ev sahipliği de yapabilirim. Tabi üyeler böyle bir buluşma yapmak isterse. :slight_smile:

2 Beğeni

Gölbaşı şehir merkezine çok uzak. Biz uzaktan selam yollarız. :smiley:

1 Beğeni

Bahçe Gölbaşı’na da uzak zaten. Şehir merkezine yakın yerler imardan geçtiği için bu tür bahçeler genelde merkeze 30-40 km uzakta oluyor. :slight_smile:

1 Beğeni

Kaşık çiçeği.

Sandunyalar, evin her yeri bunlarla kaplı, en yakındakileri çektim. :sweat_smile:

Aloa vera

Bu gördüğünüz yavru da fesleğen.

Bizim ev bu şekilde, benim pek çiçeklerle aram yok. Bizimkiler çok seviyor, dedemin ve anneannemin ortak bahçeleri var. Bahçelerin toplamında 100 den fazla ağaç var. Dut ağacından tutun, Trabzon hurmasına kadar var. Türkiye’de sadece bu bölgede olan kör bekir elması filan var. Anjelika eriğinden bir tık büyük, beyaz ile yeşil arası bir renge sahip elmaları var. Üzüm bağları filan var ama ben gitmiyorum oralara, hem yolu yok hemde her yer yılan dolu. Gideceğimiz zaman kalabalık guruplar halinde gideriz. Börtü böcekten korktuğum için, ben uzaktan seyrederim. :sweat_smile:

9 Beğeni

İlk resimde, evin önündeki çamlar çok sonradan manzarayı kapamasın.

Evet, bu ayrıntıya feci takıldım. :sweat_smile: :man_shrugging:

2 Beğeni