Bunları fikir versin diye örnek olarak koydum. Ev tek tip, onu değiştirme imkanı yok ama bahçe peyzajı tamamen bize ait olacak. Küçük bir kısmı sebze için ayırmayı düşünüyordum ama belki o işe hiç girmem bile. Ağaç işini de sadece köşelere koyarız diye düşünüyorum. Bahçede normalde pek manzara yok, herkes kendi bahçesinde takılıyor ama bizim parsel hafif rampada olduğu için önü açık. O yüzden ağaç konusuna dikkat edeceğiz. Öneri için de teşekkür ederim. 
Başka bir gönderide memlekete geldiğimi söylemiştim. Burası benim çocukluğumun geçtiği yer. İstiyorum ki çocuklarım da burayı benimsesin, köklerinin burada olduğunu bilsin. Artık daha sık geleceğim.
Şu resme bakınca modern hayatın bizleri nasıl bir durumu yaşamaya zorunlu bıraktığını tekrar fark ettim. Aslında her zaman aklımda ancak görmezden gelmeye çalışıyorum. Çünkü böyle güzellikler varken şehir hayatını yaşamak daha da zor oluyor. Kafanı kaldırdığında bina değil de gökyüzü, eğdiğinde ise kaldırım yerine toprak görmek … (Cümlenin gerisini tamamlayacak kelimeleri bulamadım. En iyisi böyle yarım kalması galiba.)
Oturma odasındaki gizli bahçemiz. Diğer odalarda da var biraz. Annemi durdurmazsak ev Amazon ormanlarına dönecek. Fakat evdeki en sevdiğim yerdir. Yanındaki berjere oturup kitap okumayı çok seviyorum.
Güzel bir yer olmuş. Annem de ben küçükken çiçeklerle böyle uğraşırdı. Farklı farklı bitkiler yetiştirirdi. Yaşı ilerleyip ameliyat olunca uğraşamaz oldu. Size bir sorum olacaktı. Doğum günümde bir kız arkadaşım kendi ektiği ve yetiştirdiği kaktüsten bir parça saksıya ekip bana hediye etmişti. Sizin fotoğrafta sağda duran parçaya benziyor. İnternetten araştırmadım ama haftada bir çay bardağının yarısı kadar su verip dışarıda güneş varsa güneşe doğru koymaktan başka bir şey yapmadım. İğneleri parlak parlak olmaya ve boyut olarak biraz büyümeye başladı sanırım. Tam emin de olamıyorum. Sizin kaktüsler için tavsiyeleriniz var mıdır?
Çok teşekkürler ve çok geçmiş olsun. Umarım sağlığı bundan sonra daha iyi olur.
Evet kesinlikle doğru bir adım olmuş. Çok su verince çürüyor, diğer kaktüsü kardeşim o şekilde öldürmüştü. Toprak nemli olsa yeterli. Saksının altında eğer minik bir göl oluşursa kesinlikle onu dökün derim. Çok güneş altında da bekletmenize gerek yok ama bu kış günlerinde iyi olur tabi. Yazın sürekli güneşe maruz kalırsa da çürüyebilir. Çünkü bunlar çöl ikliminden ziyade evcil bir bitki halindeler ve gençler daha. Bir de yılda bir kere vitamin vermek gerekiyor. Bunu ilkbahar ve yazın yapmanızı öneririm. Aslında bakımı son derece kolay bir bitki. ![]()
Ayva çiçeği
Fazla gaza gelmiş bir kiraz. Yeni aşı olmasına rağmen çiçek açmış.

Armutlar tomurcuklanıyor.
Kabul ediyorum bahçe değil ama köyde gezerkençektiğim birkaç fotoyu atmak istedim.
Yakalayamadım kaçtı. Daha doğrusu koç yan taraftan ters ters bakıyordu.

@BiblofilYouTube Bizim iki tane palmiyeye laf ediyordun, bak adamların köyünde göl var. ![]()
Paylaştığınız fotoğraftaki yeşil büyük yapraklı bitkinin adı nedir acaba biliyor musunuz? Aynısından bizde de var ancak adını bulamadım 
Adı ‘Dieffenbachia’. Fakat bu bitkinin bir sürü türü de var. Sanırım bu türü büyük yapraktı. :))
Çok teşekkürler.
Türün adı Büyük Yaprakmış. Uzun zaman aradım bitkinin adını, yapı olarak Dieffenbachia’ya çok benziyor özellikle gövdesi ama ne zaman googleda aratsam alacalı yapraklı olanlar çıktı karşıma.
Sanırım bakımı da açık renkli olanıyla aynıdır, neredeyse hiç kökü yok benimkinin çok ilginç bir bitki 
Evet çok fazla benzer cinsi de var. Bizdeki çiçek bile açtı. Annem gözü bakıp, çocuğu gibi davranıp konuşunca, heralde bitki aşka geldi diye düşünüyorum.