Kayıp Rıhtım Bahçeleri

Balkon bahçem :herb:

7 Beğeni

Bizimki yine beyaz çiçeklerini patır patır açmaya başladı.

9 yaşındaki kumkuatım :heart_decoration:

10 Beğeni

Kayıp Rıhtım’ın Ankara Bahçesi’nin çalışmalarını hızlandırmaya karar verdim. Ev bir süredir bitmiş durumdaydı, peyzaja ise pek vakit ayıramadım ama vakit çoktan geldi hatta geçiyor. Bahçenin tamamı çim olacak, belki bir iki tane de ağaç olur (limon, kiraz vb.). Bir de @BiblofilYouTube iyi bilir, palmiyesiz bahçede kalamam, palmiye de olabilir duruma göre. :slight_smile:

Şimdi şöyle bir problemim var. Aşağıdaki fotoda gördüğünüz üzere kapıdan girişte çim taşı ile araç parkı olacak. Duvarın dibinden 50-100 cm civarı bir boşluk olacak, o kısma güller ekmeyi planlıyorum (gül yazdığım kısım).

Ancak duvarın kötü görüntüsü için henüz bir çözüm üretemedim. Hem gülleri ön plana çıkartacak hem de duvarın kötü görüntüsünü yok edecek nasıl bir çözüm üretebilirim? Bazı yapay sarmaşıklar var, onlar olabilir diye düşündüm ama sonra vazgeçtim. Duvar bitkileri var ama onlar olursa güllerden vazgeçmem gerekebilir. Size sormak istedim, belki aramızda peyzaj konusunda bilgili arkadaşlar vardır.

Bir ihtimal de yine güllerden vazgeçmeden duvarı beyaza boyayıp sonra el izi yapmak (Bunu yapan gördüm, hiç fena olmamış. Bu da seçeneklerden birisi). Şuna benziyor:

Ya da güllerden vazgeçip sıra sıra sarmaşık (ya da çiçek veren bir duvar bitkisi) ekerek doğal akışına bırakabilirim. Kısacası önerilerinize açığım.

Son olarak, şu fotoyu komşuların birisinin bahçesinde çektim. Lavanta, adaçayı, kekik gibi bitkiler var. Harika görünmüyor mu sizce de? :slight_smile:

6 Beğeni

Köylerimizin olmazsa olmazı palmiyeleri görmezsem yaşayamam :smile:

4 Beğeni

Yine kiraz işine başladım. 5 ten beri ben vişne topluyorum bunları başkası topladı. Vişneleri çekmeyi unuttum. :slight_smile:

9 Beğeni

IMG_20210724_182928
IMG_20210724_200513
IMG_20210724_193020
IMG_20210724_194859
IMG_20210724_200003
Çalışma bitti artık köyde gezmeceler. :blush: Hava bayağı soğudu ben eve kaçıyorum. :smiley:

10 Beğeni

Kayın pederin sitenin arka bahçesindeki kendince hobi bahçesi. Bayram boyunca burayla uğraşıp, taze sebze toplayıp yemek güzeldi.
Screenshot_20210724-204701_WhatsApp
Screenshot_20210724-204656_WhatsApp
Screenshot_20210724-204723_WhatsApp
Screenshot_20210724-204719_WhatsApp
Screenshot_20210724-204716_WhatsApp
Screenshot_20210724-204713_WhatsApp
Screenshot_20210724-204710_WhatsApp
Screenshot_20210724-204706_WhatsApp

10 Beğeni

Bahçe değil ama köyümüzdeki geziden bir fotoğraf. Güzel gözüktüğü için paylaşmak istedim. :upside_down_face:

12 Beğeni

Çimlendirme çalışmaları başladı. Bakalım sonuç nasıl olacak.

8 Beğeni

Manzara güzelmiş, burası neresidir?

1 Beğeni

Teşekkürler. :slightly_smiling_face: Azerbaycan’ın İsmayıllı rayonu burası.

Keşke bizim köyümüzde de “su” olsa :pleading_face: Bozkırın ortasındaki vaha, Ankara’dan selamlar…

1 Beğeni

Tatilde oluşan bir sorun sebebiyle yarı performans ile çalışmış sulama. Biraz üzüldüm ama toparlanmayacak gibi de değil.

4 Beğeni

Kolay gelsin. Duvar işini nasıl çözmeye karar verdin? Anladığımdan değil ama, şöyle güzelleştirme çalışmaları buldum:

image

3 Beğeni

Henüz duvara gelemedik, önce zeminle ilgileniyoruz. Hem emek, hem zaman hem de para istiyor bu işler, yani hiç bana göre değil. :slight_smile:

Ortadaki resim çok iyiymiş, alternatif kalsın aklımda. Komşuya sordum, o duvar sarmaşığı ekmiş, belki o olabilir. Ya da bir ihtimal gül.

1 Beğeni

Teras’ın bir bölümünü hobi bahçesi gibi yapma niyetim var forum bahçıvan ve çiftçilerinden fikirleri toplayayım ona göre önümüzdeki seneye hazırlık yapıcam.

Annemin ve babamın balkon bahçesi :smile:
Salatalık ve çilek.

Domatesler

Acı cin biberler

Bu da benim aleo veram

8 Beğeni

Sonuç: Bazı teknik aksaklıklar sebebiyle tam performans alamasak da, yüzde 80 oranında çimlendirmeyi başardık diyebiliriz. Kel kalan yerler için yedekte tohum var, o kısımların üstünden geçilecek. Ayrıca çok fazla yabani ot var, onlar için de ilaç atılacak. Duvar kısmı ise en problemli bölge, oraya ekstra özen gerekiyor. Sanırım o kısımla anca seneye ilgilenebilirim. Şimdilik son durum böyle:

18 Beğeni

Bunu atmasam olmazdı üzüm salkımı gibi elma dalı. Bu yıl bütün ağaçlar böyle.

15 Beğeni

20220329_083302

Biliyorum farkındasınızdır, geliyor ilkbahar
Bahçemizdeki erik ağacı müjdesini veriyor bunun

6 Beğeni