Kayıp Rıhtım Forum Üyeleri Kitap Önerileri 2: Fantastik Kitaplar

Kıymeti bilinmeyenlerden, halbuki muhteşemdir.

5 Beğeni

Böylesine güzel eserlerin olduğu bir ankette kendi yazmış olduğum kitap serisi olan Felanties’in de yer alması beni mutlu etti. İlk 25 zor görünüyor ama ankette yer almak da güzel oldu :grinning:

5 Beğeni

Forumları iki senedir takip ediyorum ve takip ettiğim önerilerde hiç üzmediler. :slight_smile: İlk 25’i bilemiyorum ama bu vesileyle bir okur kazandığınızı söyleyebilirim. :slight_smile:

2 Beğeni

Çok kibarsınız, teşekkür ederim. Yorum ve eleştirilerinizi şimdiden merak ediyorum :blush:

2 Beğeni

Ben de Rowling ve Tolkien’i üstte bekliyordum ama Yerdeniz’in bu kadar seveni yok gibi duruyordu. Diskdünya da ayrı şaşırtıyor. Hâlâ okumayanları bu vesileyle kınıyorum. :buyucu: Martin her ne kadar fantastik olsa da seri genelindeki dozu bence çok dişe dokunmuyor. Abercrombie’nin daha iyi sonuç almasını bekliyordum. Fırtına ışığı ve Ende şu an beni üzüyor.

Okuyamıyoruz @Agape tekil kitap olsa alıp okuyalım ama seri olduğu için sıkıntı işte. 3-5 kitap da değil 41 kitap mı ne seri :joy:

2 Beğeni

Yanlış. Seri alt serilerden oluşuyor. Aynı evrende geçiyor. 41 kitap birbirinin devamı değil. Alt seriler birbirinin devamı. Bu şekilde şartlarsan tabii okuyamazsın. Zaman Çarkı, Malazan gibi serilerden daha kısa aslında. O yüzden Büyücüler serisinden başlayabilirsin mesela. Aralarda göndermeler var fakat alt seriler kendi aralarında okunabilir.

1 Beğeni

Bir de alt serileri mi var? Deme ya öyle :joy: Tamam ilk kitabı en azından bir ara alıp okuyacağım.

2 Beğeni

Büyücüler, Cadılar, Bekçi, Sanayi Devrimi, Ölüm, Kadim Uygarlıklar olmak üzere 6 seriden oluşuyor. Her alt seri kendi içinde sıralı. İlk kitap Büyücüler serisinden olduğu için ondan başlayabilirsin. Yani 41 kitap boyunca birbirinin devamı değil. Alt seriler arası göndermeler var ama öyle gözde büyütülecek bir şey değil.

3 Beğeni

Tamam şans verelim bakalım :slight_smile:

2 Beğeni

İlk 5 kitabı alıp okuyup çekilebilirsin hocam. Her kitap kendi içinde başlayıp bitiyor. 3 adet alt seriye giriş yapıp bırakmış olursun en azından. Neden 5 kitap dersen amazon bu 5 kitabı 30-40 liralara satıyor bazen. Ucuza kapatıp gir çık yaparsın evrene 5 kitapla. Gerçi elini veren kolunu kaptırıyor sonra ama orasına biz karışamayız artık.

4 Beğeni

Malazan geriye düşmüş sandıkları terk etmeyin

2 Beğeni

Forumun fantastik kitaplarda gizli kahramanı Yerdeniz serisiymiş. :slight_smile:

4 Beğeni

Anket bu gece 12’de kapanacak.

clock-4800_512

1 Beğeni

Popüler kitapların ardından Ejderha Mızrağı ve Unutulmuş Diyarlar ilk 10 kitabın hemen arkasındaki yerini almış, sevenleri de mutlu olur bir gün umarım :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Yerdeniz, Hary Potter’dan ikinciliği almış. :slight_smile:

2 Beğeni

Diskdünya’dan daha çok performans beklerdim ama dikkat ettim de 2019 (tahminen) yılında ilk kitabı okurken ben 5-6 kişinin okuduğu görünüyordu 1000kitap sitesinde. Şimdi de çok artmış sayılmaz. Buna rağmen ilk beşte olması bile bir başarıdır. Yerdeniz seven çıkmaz sanıyordum şaşkınım. Malazan’dan da daha iyi performans beklemiştim. Narnia’nın olduğu yeri sevmiyorum. Bence daha gerilerde olmalıydı.

2 Beğeni

Ben de Işıkyaratan’a şaşırdım. Benim ilk 10’a rahat girer. Tamamlanmadı diye okumayan çok, ondan olabilir. Malazan da aynı durumda keza.

10 yıl önce biten serilerle yeni çevrilen ve devam eden seriler arasındaki rekabette haliyle eski seriler 5-0 önde başlıyor.

4 Beğeni

Forum olarak tamamlanmayan eserlere artık yaklaşmıyoruz pek. İkisini de tamamlansın diye bekleyenlerdenim. Bunun etkisi olabilir gerçekten.

2 Beğeni

Toplam Oy kullanan Kayıp Rıhtım üyesi: 63

En çok oy alan 25 kitap

-----------------------------------ANKET SONUÇLARI----------------------------------------

Sıra Kitap Adı Yazar Oy
1 Yüzük Üçlemesi J.R.R. Tolkien 73%
2 Yerdeniz Serisi Ursula K. Le Guin 57%
3 Diskdünya Serisi Terry Pratchett 55%
4 Harry Potter J. K. Rowling 55%
5 Buz ve Ateşin Şarkısı George R. R. Martin 50%
6 Zaman Çarkı Robert Jordan 50%
7 Malazan Steven Erikson 49%
8 Hobbit J.R.R. Tolkien 47%
9 Silmarillion J.R.R. Tolkien 47%
10 Kral Katili Güncesi Serisi Patrick Rothfuss 42%
11 Witcher Serisi Andrzej Sapkowski 39%