Kayıp Rıhtım Forum Üyeleri Kitap Önerileri 2: Fantastik Kitaplar

Hayırlı olsun. Hiç beğenmediğim bir liste oldu. :slight_smile:

1 Beğeni

Kimden ötürü, senden ötürü. :slight_smile:

Bu kez ajitasyon propaganda çalışması yapan olmadı. Bir tek Melih’in Saramago denemeleri oldu. :slight_smile:

1 Beğeni

Aslında o kadar da beğenmedim denemez. Bi 5-6 kitap değiştirirdim ben. Ya da 9-10. Taş çatlasa 14-15. :sweat_smile:

3 Beğeni

Yazarının bile umrunda olmayan Buz ve Ateşin Şarkısı nasıl 5. Sırada olurken üretkenliğinden taviz vermeyen Joe Abercrombie nin Kadim Kanunlar serisi 14. Sırada olabilmiş anlayamadım. Bu durum Türkiyeye özel sanırım zira yabancıların top 5 listesinden her zaman üst sıralarda olan bir seri…

1 Beğeni

20-24 'e kadar gidecek gibi. :slight_smile:

Katılım biraz az oldu gibi. 70-100 arası bir katılım olur diyordum ama özellikle BK’da çift anket meselesi nedeniyle çok daha az oldu.

@Urahara Okuma ile alakalı, Buz ve Ateş daha çok okunmuştur o nedenle daha çok oy almıştır.

5 Beğeni

Tüh oy verme süresi geçmiş. Favori kitaplarıma oy veremedim. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Foruma üye olduğumdan beri bir sürü yazarla ve eserle tanışmış oldum ve daha da devam ediyor bu durum. Teşekkür ederim herkese. :slight_smile:

3 Beğeni

Yüzüklerin En Efendisi listeyi yıkmış geçmiş. Harry Potter ile Diskdünya üçüncülüğü birlikte göğüslemişler. Yine de beklediğim bazı kitaplar beklentimin altındaki yerde kalmış. Misal; Zaman Çarkı, Malazan gibi. Yerdeniz serisi neymiş öyle ya sürpriz at gibi ikinciliğe oturmuş :grin: Yine de insanlara iyi-kötü bir fikir verecektir bu konu.

Listeleri silip süpürecektik Saramago Reis ile ama izin verilmedi :joy:

2 Beğeni

Yeni Crobuson, Jonathan Strange and Mr Norrel ve Anubis Kapıları listeye giremediler ama herkese öneriyorum. Gönül isterdi ki dilimize daha çok kitap çevrilsin, 100 kitaplık böyle liste hazırlansın. O da gelecek senelere umarım.

1 Beğeni

Sırada ne var? Korku, klasikler, şairler?

3 Beğeni

Körlüğü bilimkurguya sokamadık. Psikolojik Gerilim türüne de girebilir belki onu deneyeceğim :joy: O da olmazsa Büyülü Gerçekçilik anketi de açalım :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Psikolojik Gerilim olabilir bence de.

1 Beğeni

Sevmediğim türlerden biri, okuma etkinliğini bir kere daha mı düşünmeliyim yoksa !!!

2 Beğeni

Aslında Saramago büyülü gerçeklik diye geçiyor ama kitap bu türlere de girebiliyor gibi geliyor bana. Yine de şans vermiş olursun hocam. Okuma etkinliği bir çeşit aktivite zaten. Okuyup sevebilirsiniz, sevmeyebilirsiniz, sarmaz ve yarım bırakabilirsiniz. Bunu da şu nedenle sevdim, sevmedim ya da yarım bıraktım diyerek yorumlarsınız. Bence kitap bulunuyorsa elinizde bir şans verin derim ben :slight_smile:

1 Beğeni

Şakaydı, sadece çok ve iyi okuyan arkadaşların arasında heyecan yapıyorum.

2 Beğeni

:slight_smile:

Heyecana gerek yok ya. Zaten etkinlik başladıktan sonra ister 1 yıl geçsin ister 10 yıl geçsin. Yine aynı konu içerisinde yorum yapabilirsin hocam. O yüzden yavaş ya da hızlı okumanın çok bir önemi yok. Önemli olan hep birlikte okuyup tartışmak ve keyif alabilmek :slight_smile:

1 Beğeni

Çok hakim olduğum bir alan değil ama Yerdeniz ve Diskdünya’nın listede yukarılarda olmasına sevindim. Iste Rıhtım farkı…

1 Beğeni

Klasikleri yapalım diye düşünüyorum ama yöntem de bir farklılık yapalım diye düşündüm dün gece.

Bu kez her katılan kayıp Rıhtım üyesi en fazla 5 klasik kitap önerisini çevirmeni ile birlikte yapsın.

Klasikler olunca alternarif çevirileri oluyor o nedenle çevirmen bana alternatif çevirisi olan kitaplarda diğer kitaplara göre bir kat daha önemli oluyor gibi geliyor.

Aynı kitap birden fazla lsitede olmasın diye önerilen kitap ve çevirmenden en çok önerileni listeye yazalım. Kitaplarda sayı 100’ü geçerse bu kez de en çok önerilenden en az önerilene doğru sıralayıp 100’den sonrasını eklemeyelim listeye.

25 çok oluyor bence 10 'lu bir liste seçelim daha damıtılmş bir liste olsun.

Başlığı açınca yöntem hakkında da konuşalım hepimizinin ortak bir kararı olsun.

Şiir pek okuyan yok forumda ama “korku” mutlaka yapmalıyız bence de.

2 Beğeni

Çevirmen önemli ama orijinal dilde okumadan çeviri hakkında yorum yapıp önermek bilemedim. X kişisini sevdim ve önerdim diyelim ama sevilmeyen ya da bilinmeyen Y kişisi daha iyi çevirmiş olabilir gibi :sweat_smile:

2 Beğeni

Amacımız çeviri incelemesi değil, alternatif çevirisi çok olan bir türde çevirmen faktörü önemli. Her klasik okuruda az çok hangi çevirmenden hadi o olmadı hangi yayınevinden okuması gerektiğini bilir.

Çeviri incelemeyeceğiz, okuduğumuz kitaplar arasından önereceğiz,

3 Beğeni