Kayıp Rıhtım FORUM'a Hoş Geldiniz!

Yıllar yıllar önce ne okusam diye bakınırken denk gelmiştim Rıhtım’a. Dune çok övüldüğü için bilip bilmeden okumuş, anlamadığım için sevmemiştim. Üye olup hayal kırıklığına uğradım diye de yazmıştım :sweat_smile:Sağolsun birisi kibarca altyapı oluşturmam gerektiğini söyleyip birkaç öneride bulundu. Böylelikle yolculuğum başladı.
Kitabın değerini bilememişim, baştan okuduğumda hayran kaldım. O küçük öneri olmasa belki de aşık olduğum bilimkurgu ile tanışamayacaktım. Rıhtım’a ne kadar katkım olur bilemiyorum ama en azından bir teşekkür etmek istedim :two_hearts::balloon:

14 Beğeni

Hoşgeldiniz. Bu arada almış olduğunuz öneriyi ben de merak ettim. Bizimle paylaşır mısınız?

1 Beğeni

Hoşbulduk. Bana Philip Dick öyküleri önerilmişti. Ancak derleme olduğunu bilmeden Metis-Asker Kaçağı’nı almıştım. 1 tane de olsa Dick öyküsü vardı en azından :sweat_smile:

3 Beğeni

Evet ben de tavsiye ederim PKD öykülerini.

3 Beğeni

Biraz geç bir hoş geldin mesajı olacak ama arada bir bazı başlıklar gözden kaçabiliyor. Öneren arkadaş çok iyi bir öneride bulunmuş. İlk defa bilimkurgu okuyorsunuz ve açılışı Dune ile yapıyorsunuz. Sevmemeniz ve hayal kırıklığına uğramanız çok doğal. :slight_smile:

Uzun soluklu bilimkurgu serilerine başlamadan önce aparatif olarak kısa öyküleri okuyarak bu türün işleyişini çok daha iyi anlayabilirsiniz. Lem’in Yıldız Günces’i, Isaac Asimov’un Ben, Robot’u, Clifford D. Simak’ın Kent’i ve Ray Bradbury’nin Resimli Adam öykü kitaplarını okumanızı tavsiye ederim. Elbette PKD Öykülerinin olduğu 4 cildi de mutlaka okumalısınız.

Böylelikle hoş geldiniz diyorum. :smiley:

2 Beğeni

Hoşbulduk :blush:

Sert geçişler yapıyorum bazen. 14 yaşımda Alacakaranlık’tan sonra artık yetişkin kitapları okuyacağım YA’yı bırakıyorum deyip Tutunamayanlar’ı okumaya çalışmıştım. Olmadı tabii.:sweat_smile: Gençlik hataları diyelim. Artık kitaplarımı titizlikle seçtiğim için hayal kırıklığına uğramıyorum neyse ki.

Diğerlerini okudum ama Kent gözümden kaçmış. Hemen ekliyorum listeme :upside_down_face:

2 Beğeni

Nasıl, nereden konu açabilirim?

1 Beğeni

@hanci nasıl konu açabilirim

1 Beğeni

Merhaba! Sana ne gibi konularda yardımcı olabileceğimi görmek için @hanci yardımı görüntüle yazabilirsin.

1 Beğeni

@hanci yardımı görüntüle

1 Beğeni

I currently know how to do the following things:

@hanci başla {name-of-tutorial}

Starts an interactive tutorial just for you, in a personal message. {name-of-tutorial} can be one of: öğretici, ileri eğitim.

@hanci yuvarla 2d6

:game_die: 3, 6

@hanci alıntıla

:left_speech_bubble: Hepsine hükmedecek Bir Yüzük, hepsini o bulacak / Hepsini bir araya getirip karanlıkta birbirine bağlayacak — J.R.R. Tolkien

@hanci kısmet

:crystal_ball: Buna bel bağlayabilirsin

1 Beğeni

@hanci başla öğretici

1 Beğeni

@hanci başla {öğretici}

1 Beğeni

Merhaba, şu şekilde konu açabilirsiniz;

2 Beğeni

Merhaba dostlar. [:grinning:]

1 Beğeni

Merhaba, hoş geldiniz. :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba herkese, ben de yeni katıldım aranıza.

Okuyorum başlığına katkıda bulunuyorum genelde.

7 Beğeni

Hoş gelmişsiniz. Sizi diğer konulaeda da görmek isteriz. Sadece resim atıp kaçmak yok. :robot:

2 Beğeni

Tabi ki , genelde bir yorum ekliyorum kitapla ilgli ama diger basliklarada katki yaparim ilerde.

2 Beğeni

Genellikle üye olduğum forumlarda tanışma alanı gibi alanlar olurdu ama burada bulamadım derken hoşgeldiniz başlığını görünce anladım ki hoşbulduk, herkese selamlar diyebileceğimiz alan burasıymış. :blush: Ben de arama motorlarında gezinirken buldum diyebilirim bu forumu. Foruma katkım biraz farklı olabilir. Genellikle hobi amaçlı karakalem çalışmaları ile ilgileniyorum. Uygun olan bir başlık bulduğum zaman çizmiş olduğum çalışmalarımı sizlerle de paylaşmak isterim.
Herkese iyi forumlar… :blush:

9 Beğeni