Jaguar Kitap için hislerim bu sıra şöyle:
Özet

W ya da Bir Çocukluk Hatırası benim de okuma listemdeydi. Kulüple okumaya yetişemesem de daha sonra yorumları takip etmesi keyifli olabilir. 
Jaguar Kitap için hislerim bu sıra şöyle:

W ya da Bir Çocukluk Hatırası benim de okuma listemdeydi. Kulüple okumaya yetişemesem de daha sonra yorumları takip etmesi keyifli olabilir. 
Ya baktım Acil Gerçekdışılıkta Maceralar önde bana pek gerek yok geride kalan bir mazluma acıdım işte öyle 
Bir yerlerden tanıdık geliyor bu kitap derken hatırladım. Birşeyler demişim zamanında
Çok da değiştiğini söyleyemem fikirlerimin. Ama merakım hiç azalmadı çok merak ediyorum bu seriyi de. Umarım fikirlerim de okuduktan sonra daha olumlu olarak değişir. ![]()
Belki bir gün uçarızı okudum, çok güzel yazmış Aylin Balboa ama okuduğum için ona oy vermedim 
Oyum, Acil Gerçekdışılıkta Maceralar’a gitti çünkü merak ettiğim ve okuma listemde olan kitaplardan biriydi.
Bener’de son iki öyküm kalmışken yeni anketin açılması beni korkutuyordu. Özellikle çeviri edebiyat istemediğim şu dönemlerde okuma sıramı sekteye uğratabilecek ve sahip olmadığından cebime de zararı dokunacak kitapların ankette olmaması için dua edip duruyordum ve baktım ki onlardan biri yok. O yüzden bu aylık ben yokum, oy da kullanmayacağım. -Olması gerektiği gibi-
Notçuk: Öykü kitaplarında her öyküden sonra küçük bir es verilmesi gerekiyor, sindirmek için. Bu da sonuna doğru başladıysanız ne yazık ki benim gibi kulüp içinde geri kalmanıza yol açıyor. En azından içinde yığınla öykü olmayan bir kitap ya da o tarz olacaksa da okumaya erkenden başlamanızı öneririm.
Haruki Murakami’yi sürekli duyan ama bir türlü okuma fırsatı bulamayan biri olarak oyumu ona verdim. Ama sanırım bu en iyi kitaplarından biri olarak görülmüyor, yorumlara ve oy dağılımına göre sonradan değiştirebilirim 
Aylin Balboa lütfen. 
Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği’ni okumuştum vakti zamanında. Güzel bir kitaptı ancak okumuş olduğumdan oy vermedim ona. Aynı şekilde Haruki Murakami’nin 1Q84’ünü okumuştum, genelde koca kitaplar beni tatmin eder. Hatırımda bu durumun zıttı olarak yer etmiş nedense. Bu sebeple Haruki Murakami’ye yanaşmak istemedim. Aylin Balboa’ya verdim gitti oyumu.
W ya da Bir Çocukluk Hatırası ile ilgili: İkinci Dünya Savaşı teması beni pek çok nedenden inanılmaz soğuttu. Filmler, oyunlar bile onun üzerine. Edebiyatı bu işe çok bulaştırmak istemiyorum, fakat diğer sektörler ekmeğini yedi bitirdi. Daha da yemeye devam ediyorlar bir şekilde. O nedenle bu esere çok ama çok uzaktayım.
Kitap şu an zirveyi zorlamıyor ama yine de dayanamadım, fikrimi belirtmek istedim.
Aylin Balboa olmasın mı yav? Olsundu. Ay olabilir miydi böyle bir şey, çünkü lütfen olsundu. (olamadı)
Max Blecher ve Milan Kundera zirveyi paylaşamıyor. O yüzden eşitliği bozmak ve sonucu kesinleştirmek için Aylin Balboa’ya oy verin sayın seçmenler! Yerli kitap, yurdun kitabı! Herkes onu okumalı! 
Oylamanın 1 saat sonra kapanacağını haber vereyim!
Son oylar…
Aylin Balboa’ya çektim. Nasıl olsa Blecher da Kundera da çıksa katılamayacağım bu ay oylamaya fazla etki etmeyelim.
Max Blecher’a oy vermeye geldim ama erkenden kapanmış.
Nasıl kaçırdım ya oylamayı ben. İlk oyumu verecektim… 
Enee Kundera kazanmış. Diğer kitapları da hep sipariş vermiştim halbuki
Okuduğum kitap seçildiğine göreeee diğer anket seçeneklerini kendi kendime okuyayım ben de bari 
Kundera’ya ihtimal vermiyordum, neler olmuş Serhat ya?
Kriz çok fena vuruyor. Bir dahaki ankette bir tanecik kütüphanemde bulunan bir şeyi koyun, gözünüzü seveyim 
Milan Kundera bütün kuponları yatırdı. Siparişi geçelim bari hemen. Kitap almanın dayanılmaz hafifliği 
Acil Gerçekdışılıkta Maceralar’ı okumayı çok istiyordum. Ne ara ikinci sıraya düştü anlamadım. 
Şu günlerde okuma hızım çok düşük, yetişebilirsem size katılırım.
Herkese keyifli okumalar dilerim.
Milan Kundera yı yıllar önce okumuştum ne yazık ki size katılamayacam. İyi okumalar