Öneriler için herkese teşekkür ederim. Sizlerin önerisi doğrultusuyla anketimizdeki eserler aşağıdaki gibidir. Her türden güzel bir liste olduğunu düşünüyorum. Türk Edebiyatından seçtiklerim ise okumadığım kitaplar. Birçok kişi okumuş olabilir ama benim gibi okumamış olanlar da var diye düşünüyorum.
Oylama bu ayın sonuna kadar sürecek. En fazla 3 esere oy verebilirsiniz. Sonraki ay ise hem tedarik hem de okumak için yeterli bir süre. Şimdiden iyi okumalar herkese.
İçerinin Haritası - Stephen Graham Jones
Ölüm Saatleri - Agatha Christie
Tanrısız Gençlik - Ödön Von Horvath
İlk - Kolektif
Saatleri Ayarlama Enstitüsü - Ahmet Hamdi Tanpınar
Bu başlığı canlandırsak çok iyi olur gibi? Ayrı başlık açıp okumaktan daha etkin olur diye düşünüyorum. Okumak isteyenler olursa okuyalım diyeceğim kitaplar var aklımda.
Operadaki Hayalet ve Halka geniş listemde var ama kitaplar elimde yok, Onlar Aralık’ta olursa katılabilirim. Yer Açın! Yer Açın! Olursa katılırım, zaten ay içerisinde okumayı düşünüyorum. @neyapsamkisimdi sizin listenizdeki kitapları okudum, hepsi de güzel eserler hatta yazarlara başlangıç için de ideal olabilecek kitaplar.
Ben de sizin okumadığınız ilk iki kitaptan ilkini okudum. Bana Şampiyonların Kahvaltısı kalıyor geriye . O seçilirse ben de katılırım okuma etkinliğine.
Ben daha yok mu artıran diyorum ama anket düzenleyebilirim eldekilerle. Son kez soruyorum o zaman yok mu arttıran? Yoksa benim dediklerim kesinlikle iyi tercih.
Thomas Hardy’nin Tess’i yerine John Buchan’ın Otuz Dokuz Basamak kitabını önermek istiyorum.
Eğer kasım ayı içinde yapacaksak yarın anketi açıp 8’inde sonlandırıp 1 haftada temin süresi belirlersek elimizde kitabı okumak için 2 hafta süre kalır. 2 hafta boyunca 250 sayfa sayısının altında bir kitabı rahatlıkla okuyabileceğimizi düşünüyorum. Eğer uyuşmazsak aralığa erteleyebilir ya da aralık ayında yeni bir etkinlik yapabiliriz.
Anketteki kitaplardan Tess / Thomas Hardy ve Otuz Dokuz Parmak hariç diğerleri var bende. Olanlardan da sadece Sürgün Gezegeni’ni okudum. Diğer herhangi bir kitap çıkarsa katılabilirim.
Ama ankette yanlışlıkla Tess’i işaretledimOysaki ismi kopyalamaya çalışıyordum. Benim oy iptal lütfen
Hep çok güzel çizgi romanlar okuyorsunuz biraz da beraber kitap okuyalım. Ben sanırım çoğunluğa uyacağım. Sonuç ne olacak çok merak ediyorum.
Tess’i işaretlediğinizi görünce zaten şaşırdım çünkü hiç o tarz okuduğunuzu görmemiştim. Evet, değiştirebiliyoruz.