Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü

Öneriler için herkese teşekkür ederim. Sizlerin önerisi doğrultusuyla anketimizdeki eserler aşağıdaki gibidir. Her türden güzel bir liste olduğunu düşünüyorum. Türk Edebiyatından seçtiklerim ise okumadığım kitaplar. Birçok kişi okumuş olabilir ama benim gibi okumamış olanlar da var diye düşünüyorum. :smiley:

Oylama bu ayın sonuna kadar sürecek. En fazla 3 esere oy verebilirsiniz. Sonraki ay ise hem tedarik hem de okumak için yeterli bir süre. Şimdiden iyi okumalar herkese.

• İçerinin Haritası - Stephen Graham Jones
  • Ölüm Saatleri - Agatha Christie
  • Tanrısız Gençlik - Ödön Von Horvath
  • İlk - Kolektif
  • Saatleri Ayarlama Enstitüsü - Ahmet Hamdi Tanpınar
  • Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar
  • Düşünen Ada - Tolga Hırsova
  • Akhilleus’un Şarkısı - Madeline Miller

0 oylayanlar

Oylamada eşitlik olduğu için süreç bu geceye kadar uzatılmıştır.

Güncelleme: Bu ayki kitabımız Puslu Kıtalar Atlası oldu arkadaşlar. Kitap için yapacağınız yorumları ayın sonuna doğru açacağım konuya yazabilirsiniz.

1 Beğeni

Bu başlığı canlandırsak çok iyi olur gibi? :thinking: Ayrı başlık açıp okumaktan daha etkin olur diye düşünüyorum. Okumak isteyenler olursa okuyalım diyeceğim kitaplar var aklımda.

10 Beğeni

Birlikte okuyup, yorumlayabileceğin birileri olması okuma motivasyonumu çok arttırıyor, birlikte okuma yapmak için önerilere açığım.

1 Beğeni

Aralık ayı için 8 eser belirleyip oylayabiliriz. Aklınızdaki kitapları yazarsanız herkes için güzel bir başlangıç olur.

@Matelot’e katılıyorum ve artırıyorum. Kasım için de olabilir.

• Operadaki Hayalet
  • Alaycı Kuş / Walter Tevis
  • Halka / Koci Suzuki
  • Yer Açın! Yer Açın! / Harry Harrison
  • Tess / Thomas Hardy

Bunlar da benim önerilerim. :slight_smile:

7 Beğeni

çok araştırma yapmadan listemdeki kitapları ekliyorum o zaman fikir olması için

• İşte Tanrılar - Isaac Asimov
  • Şampiyonların Kahvaltısı - Kurt Vonnegut
  • Yıldız Tozu - Neil Gaiman
  • Sürgün Gezegeni - Ursula K. Le Guin
  • Doktor Ox’un Deneyi - Jules Verne
  • Mathilda - Mary Shelley

Bu arada @_Ged * Alaycı Kuş’u ben de çok merak ediyorum. Alınacaklar listemde en yakın zamanda okumak istiyorum

4 Beğeni

Operadaki Hayalet ve Halka geniş listemde var ama kitaplar elimde yok, Onlar Aralık’ta olursa katılabilirim. Yer Açın! Yer Açın! Olursa katılırım, zaten ay içerisinde okumayı düşünüyorum. @neyapsamkisimdi sizin listenizdeki kitapları okudum, hepsi de güzel eserler hatta yazarlara başlangıç için de ideal olabilecek kitaplar.

1 Beğeni

@Matelot @_Ged Aralık ayı için böyle bir fikriniz olursa, ben de katılmak isterim. :slightly_smiling_face:

Bahsi geçen kitapların çoğu benim de listemde, ne sonuç gelirse gelsin mutsuz etmez gibi duruyor.

Bana uyar zaten bu iki ay içinde hepsini okumayı düşünüyordum. :grin: Rıhtıma da uyarsa bana her türlü uyar. Koordinatör gibi hissettim kendimi.

@kivoethe ben de öyle düşündüm. Son zamanlarda herkesin aldığı kitaplardan olsun hem de çok uzun olmasınlar sıkmasın istedim. :buyucu:

@neyapsamkisimdi ilk iki kitap dışında hepsini okudum. Hepsi de güzeldi. Tabi onlar da olabilir. :slight_smile:

4 Beğeni

Ben de sizin okumadığınız ilk iki kitaptan ilkini okudum. Bana Şampiyonların Kahvaltısı kalıyor geriye :joy::joy:. O seçilirse ben de katılırım okuma etkinliğine.

Yok mu benim önerdiklerimden okumak istedikleriniz? :smiley: Bana o da olur. Vonnegut’u çok seviyorum.

Elimde mevcut değil kitaplar. Yoksa onlar da olurdu.

Operadaki hayalet ve Halka için faaliyet düzenlerseniz katılırım :+1:

Ben daha yok mu artıran diyorum ama anket düzenleyebilirim eldekilerle. :smiley: Son kez soruyorum o zaman yok mu arttıran? Yoksa benim dediklerim kesinlikle iyi tercih.:smirk::grin:

3 Beğeni

Thomas Hardy’nin Tess’i yerine John Buchan’ın Otuz Dokuz Basamak kitabını önermek istiyorum.

Eğer kasım ayı içinde yapacaksak yarın anketi açıp 8’inde sonlandırıp 1 haftada temin süresi belirlersek elimizde kitabı okumak için 2 hafta süre kalır. 2 hafta boyunca 250 sayfa sayısının altında bir kitabı rahatlıkla okuyabileceğimizi düşünüyorum. Eğer uyuşmazsak aralığa erteleyebilir ya da aralık ayında yeni bir etkinlik yapabiliriz.

Ben de Otuz Dokuz Basamak’ı tercih ederim. Kasım’a yetiştirebiliriz diye düşünüyorum.

Anketteki kitaplardan Tess / Thomas Hardy ve Otuz Dokuz Parmak hariç diğerleri var bende. Olanlardan da sadece Sürgün Gezegeni’ni okudum. Diğer herhangi bir kitap çıkarsa katılabilirim.

Ama ankette yanlışlıkla Tess’i işaretledim :confused: Oysaki ismi kopyalamaya çalışıyordum.
Benim oy iptal lütfen :slight_smile:

Neyse ki oyumu değiştirebiliyormuşum :slight_smile:

Hep çok güzel çizgi romanlar okuyorsunuz biraz da beraber kitap okuyalım. :grin: Ben sanırım çoğunluğa uyacağım. Sonuç ne olacak çok merak ediyorum.
Tess’i işaretlediğinizi görünce zaten şaşırdım çünkü hiç o tarz okuduğunuzu görmemiştim. :joy: Evet, değiştirebiliyoruz. :slight_smile:

1 Beğeni

Tess’e baktım da romans kitabı gibi duruyor. Okumam zaten. Otuz Dokuz Parmak da Otuz Dokuz Basamak olabilir mi? Öyle bir kitap bulamadım çünkü