Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü

Evet, basamak. 20 karakter

1 Beğeni

İyice kör oldum. :roll_eyes::eyes: Hemen duzeltireyim bir denetmene kusuruma bakmayın. :pleading_face:

@Gelu evet çok uzun zamandır merak ettiğim bir romanstı.

1 Beğeni

Yapabiliyorsanız, kişi başına 2 oy verme hakkı daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Onu değiştiremiyorum sanırım onu da söyleyeyim.

Not: Kitabın adını yanlış yazdığım için önce yazardan sonra da sizlerden af diliyorum. Anket kaldı öyle ya. Hiçbir şey değişmiyor. Of :confused:

Oy verenlerin affına sığınarak yeni bir anket açabiliriz.

Tamam onu siliyorum. Siz açın isterseniz. Daha iyi olur. :))

Not: Kotam dolduğu için silemiyorum, her şey @Agape’nin insafına kaldı. :grin:

2 Beğeni

Anketi silerim ama iki kitap da ben dahil edersem. :buyucu:

1 Beğeni

Tabii ki. 20 karakter

1 Beğeni

O zaman önerilerim:

George Orwell - Edebiyat Üzerine
David Brin - Postacı

1 Beğeni
  • Operadaki Hayalet - Gaston Leroux
  • Yer Açın! Yer Açın! - Harry Harrison
  • Sürgün Gezegeni - Ursula K. Le Guin
  • Tess - Thomas Hardy
  • Alaycı Kuş - Walter Tevis
  • Edebiyat Üzerine - George Orwell
  • Postacı - David Brin
  • Doktor Ox’un Deneyi - Jules Verne
  • Otuz Dokuz Basamak - John Buchan
  • Halka - Koci Suzuki
  • Matilda - Mary Shelley
  • Yıldız Tozu - Neil Gaiman
  • İşte Tanrılar - Isaac Asimov
  • Şampiyonların Kahvaltısı - Kurt Vonnegut

0 oylayanlar

7 Beğeni

Anketi pazar günü öğle vakti kapatacağım. Bilginize.

Dikkat ettim de İthaki anketi olmuş resmen. Bir dahakine mümkünse başka yayınevlerine de şans vermeye çalışalım arkadaşlar. Tek yayınevinde kısırlaşmışız resmen.

4 Beğeni

Bir bilmecem var arkadaşlar. Bilimkurgu fantastik deyince, hemen onun adı akla gelir.

İthaki ithaki ithaki… :slight_smile:

2 Beğeni

Bence bu zam ve ekonomik düzen bizi kökteki ilgi alanlarına sıkıştırıp bıraktı. Önceleri sırf denemek olsun diye aldığımız kitaplar olurdu fakat gittikçe bu çember daraldı ve kısır bir alım yönelimi oluşturdu. Bu da aynı şekilde okumayı da kısırlaştırdı. Aslında son birkaç yılda bilim kurgu ve fantastik olarak kitap basan yayınevi çoğaldı ama tercihler pek değişmedi. Aslında kötü bir kitabı okumak iyi bir kitabı okumaktan daha çok tartışılacak konu barındırır.

Ekleme: Çok değil maksimum beş sene sonra kitap kulüplerinin de kullanım amacının değişeceğini düşünüyorum. İllegal okumalar yine hız kazanırken diğer yandan güvenilir üyelerin oluşturduğu takas ağı da olacaktır.

4 Beğeni

Evet aynı fikirdeyim.

Muhtemelen bundan sonrasında o çember daha daralacak gibi. Bu fiyatlarla yeni kitaplar almamız iyice zorlaşıyor.

2 Beğeni

Ben en çok endişelendiren gençliğinin başlarında olan ve okuma üzerine yeni yeni deneyim kazanacak kişilerin bir kitaplık oluşturabilmek için servet sahibi olması gerekmesi. Eğer aileden bir birikim yoksa şu şartlarda yeni nesilde kitap okuma alışkanlığı zaten oyun oynama ve sosyal medya bağımlılığa dönüşmüşken endişe verici bir durum. Çok ileri gelecekte acaba bu devam eden sistemle yayınevlerine elveda der miyiz? :thinking:

3 Beğeni

Siyasi bir yorum yapmamak için dikkatli yazdım. :slight_smile:

Mevcut sorunlar var olan iklimle ilgili, iklimin değişmesi ile diğer şeylerde özellikle ekonomik bozgun hafifler gibi geliyor bana.

4 Beğeni

Ekonomik bozgun mu varmış? Yalandır!

Böylece konuyu yeterince besledik. Kitap kulübü candır arkadaşlar. Katılın, etkileşimde olun. Asosyal ortamın sosyalliğinde huzur bulun.

Acaba şehir grupları yapıp ayda bir toplaşsak mı? :thinking:

2 Beğeni

Benim harika seçimlerim, kitaplığımda okunmayı bekleyenlerden seçtiğim için azıcık hileli oldu. :grin::face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

Çeşitliliği gözetmek gerek diye düşünüyorum. Kitap kulübünün amacından uzaklaşmış oluyoruz bu şekilde. Burada amaç aslında asla okuma şansı tanımayacağımız yazarlarla tanışabilmek olmalı. :thinking:

3 Beğeni