Kayıp Rıhtım Strava Bisiklet Kulübü

Takılır ama yol bisikleti duruşu olmadığı için o barlar ne kadar fayda sağlar bisiklete bilmiyorum. Genelde triatlon barına çok uzun sürüş sonrası yatılır. Triatlonda da sizin bisikletinizle yarışılmaz yani biraz abes kaçar. Triatlonda her bisiklet yol/yarış bisikletidir. O geometri kullanılır. Triatlonda yarışacak bisikleti de kiralayamayabilirsiniz hocam yani nereden bulursunuz uygun bir bisiklet bilmiyorum ): Triatlonda yarışanlar her zaman en üst seviye bisikleti kullanır çünkü yarışan herkes de bunlar vardır ki donanım olarak geride kalmasınlar sadece performansları konuşsun diye. Siz düşük bir bisikletle yarışmaya kalkarsanız hem donanımla hem de performansla yarışırsınız. Yani aslında triatlonda herkese aynı bisikleti verseler daha iyi olur gibi geliyor bana da :d

Hedefiniz çok güzel ama umarım başarırsınız.

Kullanabilirsiniz, kullanan bir çok turcu arkadaşım var. Bisiklet dünyasının -bana göre- en büyük hatası “x işi y bisikletle yapamazsın mutlaka şu olmalı” olayı. Gayet olur.

Fakat işin sidik yarıştırma boyutunu bir kenara bırakırsak, triatlon’u yol bisikleti ile yapman çok daha yerinde bir şey hedefine uygun bir bisiklet. Ek olarak -emin olmamakla birlikte- ironman ve triatlon yarışlarında bisiklet uygunluğunu kontrol ederler yol bisikleti dışındaki bisikletlere izin vermeyebilirler.

1 Beğeni

ehehe çok adil bir yaklaşım olabilir zira iş biraz ne kadar para harcarsan o kadar iyi olabilirsin noktasına geliyor bi noktadan sonra, bir nevi “pay to win” olayı. Ama amaç kürsü yapmak değilsa ortalama bir yol bisikleti iş görür çok kasmaya gerek yok bence. Tabi önemli olan amaç kürsü yapacam diyorsan iyi bir bisiklet şart :smiley:

1 Beğeni

Hanginize cevap versem bilemedim @danieljackson @AeroKnight-sama
Genel olarak, söylemlerde haklısınız. Zaten IRON MAN için o bisiklete izin çıkmaz. Yol bisikletlerinde dahi belli bir standart istiyorlar diye biliyorum. Yani herkes aynı modelle yarışmasa dahi belli bir kg belli bir lastik çapı eşitliği var diye biliyorum.

Bir de x işi y ile yapamazsın olayına bende karşıyım. Koşu için örnekliyim koşuda da benzer şekilde tayt, çorap ayakkabı seçenekleri var. Ama bunlar hiç bir işe yaramaz önemli olan rahatlıktır. Adam 200 TL lik nike tshirt giyer göğüsü kan içinde kalır, 35 TL lik LCW beyaz atletle yaldır yaldır koşabilir.
Genelde yarışlarda iki tip insan görürüm. Bunlardan bir kısmı Orta direk şaban gibi giyinir :smiley: Ayyakabı farklı ren, tayt farklı marka, bere bi garip. Birde böyle kalıptan çıkmış gibi, mavi neon, full adidas abiler ablalar olur. Ama onları pek bitişte göremeyiz.

Şu anda 2017 de maraton hedefini tamamladım. Bu yıl ikinci kez maraton koşamayacağım salgın nedeniyle. İlk hedefim, Kadıköy-Pendik yolunu alıp Menemen yemek, sonrada Kadıköy-Düzce gelecek. Bunu da başarırsam koşu ile pedalı birleştirmeye başlayacağım.

@danieljackson sana ara ara, bazı bazı genellikle sık sık özelden teknik şeyler yazıp sorabilirim bu ara bilgin olsun :frowning:

Bisiklet konusunda her şeyi danışabilirsiniz burada oldukça cevaplarım. Şu sıralar pek bisiklete de çıkmıyorum motivasyonum yok benim de. Bisiklet kıyafetleri için önereceğim en güzide yer sora tekstil’dir. Pedli tayt alırsanız popo ağrınız geçer.

Ordu’dan bisikletle Giresun’a geldim. Giresun çok modern gözüküyor. Cidden kendimi Doğu Avrupa’nın küçük bir kasabasında gibi hissettim. Bir de şu kafe/hizmet dükkanlarından daha farklı şeyler olsa çok daha güzel bir şehir olurmuş. Ordu ve Giresun cidden Karadeniz’i taşıyor. Giresun’da olan varsa da buluşalım bugün 2 saat dinlenicem :d

Pedalım koptu Giresun’da kaldım büyük ihtimalle.

2 Beğeni

@erce Half Iron Man’e hazırlanmaya var mısın? Yarın rollerda minimum 50k sıkılmadan yapmayı planlıyorum. Roller çok sıkıcı aslında manzara göre bisiklet sürmek varken insan kendini hamster gibi hissediyor.

Her akşam sürerim.Yokuştan hızla inmek çok eğlencelidir. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Sizi de triatlon hazırlık ekibine alalım o zaman?

Ne olduğunu bilsem cevaplardım. :T

Emre saygısızlık etmem istemem ama bunu kendi başıma ve bir iki antrenör arkadaşımla yapmak istiyorum. Senin geçmiş tecrübelerini bilmiyorum ama bu işi kendi tecrübelerime göre 3 yıl gibi bir sürede ancak yapabileceğimi düşünüyorum. Planlamam da buna göre olacak gibi. Yine de teklifin için teşekkür ederim. Paylaşımlarına da devam et ki ilerlemeni görebileyim. Ben bu arada strava değil Garmin Connect kullanıyorum…

Gpx kayıtlarını upload edip kullanabilirsin stravayı, katılırsan rıhtım bisiklet kulübüne bekleriz :slight_smile:

Ciddi değildim zaten hocam kusura bakmadın.

Garmin ekosistemine ben de gireceğim inşallah param olursa.

Bir süredir koşan birisi olarak Triatlon benim de ilgimi çekiyor ama yüzme işi biraz bozuyor. Eğer biraz daha özgürlüğüme kavuşur ve spora biraz daha ağırlık verebilirsem, yani kısacası biraz daha cesaret edebilirsem, ben de aranıza katılmak isterim. O zamana kadar uzaktan gıpta ederek sizi izlemeye devam :slight_smile:

Not: Evde bir tane gündelik bisiklet var. Uzun zamandır atıl duruyordu. Fırsat bu fırsat deyip yarım saat bineyim dedim. 2 gündür toto ağrım geçmedi. Yarım saatte böyle ise 3-4 saatlik sürüşlerde ne oluyor acaba diye düşünerek tırsmadım değil :slight_smile:

1 Beğeni

Sora Tekstil’den özel üretim Kayıp Rıhtım forması yaptıralım mı? En az 10 sipariş gerekiyormuş. Bulur muyuz 10 kişi :d

Bende Carraro Sportive 225 var Eşimde Mosso Legarda 2021 LSM ve gayet memnunuz.
1500 bandında iyi bisiklet bulmak şuan çok zor, hatta pandemi sonrası bisiklet bulma zorlaştı maalesef.

1 Beğeni

Sitelerinde min sipariş için 5 adet yazıyor

1 Beğeni

Siz yaptıralım mı onu söyleyin hocam :d

Olabilir ama yoğunluktan dolayı 30 temmuz kadar sipariş almıyorlarmış.

1 Beğeni

Tasarımı siz yapın o halde hepimiz sırtında da nickleri yazsın nasıl olur?