Biraz acemilik kokuyor Benden tavsiye gidip deneyip dokunup bakmadan forma yaptırmayın. Hele spor için hiç. Biz koşu için yaptırdık felaket kötü bir deneyim yaşadık. Hatta numune ile basım arasında çok fark oldu. Öyle ki koltuk altı kesiyor, acayip ter tutuyor. Dikkat edin yaptrırken. İade hakkı isteyin.
Bir adet koşu forması kaliteli, 70 -80 TL tutuyordu 3 yıl önce.
Sora tekstil’den 4 tane ürün kullanıyorum. Hepsi Türkiye standartlarının çok üzerinde ürünler size de tavsiye ederim. Dünkü 100 km sürüşümde efil efil bir deneyim yaşadım mükemmeldi.
Tam olarak bu bisikletim. Ozelliklerine bakip yorum sansin olursa sevinirim özgür pedal fren filan anlamam cunku pek.Ama model versiyonu buymus. Bu sitedeki ayni fiyata Atilla bisikletten aldim.
Bu fiyatlara zaten çok farklı bir şey bulmayacaksın. Başlangıç için iyi bir bisiklet. Ama tabi ne beklediğinle ilgili değişiyor biraz. Ama daha önce de söylediğim gibi bu kadro üstüne upgrade yaparak parçaları güzel bir tur bisikleti ileriki vakitlerde veya daha güzel bir bisiklete geçersin
Uygulamayı indiriyorum bakalım, bisiklet olarak bunu aldım;
Kardeşimde yol bisikleti var, haliyle onunki çok daha hafif ama ondaki sürüş pozisyonunun sırtımı ağrıtacağını ve beni rahatsız edeceğini düşündüğüm, ayrıca bir gezme ve ulaşım aracı olarak aldığım için böyle bir tercih yaptım. Şehir, tur bisikleti alacaktım aslında ama o anki şartlarda bu alacağım tur bisikletiyle aynı fiyata(Bayide indirim yaptılar, o fiyattan almadım) geliyordu ve ondan çok daha iyiydi. Kardeşim arka attırıcısını yükseltebilirsin ileride dedi, bakalım, biraz süreyim de… Lastikleri eskidiği zaman düz lastik takmayı düşünüyorum (şehir, tur bisikleti lastiği).
Trek almak bence bu sporu yapıp para kazanmadığımız sürece gereksiz. Bisan’ın zirve modeli (Praetor) Treklerle karşılaştırınca çok daha ucuz ve yerli. Tek sıkıntısı Bisan’ın sitesine girince sadece hangi ekipmanlar var onu görebiliyorsunuz yani hiçbir detay verilmemiş ama Trek öyle mi, işin teknolojisini kullanılan malzemeleri ballandıra ballandıra anlatmış. Bir marka değeri yaratmış kısacası ve parasını da hak ediyordur o konuda laf edemem.
Neyse, konumuza dönersek bisikleti sevmeye başladığınızı hissederseniz en kısa zamanda kendiliğinizden “bir yol bisikletim olsun yahu” demeye başlarsınız. O günleri görürüz umarım.
@erce Hani göremedik Ordu Triatlonu’nda seni? Ağlama iron man yapacam diye :d
Bendeki bisikletin türü ne? Onla ne tür sürüşler yapabilirim? Yol bisikleti almam gerekiyor ise, orta segment olarak ne önerirsin (başlangıç seviyeye bakmıyorum zira onlar genelde toplam maliyeti arttırıyor)?
Sizin bisikletinize dağ bisikleti diyebilirim ama tam bir dağ bisikleti değil. Daha çok marketteki talebi karşılayabilmek için üretilmiş giriş seviyesi bir dağ bisikleti.
Yol bisikleti içinse mutlaka en az 105 grupsetli bir bisiklet bakmanız yeterli. Daha düşük grupsetli bisikletleri ben denedim ve tamamen pişmanlık.
@erce Oo, süreler çok iyi hocam. O zaman çalışmaya devam. Türkiye’den de bir Iron Man Champ çıkarsak yüzümüz güler.
Ben olamam da o, baya bir arkadaşım var bu işlerle ilgili dereceleri iyi olan.
Ben daha çok hayat motivasyon takıntılıyım.
2009 yılında 120 kiloydum, askere gittim 90 kilo döndüm. bir 5 kiloda 2010 da verdim. O sene ye kadar hiç koşmamıştım, koşamıyordum hırs yaptım dedim Avrasya Maratonunu koşacağım diye. 7 sene çalıştım. 2017 de Avrasya maratonunu (43.5 km) tamamladım. Hiç durmadan ve yürümeden 4 saat 28 dakikada.
Şimdi hedefim Half İron Man’i tamamlamak. Sanıyorum 8 saat süremiz varmış. Bakalım başladık ufaktan…
Emre ben obsesif biriyim. Şimdi sen bana 105 grupset dedin, ben gider tüm grupsetleri incelerim. Sonra birini seçebilirsem gider tüm marka modelleri incelerim. Üstünden 1 yıl geçtikten sonra eğer karar verebilmiş olursam o zaman alırım
Sen bana şunu dersen çok iyi olur:
Orta ve üst segment iki bisiklet var. Birisi şu ve fiyatı bu. Diğeri de bu ve fiyatı şu. İki seçeneğim olursa tahmini 1 ay içinde karar verip alırım
Bir de gidon nasıl olmalı, düz mü yoksa aşağı doğru çengel gibi olan mı?
@AeroKnight-sama benim bu mesaj güme mi gitti yoksa şu obsesif adamı görmezden geleyim mi dedin?
Bana da Iron man antrenmandan ziyade daha çok disiplin ve irade istiyormuş gibi geliyor. Hiç durmadan bir işi tamamlayamayan ben Iron Man’i nasıl koşarım hiç tahmin edemiyorum mesela. İlla ki bir durup telefona bakayım, bildirimleri kontrol edeyim manyaklığı var bende de.
Sağolun. Bakalım biraz alışayım da belki ileride daha farklı bir bisiklete de geçiş yapabilirim. Aslında uzun bir süre araştırdım, Bisan nedense daha ucuz ve set olarak da daha güzel kalıyordu düşük fiyat aralığında. Tabii kadro kalitesini, ne kadar dayanacağını bilemiyorum, onları ancak kullanarak öğreneceğim.
Bu arada Çin’den karbon parçalar aldım. (gidon, gidon boğazı, sele borusu) Çok memnun kaldım hiç öyle dandik karbon alaşımlara benzemiyor umarım yarı yolda bırakmazlar henüz 500 km deneme fırsatım oldu. Fiyat/ performans olarak çok işe yaradılar bisiklet çok hafifledi ve titreşimler azaldı.