Kings of Paradise - Ash and Sand #1 - Richard Nell Okuma Etkinliği

Yeniden canlandırmak istediğimiz İngilizce okuma etkinliklerimizin ilki anketin kazananı Kings of Paradise oldu. Kitap grimdark türünde, yani karanlık temalar, şiddet ve gore içeriyor, umutsuzluk bolca mevcut. Yazım dili zorlayıcı değil ve akıcı.

Ruka, called a demon at birth, is a genius. Born malformed and ugly into the snow-covered wasteland of the Ascom, he was spared from death by his mother’s love. Now he is an outcast, consumed with hate for those who’ve wronged him. But to take his vengeance, he must first survive. Across a vast sea in the white-sand island paradise of Sri Kon, Kale is fourth and youngest son of the Sorcerer King. And at sixteen, Kale is a disappointment. As the first prince ever forced to serve with low-born marines, Kale must prove himself and become a man, or else lose all chance of a worthy future, and any hope to win the love of his life. Though they do not know it, both boys are on the cusp of discovery. Their worlds and lives are destined for greatness, or ruin.
But in a changing world where ash meets paradise, only one man can be king…

Tüm forumdaşlarımız davetlidir. :bouquet:

Kitabı bulamayanlar pm atabilir.

6 Beğeni

Sayfa sayısı baya fazlaymış :slight_smile: Ben bir ayda bitiremem büyük ihtimal.

1 Beğeni

Gerçekte biraz daha az oluyor, 500 sayfa civarı kitap.

Kitabı buldun mu? Ben erkenden başlayabilirim.

1 Beğeni

Sorulur mu bu? Hepsi hazır. :innocent:

Dünyanın Parçaları bittiği için ben 1 gün avans alarak başlıyorum.

Book of Galdra ve word-witch. Yoksa?!!!

Nors mitolojisinden esinlenmiş gibi biraz, kuzey-güney olayının ters oması dışında tabi. :slight_smile:

İlk satırlardan sonra çok daha normal ilerlemeye başladı kitap. Yazar vurucu bir giriş yapıp bizi ileride nelerin beklediğine dair küçük bir uyarı bırakmış. Ruka’nın çilesi erken başlamış şu hayatta.

Bende ilk kısmı tam anlamdıramadım. Sonrasında oturmaya başladı.

1 Beğeni

Ben rukanın kısımları hariç çok sıkıldığım için devam edemiyorum

1 Beğeni

Bunu duyduğuma üzüldüm, sarmayınca okumak eziyet tabii. Yazarın anlatımından mı yoksa olayların yavaş akmasından mı kaynaklandı? Hazırlıklı olayım, ağır akan kitaplar sabrımı zorlayabiliyor.

Bence yazarın anlatımı gayet iyi, yani yeterli seviyede bırakmış edebi olarak ama pacing dedikleri anlatım hızının yavaşlığı ya da dengesizliği çok sıktı beni. Belki zorlamak gerek kitap kötü değil ama bazı karakterlerin gelişimi fazla yavaş geldi bana. Hikayeye katkısı olmayan ayrıntılar boldu ve Ruka’yı okuduktan sonra hikayeye adapte olmakta zorlandım. Bu tarz ağır anlatımları baştan seri olarak planlanan kitaplarda görüyorum. Tabii bu tamamen kişisel bir durum, yorumlarına falan bakınca gayet beğenilmiş kitap

Güzel tespit. Anlıyorum, pacingi ayarlamak hele ki ilk kitabını yazan bir yazar için zor oluyor sanırım genelde.
Beni de zorlayacak muhtemelen biraz, ama kitap seçilsin diye bu kadar lobi yaptığım için sonunu göreceğim. :slight_smile:

1 Beğeni

Ben biraz gecikeceğim gibi, Raven Scholar’ı bitirir bitirmez buradayım.

1 Beğeni

Ne biçim kitap seçiyorsun kardeşim! :sweat_smile:

Ben de elimdeki bitsin başlarım diyorum ama sürünüyor biraz. Belki ara verip buna başlarım yarın.

1 Beğeni

Methini duyduğum bir kitap, bitirince yorumlarsanız makbule geçer.

@isos81 Yepyeni deneyimler kovalıyoruz işte. :smiley:

1 Beğeni

@Pyrewrath Yazarın ismini niye ters yazdın ya sen başlıkta? :slight_smile:

1 Beğeni

Bugün başlıyorum kısmetse

1 Beğeni

Kaçmış gözümden. :innocent: 3. bölümdeyim daha.