Kings of Paradise - Ash and Sand #1 - Richard Nell Okuma Etkinliği

Biraz erken karar veriyor gibiyiz, kitap bitince durumu tekrar yorumlarız. Yine de keşke kitap biraz daha aksaydı da herkesin eli gitseydi. :slight_smile:

Seçimlerde bizden birilerinin okuyup önermiş olmasını da değerlendirelim derim. Mesela şöyle:

Bu arada ben süreç kötü geçse de yeni kitap önerilerine karşı değilim. Bu kitap tutmasa bile (ki henüz karar vermedik) illa ki tutan birine denk geliriz. :slight_smile:

2 Beğeni

Sonraki etkinlikte kitap seçim süreci olsun kriterler olsun üzerinde biraz kafa patlatarak daha iyi sonuçlara ulaşacağımızı umuyorum. Beyond Redemption foruma fazla grim gelebilir diye bunu tercih etmiştim, Michael R. Fletcher oldukça karanlık ve acımasız bir yazar. Gerçi onu da okuyacağız biz Lorien ile bu sene. Acts of Caine’e de bakalım.

@isos81 mantıklı bir öneri. Bence de illa denk geliriz.

Bu arada kitap toparlanmaya başladı yarıdan sonra, ilk ters köşemi yaşadım %65 itibariyle, pace arttı ve anlatımdaki fazlalıklardan kurtulmaya başladık. Bozmadan devam edip üzerine bu şekilde koyarsa 600 sayfayı okuduğuma pişman olmam. :slight_smile:

3 Beğeni

Hah, şöyle umut ışığı ver bize biraz. :slight_smile:

2 Beğeni

Ben de 11. bölümü bitirdim ve kötü bulmadım kitabı. Temposu da rahatsız etmedi. Çok öne çıkan bir özelliği yok şimdilik ama zorla okuma gibi bir durumum yok.

Kale’nin kısımlarını daha çok sevdim ben de. Yalnız 11. bölümde Lani hakkında diğer askerlerin kızın yüzüne karşı yaptıkları muhabbet neydi öyle. Ben okurken utandım ama kız hiç rahatsızlık belirtisi göstermedi, üstelik kendisi prenses.

2 Beğeni

Kötü değil de biraz çiğ geliyor sadece hocam, hani iyi bir editörün elinden geçse harika olabilecek bir eser. Ama toparlıyor gibi.
@isos81 %69, akıyor. :wink:

3 Beğeni

Orası doğru hocam. Ben bir taraftan da Memory, Sorrow and Thorn serisinin son kitabı To Green Angel Tower’ı okuyorum. İnsan ister istemez okurken ikisini karşılaştırıyor ve o seri bunun çok ilerisinde :slightly_smiling_face: . Yine de bu kitabın ilerledikçe toparlıyor olması iyi tabii, belki vay be dedirtecek şekilde biter.

2 Beğeni

İthaki zahmet edip basarsa forumda ilgi göreceğini düşünüyorum, klasik yüksek fanteziyi severiz. :slight_smile: bitirince yorumlarsan sevinirim, benim listemde pek yükseklerde değil zamansızlıktan.

2 Beğeni

%80, hala akıyor, olaylar ilginçleşmeye başladı. :slight_smile:

Edit: %85, bu gece biter.

1 Beğeni

Bitirdim dostlar, yaklaşın da karar vermenize yardımcı olmaya çalışayım. :slight_smile:

Kanaat ile 7 puan. (Yazarın ilk kitabı olmasa 6 olurdu)
Öncelikle kitabı okumakta tereddüt edenler için şunu söyleyebilirim; karakterler ile bağ kuran okuyuculardansanız okumaya devam edin, yeterince tatmin edici. Sadece kurgu, grimdark kısımlar ya da aksiyon için okuyanlar varsa biraz hayal kırıklığına uğrayacaklar. Kendi adıma devam edeceğim seriye ama hemen değil.

Kitabı 3 parça olarak değerlendirmem gerekiyor;

İlk %45 pacing sorunları ile boğuşuyor, hikayeler biraz dağınık.
%45- %90 arası tempo olması gereken kıvama gelip keyifle okutuyor, kurgu daha iyi ve sıralama olsun, oluş biçimleri olsun hiç fena değil, en çok keyif aldığım kısım buralardı. kitabın tamamı böyle geçseydi temiz bir 8, belki kanaatle 8,5 verirdim.
%90 sonrası ise olaylar çok hızlanıyor, oldu bitti değilse de 15-20 sayfa ayrılması gereken şeyler 2 sayfada geçiliyor ve buralar önemli. Yazar kafasındakileri belli sayıda bölüme sığdırmaya çalışmış (44. chapter ile başlıyor bu durum) ve enteresan şeyler olsa da havada kalıyorlar haliyle.

Aşağıdaki kısımlar spoiler içeriyor, kitabı bitirmeden açmanızı önermem.

Ruka en sevilen karakermiş ama yeterince gelişim gösteremediğini düşünüyorum, daha doğrusu biz şahit olamıyoruz detaylıca. onu anlıyoruz, motivasyonu belli, yaşadığı değişimler var, kırılma noktaları var ama yazar yeterince empati kurmama müsaade etmedi.
Grove olayı çok ilginç, progression türünde gördüğüm bi konsept, burada sadece gerekçe yapılmış ama daha iyi bir fikir bulunabilir miydi derseniz muhtemelen. Sri Kon’u işgale gelmesi güzel fikirdi ama oldu bittiye getirildi. Ayrıca yargı sahneleri kitabın en güzel kısımlarından. Ruka’nın bölünmüş kişilik bozukluğu mu yoksa şizofreni sahibi mi olduğundan da emin olamadım ama çiftçinin ailesine gösterdiği sabır ve gördüğü rüya sonrası kendini harap etmesi karakterin pik yaptığı yerdi.

Dala yavaş açtı iç dünyasını bize, başlardaki doğum izinden kurtulma kısmı çok acele bir karardı, hikayeye yedirilmeden yazarın acemiliğine verdiğim bir şekilde halledildi. Sonrasında bulduğu motivasyon ve Birmun’u manipüle etmesi güzeldi. En akıllıca düşünen karakter çıktı ve karakter gelişimi tatmin edici şimdilik.
Kale ise favorim, gelişimini en detaylıca ve düzgün gözlemlediğimiz karakter, sempatik, dürüst çocuk. Babasının karakterini öğrenince ufak bir şok yaşamıştım ama Farahi’nin karakterini de daha derinlemesine anlatıp kötülüğünü daha iyi nedenlere dayandırmalıydı yazar. Güçlerini başkalarına öğretebilecek mi acaba? High fantasy kısmı buradan geliyormuş görmüş olduk en azından. Kale hakkındaki tek sıkıntım 44. bölümde bir anda toplulukları etkileyen bir figür haline getirilmesiydi, çok hızlı oldu. Yine de sırf onun hikayesinin devamı için bile okurum. Ayrıca kale bildiğin kaladin Stormblessed, yazar oldukça esinlenmiş. :smiley:

Kitabın tonu yer yer kanlı, gerçekçi, acımasız ve kasvetli olsa da grim dark olarak çok daha ağır olmasını bekliyordum. İlerleyen kitaplarda daha dengeli yazdığını düşünerek devam edeceğim, biraz temkin ve hevesle. :slight_smile:

6 Beğeni

Değerlendirme için teşekkürler. Ben ilk üçte birlik kısmı bitirdim, olayların hızlandığı kısma gelmeme az kalmış :slight_smile: . Spoiler olan kısımları da kitap bitince okuyacağım.

2 Beğeni

Teşekkürler inceleme için. Yoğunluğum geçsin tekrar devam edeceğim umarım, tek merak ettiğim karakter ruka olsa da :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

İlk bölümü bitirdim. Şu ana kadar 5/10 olarak ilerliyor. Bir şeyler olacak sanki de, henüz olamadı. Bir de kurgu ve diyaloglar çok zayıf maalesef.

Fırsat buldukça okumaya devam.

2 Beğeni

Ortaya kadar pek bi gelişme olmuyor maalesef, ama sonrasına odaklan sen. :slight_smile:

1 Beğeni

Arkadaşlar siz hangi cihazla okuyorsunuz, ben telefondan okuyayım dedim olmadı.

1 Beğeni

Telefon için ReadERA öneririm, yıllardır kullanıyorum ve çok memnunum.

2 Beğeni

Telefonla okurken Moon Reader’ı tercih ediyorum ben.

2 Beğeni

@Pyrewrath @Tilqi_Gin Yok yani ben de Prestigo Ereader denen bir uygulama ile okuyorum ama. Telefondan okumak zor oluyor manasında söyledim :slight_smile:

1 Beğeni

Biraz alışmakla ilgili bir durum sanırım. Ucuz bi Kindle Paperwhite (baktım da 2. el düzgünler 2bin civarından başlıyor) kesin çözüm olur ama. Telefonda rahat etsem de arada dağlar kadar fark var.

2 Beğeni

Arka planı, ışığı vs. ayarlayınca biraz okunur durumda oluyor. Ben de yakın zamanda e-kitap okuyucu aldım, ondan okumaya başladım ama ondan önce yıllardır telefondan okuyordum.

2 Beğeni

Ebook reader kesinlikle şiddetle tavsiye ederim. Ben tablet versiyonunu aldım bir kaç sene önce. Kitap okuma deneyimi çok iyi. Bir de üzerine not almak eklenince daha güzel oluyor. Ajanda işinden kurtuldum. Notlarım düzenli ve her zaman yanımda oluyor.

2 Beğeni