Kitap Arama Başlığı

Adını unuttuğumuz ama konusunu hatırladığımız kitapları bundan böyle buraya yazalım. Ayrıca konusunu bilmediğimiz ama içindeki öğelere göre soru sora da biliriz. Misal:
“Kanatlı atlarla ilgili bildiğiniz bir roman var mı?”
veya
“Karakterlerin tamamının kadın olduğu kitap bileniniz var mı?”

Ben başlıyorum.

Dili Bradbury veya Rothfuss gibi şiirsel olan yazar var mı? Varsa hangi eserinden başlamalıyım?

2 Beğeni

Bu ara öykülere yoğunlaşmak istiyorum, konuları çok önemli değil. Fantastik, bilimkurgu, tarih, dram hiç farketmez. Önerileriniz nelerdir?
Bir de Tolkien evrenine giriş yapacağım Ekim gibi inşallah ama ilk ne okumam gerek bilmiyorum🤷.

1 Beğeni

25 Ağustos 1983 ve diğer öyküler: Borges’in çok güzel dört öyküsü

Konuk Kaplan: Çin fantastik hikayeleri. Hepsinde çok farklı bir hayalgücü ve özlü anlatım var.

Ölü Zaman Gezginleri: Hasan Ali Toptaş’ın öyküleri güzeldir ama farklıdır. Kitapta iki bölüm var, biri ölü zaman gezginleri( kolay olunmayan muhteşem imgelerle yazılmış öyküler) öbürü Yoklar Fısıltısı( ilk çıkardığı öyküler, daha anlaşılır ama muhteşem Türkçesinden gram eksilme yok) ki ilk okunması gereken öyküler olduklarını düşünüyorum.

Üstadın Ölümü: Kemal Tahir’in kısa ama vurucu öyküleri ki bana göre en iyileri bu kitapta toplanmış. Çok özgünler, beğenmediğim bir tanesi bile yok.

4 Beğeni

Teşekkürler çok yardımcı oldunuz😊

  • Resimli Adam, Ray Bradbury: Resimli Adam’ın sadece öyküleri anlatmak için bir araç olduğu, bilimkurgu öykülerinden oluşan derleme.
  • Ciğer, Will Self: Dört öykünün tek ortak noktası karaciğer hastaları.
  • Düş Parası, Marguerite Yourcenar: Elden ele dolaşan bir para ile anlatılan birbiriyle bağlantılı öyküler.
  • Karanlık Öyküler, Stephen King: Biraz hayatın içinden, biraz fantastik.
  • Maymun Evine Hoşgeldiniz, Kurt Vonnegut
  • Mavi Köpeğin Gözleri, Gabriel Garcia Marquez

Benim de aklıma bunlar geldi şu anlık.

3 Beğeni

Karanlık Öyküler çok güzeldi ama Mavi Köpeğin Gözleri, Marquez’in erken dönem öyküleri olduğundan kimi çok boğucu kimi zayıf kalabilir. onun yerine belki İyi Kalpli Erendira’sı okunulabilir.

2 Beğeni

Aslında karıştırmış da olabilirim emin değilim Marquez’in öykülerini okuyalı uzun zaman oluyor çünkü ve benim aklıma Mavi Köpeğin Gözleri diye geldi bir an. Ama olsun ben genel olarak sevmiştim Marquez öykülerini ya.

1 Beğeni

Şurda güzel tavsiyeler var.

Le Guin, Gene Wolfe, Bradbury, Dan Simmons ve Sturgeon tabii bariz isimler. S. Delaney de bu kategoride sıkça anılır, ancak onun hiçbir kitabını okumadığım için yorum yapamayacağım.

Sturgeon konusu iyi ki açılmış; evet, İnsandan Öte gerçekten özgün, şiirsel denebilecek tarzda yazılmış bir roman.

Le Guin’in düzyazısı akıcı ve şiirsel.

Gene Wolfe’un olayı tartışmalı. Onun için bilimkurgu edebiyatının (hatta İngiliz edebiyatının) en büyük yenilikçisi ve üslup ustası diyen de var, metinlerini okumayı zorlu ve kafa karıştırıcı bulan da. The Shadow of the Torturer güzel, şiirsel üslubuna rağmen çok yoğun, her olayıyla gönderme yapan, bittiğinde açıkladığından daha fazlasını gizlemiş olmayı başaran bir kitap. TSOTT’ın dahil olduğu serinin birkaç yüz sayfalık bir kullanım kılavuzu/sözlüğü var mesela (başka bir yazara ait).

Dan Simmons’ın Hyperion’ı da örnek verilmiş. Kesinlikle katılıyorum. Hard Sci-Fi janrını şiirsel bir tarzda anlatabilmek herkesin harcı değil.

2 Beğeni

İnsandan Öte’yi zamanında görüp alayazmıştım ama Altıkırkbeş yayınevi gerçekten kötü bir baskı yapmıştı, almadım. Şimdi bir daha düşüneceğim.

Dan Simmons sadece iki çevrilmiş kitaba sahip: Terör, Kabus. Bu eserlerde de kullandığı dil güzel midir?

2 Beğeni

Çevirisinin ne yazık ki 6.45’ten olduğunu biliyorum. Önokumasından içinize sinip sinmediğine karar verebilirsiniz :slight_smile:

Dan Simmons’ın sadece Hyperion’ını okuduğum için diğer eserlerinin tarzını bilemiyorum. Hyperion’u bakalım hangi babayiğit yayınevi ne zaman çevirme işine girişecek. Bilimkurgunun mihenk taşlarından birinin bunca zaman gözardı edilmesi zaten başlı başına tuhaf.

2 Beğeni

Bir ara rıhtımda birkaç denizci Pegasus’tan çıkacağını söylüyordu.

1 Beğeni

Şöyle bir konu açmıştım zamanında, bu konuyu görünce yinelemek istedim mesajımı. Belki bir bilen çıkar diye. :slight_smile:

1 Beğeni

Herkese merhabalar. Yıllardır bir kitap arıyorum çokça sitelerde gezdim ancak maalesef bir türlü karşıma çıkmadı.

Kitap hakkında hatırladıklarım:

  1. İnsanlığın ilk çağlarından günümüze kadar ilerliyor.
  2. Kitabın tarzı öğretici bir bulmaca. Sayfanın türlü yerlerinde küçük ipuçları var oradaki yönergelere göre kitapta arıyoruz. ‘Where’s Waldo’ tarzında.
  3. Fiziksel olarak büyük
  4. Dediğim gibi roman veya hikaye değil bulmaca. Yan yana olan iki sayfasında bir deviri görüyoruz genel hatlarıyla.
    Hatırladıklarım şimdilik bu kadar yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
2 Beğeni

Bu çizim hangi kitaba ait acaba?

Game of Thrones (20 karakter)

Türk kadın yazarlarımızdan birini okumak istiyorum. Halide Edip, Tomris Uyar, Latife Tekin Füruzan, Ayfer Tunç gibi ünlü yazarlarda aradığımı bulamadım. Çok daha farklı birini önerir misiniz.

Suat Derviş öneririm. Cumhuriyet kuruluş döneminde yaşamış biri. Hayatı da oldukça ilginç. Belki aradığınızı bulursunuz. Fosforlu Cevriye en ünlü kitabıydı.

Adsız

Merhaba kapakları bunlara benzeyen genelde koyu renkli başka bi yayınevinin daha türk klasikleri dizisi vardı. Adını hatırlayan var mı acaba? Yeni kitap ya da kampanya başlıklarından birinde paylaşılmıştı fakat baya eskide kaldığı için bulamadım sanırım

Bilgi olabilir mi?

1 Beğeni

Yok bu kapı yayınlarınınkine benziyordu ve başlık etrafındaki çizgiler biraz daha alaturkaydı. Kitaplardan bir ya da birkaçı siyahtı sanırım desensiz.