Tabi tabi aslında bir döngü olacak. Kitap basım sırasında sürekli zam (güncelleme) alacağı için hiç basılamayacak ve kuyruktaki insanlarda maaşlarına zam(cık) aldıkları için umutlarını hiç kaybetmeden sırada beklemeye devam edecekler. Sonsuza kadar… Ama kahramansız olur mu? Tabi ki olmaz. Uyanışı gerçekleştirecek kahraman ortaya çıkarak aslında maaş zammının bu döngüyü tetiklediğini söyleyip insanların bilinçlenmesi,üretimin artırılması,israfın azaltılması gerektiğini anlatmaya çalışacak. Sonrada kuyruk tarafından linç edilecek.
Ben gizli üyeyim oraya. Amazon sağolsun kurgu dışı ve klasik eserlere sardım bu aralar.
Ben Zaman Çarkı’nı tam zamanında almışım. Ona şükrediyorum Ben seriyi tamamladım 4 gün sonra zam yedi
Tabi sanırım onun üstüne 2-3 zam yedi
Nasıl diyorlardı “geçen haftadan pahalı ama gelecek haftadan ucuz”
Bu fiyat benim için şuan en üst nokta.
Kitabın hacmi biraz daha fazla olsa belki diyeceğim ama bu tür kitapların zaten satışı belli rakamlar, bu fiyata şimdi kim alacak. %50 indirim yapsan bile uçuk fiyatı.
Artık çok saçma sapan yere gidiyor kitap fiyatları.
Benim de takip ettiğim buna benzer bir iki kitap var, indirime girince alacaktım sözde. Hiç indirime girmeyip sürekli fiyatı arttı. Artık indirim beklemek biraz hayal oluyor bizim için.
Yaşar Çoruhlu’dan şahane bir kitap. Ama gerçekten çok pahalı. %50 indirime girerse muhtemelen alırım. Ötüken bir süre önce %50 indirime girmişti, yakın zamanda girer mi emin değilim.
@Epichan evet, ben de çok pahalı bulduğumu belirttim zaten. %50 indirimle bile çok pahalı.
Nisan sonu Mayıs gibi Türkçülük gününe özel indirim haftası olur. Tabii o zamana kadar bir zam daha gelmezse etiket fiyatlarına %50 indirimli alınabilir.
Evet, Mayıs ayında Türkçüler Günü indirimi yapıyor Ötüken. Umarım o tarihe kadar tekrar zamlanmaz.
Çok iyimsersiniz…
Bende diyorum niye bana ürperti geldi. Meğer üç harflilerin adı anılmış yine.
Ciltli ve kuşe kağıt ile basıldığı için fiyatı bu kadar yüksek çünkü Türkiye’de 1 tane kuşe kağıt ithal eden firmanın kaldığı söyleniyor.
Muhtemelen..
600 küsüre Zaman Çarkı ciltli seti almıştım.
Edit: 602 TL’ymiş baktım.
O zamanlar 600-700 kira veriyordum set 400-500’di alamazdım. Şimdi 15 kira set 8.400 yine almam. 3 veya 4 kitabım eksik yarısı ciltli bir kısmı ciltsiz bir kısmı beyaz kapak. Ucubeye döndü seri. Okumuyorum lanet ettim.
Allah affetsin ben çok ucuz diye habire alıyordum. Birkaç tane setim de güme gitti. Şu anda da bir tık ucuz bence. Hala olması gerektiği yere gelemedi fiyatı. Yakında 20k falan yaparlarsa tam seti şaşırma.
Ben ciltsiz olarak topladım seti. Ben ciltsiz alıp seti tamamladım 3 gün sonra üç harfliler kitaba musallat oldu Ciltliye güç yetmez ama ciltsiz alabilirseniz ciltsiz olarak toplayın derim.
Kitabın yazarı ve içeriğine hiç sözüm yok. Yazarın Türk Sanatıdan Hayvan Sembolizmi ciltli kitabını da fiyatı yüksek diye almamıştım. Sonra tükendi ve alamadım. Üzüldüm tabi işin sonunda kitabı alamadım diye. Ötüken tekrardan basmadı da kitabı. Muhtemelen bu kitabı alacağım ama yine de fiyatı gerçekten çok yüksek. %50 indirime girse de çok yüksek fiyatı.
@AlperYlcnky1903
Yayınevi maliyet hesabı yapamıyor mu diye düşündürüyor bana. Resimli bir eser olabilir ama tüm kitabı kuşe kağıda basmana gerek yok.
Maliyet hesabı yapıyorlardır muhtemelen ama şuan ki kuşe kağıt fiyatları inanılmaz derecede yükselmiş o yüzden çizgi romanlar bile saman kağıda dönmeye başladı.
Takip ettiğim dergilerin kuşe kağıtları da inceldi. Sayfa sayıları azaldı sandım ama kağıt incelmiş.