Satın alamadığınız kitaplar başlığı olsa oraya atacaktım. Bir ara alırım okumak istediğim için ama elim ödemeye gitmedi bugün.
Sondaki 238 tl Kitapyurdunda platin üyelik…umutlandım ama çok fark yok.otekine bakamadım aquaman son filmi izliyorum
Neyse ilk olan daha ucuz 368
fark hiç fena değilmiş ama öğrenciliğim bittiğinden beri platin üyeliğim yok, çok sık kitap almadığım için aylık ücret vermek istemedim
Canınız saolsun ne kadar az o kadar değerli…
teşekkür ediyorum yine de
Şimdi iş edebiyat, yayıncılık vsden ziyade ölçek ekonomisine geldi.
Örneğin çinli araç markalarının inanılmaz fiyatlara iyi arabalar verebilmesinin sebebi, dünyanın en büyük otomotiv pazarına hitap ediyor olmaları. O sayede müthiş cirolar yapıp, dünyada da yüksek satış yapıyorlar.
İşi kitaba getirirsek şöyle bir durum oluşuyor. Türkçe kitap alıcısı azaldıkça, pazar daralıyor, pazarın daralması demek birim ürünün maliyetinin artması demek. Bu da yeniden kitabın satış fiyatının artması demek. Yani kendi içinde kısır bir döngü.
Zaten bazen ingilizce kitapların Türkçe kitaplardan ucuza gelmesinin sebebi de o. 2.000 basılan kitap, 200.000 basılan kitap olayı.
Diğer taraftan alım gücünün düşmesiyle, eskiden yayın işinde çalışan orta halli bir insan geçimini sağlayabilirken artık sağlayamacak.
Yani özetle kitapseverler olarak sonumuz kötü. Allah yardımcımız olsun diyeceğim ama o kadar dert ve sıkıntı varken Allahın işini gücünü bırakıp bununla ilgileneceğini sanmıyorum. Zaten artık hayat tecrübem gösteriyor ki, Allah da kötü ve cahillerin yanında.
Yazdıklarınızın çoğunun doğruluğu bir yana, son cümlenize yürekten katıldım hocam.
e-kitap dönüşümü hızlanması gerekiyor. Ne kadar buna direnecekler bilmiyorum.
E-kitap dönüşümü için piyasanın ciddi anlamda sarsılması lazım. Ne zaman ki bir kitap 2000 liralara ulaşır o zaman dönüşüm zoraki olur. Batacak değiller ya? Bu iş biraz da kartel işi. Dağıtıcısından, baskıcısından, kitapçısına kadar büyük bir iş gücü kaybı demek. Bana kalırsa yayıncılığın sonu yakın. Bireysel e-kitap bile çıkabilir bir noktadan sonra. Şu an bile olabilir ama satış siteleri buna nasıl bakar o belli değil. Yine de trendyol tarzı sitelerden bu yapılabilir. Telifi düşmüş eserleri bir çevirmen güzel güzel çevirip de format şeklinde satışa sunsa kim ne diyebilir? Mesela şu uçuk paralara satışa konulan Evliya Çelebi Seyahatnamesi şahsi olarak sadeleştirilip e-kitap olarak gayet satışa sunulabilir. Buna olmaz diyen bir kanun yok henüz. Bu tehlikenin farkına ne zaman varılacak merak ediyorum veya birileri ne zaman buna cesaret edecek?
Ekleme: E-Kitaplar Neden Basılı Kitaplardan Daha Pahalı? - Webtekno
E-kitap kurtuluş değil bence. Basılı kitap 200 lira e-kitap 190 lira olduktan sonra bir anlamı yok. Aradaki makas çok olursa anca o zaman benim gibi okurlar belki ekonomik durumdan dolayı e-kitaba alışmaya çalışır. Yoksa çoğu kişi aradaki 10-15 lira fark yüzünden e-kitap tercih edeceğini sanmıyorum.
Ayrıca e-kitap okuyucu fiyatları da bence şu an pahalı. Neyse ben fiziksel kitaptan yanayım şimdilik Sonrasına sonra bakarız
Reis senin önünde daha internetten alışverişe geçiş yapmak var, dur hele…
İnternetten de yapıyorum ama kitapçıdan almak daha çok hoşuma gidiyor. Beklemeyi sevmiyorum
Bunu ben şu şekilde yaşadım. Kaset - CD dönüşümüne tanık olanlar vardır. Eskinden CD çıktığında kaset kadar pahalı satılıyordu. Sonra bir araştırdım kasetten daha ucuza mal ediyorlarmış. Sonra ikisi de gelişen teknolojiye ayak uyduramayıp yok olup gittiler. Bunlarında etrafında bir ton sektör vardı ama ya yok oldu yada dönüştüler.
Kesinlikle ekitap baskılı olandan pahalı olmamalı ama burada yayıncıların her zaman ki aç gözlülüğü ortaya çıkıyor. Nasıl fuarda bize daha pahalıdan satıyorlar bence aynı. Fihrist yayınları ile aslında konuşmak lazım onlar bilim kurgu serisini ekitap satıyorlar ne fark oluyor. Birde herkesin bildiği gibi fiziksel kitaptaki maliyetler ekitap da olmayacak yani burada aslında yayıncılar kazandıklarından daha fazlasını kazanabilecekler.
Evet şu anda da plaklar aşırı pahalı cdler satmadığı için 20-30 liraya düşmüş
Plak işi bence bir satış stratejisi. Birileri nostalji havası ile pompaladı bunları ve bazı insanlar (kimse alınmasın) buna kapıldılar. Dijital versiyonu sonuçta daha kaliteli ve her yerde artık ulaşılabilir.
Burada fiziksel kitapaların tamamen ortadan kalkması gibi bir durum istemiyorum. Ama roman vs gibi eserler ekitaba dönerse ucuzlar düşüncesindeyim.
Ötüken’in fiyatları genel anlamda pahalı. Aslında çok güzel eserleri var, ilgimi çekiyor ama maalesef alamıyorum. Ben de indirim bekliyordum yeniden. Geçen sefer alamamıştım.
Akçasazın ağaları serisindeki kitaplar arasında neden böyle bir fiyat dengesizliği olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum. Hani farklı yazar ya da yayın evi olsa belki anlayabilirim. Etiket üzerinden iki kat fiyat olması ve daha düşük fiyat olan Yusufçuk Yusuf’un sayfa sayısı daha fazla olmasına rağmen çelişkili ve anlamsız duruyor. Yine Yaşar Kemal özelinde Kimsecik serisinde de aynı şekilde diğer kitaplarına göre fazla pahalı bir durumla karşılaşıyorum. Ve ayrıca Yapı Kredi uzun zamandır masraf olur diye artık ayraç bile koymuyor. Herhalde Üstat Yaşar Kemal yaşasaydı başta kendi kitapları olmak üzere hayat pahalılığına karşı eylem yapardı.
Bakmak lazım ama muhtemelen Demirciler Çarşısı yeni baskı, Yusufçuk Yusuf geçen yılın belki bir önceki yılın baskısı.
Yeni baskıda o da aynı fiyata gelir.
Demirciler Çarşısı Cinayeti 25. Baskı Ocak 2024 Yusufçuk Yusuf ise henüz yolda gelince bakacağım. Dediğiniz doğru olabilir serinin ilk kitabı ikinci kitabına göre görece daha fazla okunacağı için daha fazla baskısı olacaktır. Cevabınız için teşekkür ederim. Yine de enflasyona yetişemeyen serinin diğer kitabı fiyatının bu kadar fazla göze çarpması çok can sıkıcı bir halde görünüyor. Daha kitabı okumadan kitaplar hayatı sorgulamaya sevk ediyor.