Yusufçuk Yusuf baskısı da Nisan 2023’müş. Muhtemelen Ahmet Ümit kitaplarının yeni baskıları da böyle çok artmış olacak.
Yaşar Kemal, Ahmet Ümit gibi bazı büyük yazarların teliflerinin diğer yazarlara göre yüksek diye konuşuluyordu. Muhtemelen kitabın liste fiyatlarında bunun da etkisi vardır.
Her sene kitapları yeni baskı yapan Yaşar Kemal gibi yüksek telifli bir yazar değil de 4-5 senede bir yeni baskı yapan daha düşük telif yüzdesi olan bir yazar olsaydı belki o sayfa sayısı ile 480 TL değil de 380- 400 lira olurdu liste fiyatı.
Benim artık az mı çok mu diye fiyat algım kalmadı gibi ama yine de 500-600 sayfalık kitapları artık herhalde 400 TL’den aşağı göremeyeceğiz gibi.
Ve söylemeden geçmeyeyim istedim, bu döngü kırılamazsa seneye hepimiz uzaklardan bakacağız kitapların çok büyük kısmına.
Verdiğiniz örnekten Nobel Edebiyat Ödülü olan yazarları da görüyorum. Tabii anlaşılabilir bir durum… Fiyat dengesizliğinden dolayı bu fark artık daha bariz belli oluyor. Benim paylaşımda bulunduğum fiyat bile normal olmamasına rağmen bahsettiğiniz şekilde devam edeceği bile rahatsızlık düzeyini artırmaya yetiyor. Öngördüğünüz gibi gelecek yılda bu döngü fiyatlardan dolayı şayet sağlıklı olursak ne yazık ki hayatın tüm alanlarında göreceğiz. Selamlar, Sevgiler…
Yerel seçim sonrası kitaplardaki %0 olan KDV’nin %10 veya %20’ye çıkarılması gündemdeymiş. Gerçekleşirse eğer güncel fiyatları da düşününce güzel bir zam gelebilir kitaplara.
Evet, ben de bunu yazmak için gelmiştim. Seçimden sonra kitaptaki KDV’nin %20’ye çıkarılacağı konuşuluyor. Alım yapmak isteyenler için son fırsatlar olabilir.
Kabalcı’nın kitabında Müze Koleksiyonu olduğu için telifi çok fazla arkadaşlar. O yüzden kitap 10.000 lira. Zaten normal okuyucu için basılmıyor, Müzayede ve koleksiyonler için basıldı.
Talihsiz Serüvenler Dizisinin kitapları yeniden basılıyor. İlk 7 kitabı Amazon’da satışa sunmuş yayınevi. Ama bu fiyatlar nedir…Boyutları küçük ve ortalama 200 küsür sayfa olan kitaplara bu fiyat aşırı abartı geldi maalesef.