Kitap Fiyatlarındaki Aşırı Yükseliş

Kitap başı 1-2 lira zamlara hazır olmamız gerekecek sanırım.

3 Beğeni

Öyle görünüyor. Kitap alımlarımı durdurmuştum zaten, kampanya başlığını hiç açmamak lazım artık. :smiley:

3 Beğeni

İthaki kitaplarında genel bir zam oldu. Şu an inceliyorum, yüzde kaç olduğuna dair daha sağlıklı bir analiz yapmaya çalışacağım. Yüzde 18-20 gibi görünüyor.

BKK içerisinden örnekler;

-------------------------------------------(Eski Fiyat) ------------------ (Yeni Fiyat)
Kızıl Mars ____________________59 TL _______________ 70 TL
Yaban Diyarlarda Yabancı------------- 52 TL_______________62 TL
Phlebas’ı Hatırla --------------------------49 TL _______________59 TL
Dune -----------------------------------------48 TL _______________58TL
Ay Zalim Bir Sevgilidir -------------------44 TL ______________ 52 TL
Dune Çocukları----------------------------44 TL _______________52 TL
Yakın -----------------------------------------39 TL _______________45 TL
Andromeda Nebulası --------------------35 TL _______________42 TL
Işık Tanrısı ---------------------------------35 TL------------------------- 42 TL
Kadınlar Ülkesi ----------------------------22TL________________24TL
Resimli Adam -------------------------------28TL________________32TL
Bu Ölümsüz ---------------------------------18TL________________22TL
Maymunlar Gezegeni ---------------------22 TL_______________26 TL

Karanlık Kitaplar
Şe7t4n ----------------------------------------56 TL ______________66 TL
İtfaiyeci ----------------------------------------49 TL _____________ 59 TL
Dokudünya -----------------------------------49 TL ______________59 TL
Sonbahar Ülkesi -----------------------------30 TL _____________ 36 TL

Zaman Çarkı 8. Cilt 82 TL’den 98 TL’ye çıkmış.
Zaman Çarkı 14. Cilt 90 TL’den 108 TL’ye çıkmış.
Koralin 18 TL’den 21 TL’ye çıkmış.
2312 48 TL’den 58 TL’ye çıkmış
Sanatçının Gençlik Portresi 27 TL’den 32 TL’ye çıkmış.

Eski Fiyat;

Yeni Fiyat;

7 Beğeni

işte bu üzdü :slightly_frowning_face:

1 Beğeni

Kızıl Mars kitabının 70 lira olmasına inanamıyorum. İlk baskıyı okurken elimde dağılmıştı. *Bu arada yeni baskı yaptımı bilmiyorum.

2 Beğeni

Yüzde 50 indirim olmadan kitap alamıyordum. Onu da yapamayacağım artık. 2. ele ve daha az kitap almaya yöneleceğim gibi görünüyor kendi adıma.

@hunter İlknokta’da 1. baskı görünüyor halen. Baskı tarihi 2019-05, bu kadar kısa sürede 2. baskı yapacağını sanmıyorum.

1 Beğeni

Yazık. Doyamadılar. Doymayacaklarda.

1 Beğeni

86 TL eski fiyatı, yeni fiyat 103 TL

2 Beğeni

Şaka gibi fiyatlar…
Özellikle iş bankası olmak üzere klasikler dışında kolay kolay kitap alacağımı sanmıyorum artık. Çok mu istedim, açarım kindle’dan okurum.

3 Beğeni

9 kitabın olduğu İlknokta sepetim 340 liradan 380’e çıkmış.

1 Beğeni

https://www.hepsiburada.com/kilictan-tac-zaman-carki-serisi-7-ciltli-robert-jordan-p-KITHAKI00348

Eski fiyat 86 TL. Zamlı Fiyat 103 TL

Hepsiburada’da fiyatlar ayarlanmamış henüz, oradan kıyaslanabilir.

1 Beğeni

Evet ben yanlış yazmışım, düzelttiğiniz için teşekkür ederim.

2 Beğeni

Öyle bişey yok, biz öyle bir talimat vermedik.

1 Beğeni

Kitapmatik sitesinde ithaki zamları yansımamış ve %45 indirim var. Hafta sonu bitecek indirim. Değerlendirmek isteyenlerin bilgisine…

2 Beğeni

Belki de İlknokta %50 indirimini bu yüzden ertelediler… Zamlı fiyattan yapalım diye…

@Erdal_01 Güvenilir bir site mi acaba?

5 Beğeni

58 TL ciltsiz bir kitap için çok yüksek bir fiyat. (Dune ilk olarak gözüme çarptığı için onun üzerinden konuşuyorum.) Eskiden %35-40 indirim kitap almak için yeterliyken, artık %50 indirimle keyfi değil de tamamlamak istediğim serileri almak için bir alışveriş yapabilirim.
Daha ne kadar artacak ben anlayamıyorum. Abartı fiyat konusunda rekora koşan yayın evlerinin yeni fiyatlarını hiç düşünemiyorum. %50 indirimle, 1-2 yıl önce indirime girince alırım, dediğim fiyatlara yaklaştılar.
İngilizce e-pub okuyup dil mi geliştirsem diye düşünür oldum.

1 Beğeni

Haber verdiğiniz için teşekkür ederim. İlknokta’dan zam yansımamış, %50 indirimi olanları almayı düşünüyorum. Zamlanmış diğer kitapları Kitapmatik’ten almayı düşünüyorum.

1 Beğeni

Centilmen piç serisi 2 ve 3 ü alacaktim, tanesine 10 tl ye yakın zam yapılmış.Zaman çarkları hemen hemen kitap başı 20tl ye yakın artış olmuş.İnsanlar zaten zor kitap alirken bu fiyatlara çok zorlanacaklar ve ithaki gibi satışlarından şikayet eden ve serileri tamamlayamayan bir yayınevi bu uçuk zamlardan sonra o serileri tamamliyabilirmi? bilemedim.

6 Beğeni

Ben 4-5 kez alışveriş yaptım. Bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. Yerleri Konya’da ve genel olarak 3 gün içinde Aras kargoya veriyorlar.

Yine de son dönemde en güvendiğimiz sitelerde bile sorunlar çıkıyor. Kefil olamam tabi siteye. Ben yeni kitapların bir kısmını sipariş ettim bugün.

1 Beğeni

Bunu öğrenmem çok iyi oldu. Konya’da oturuyorum.

2 Beğeni